Η Asus δημοσίευσε λίστα mobile παιχνιδιών που υποστηρίζουν πάνω από 60fps

Asus ROG Phone 2 120fps Gaming - 01

Το ROG Phone II της Asus είναι αυτή τη στιγμή μίας από πληρέστερες συσκευές της αγοράς. Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του είναι η AMOLED οθόνη η οποία υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Ως gaming smartphone, μία τέτοια οθόνη έχει σκοπό να βελτιώσει όχι μόνο την ομαλότητα του λειτουργικού αλλά και την εμπειρία των παιχνιδιών στο κινητό.

Με αφορμή την επικείμενη κυκλοφορία του ROG Phone II λοιπόν, η Asus δημοσίευσε μία λίστα με mobile games που μπορούν να εκμεταλλευτούν την πολύ γρήγορη οθόνη της συσκευής. Όπως είναι λογικό, τα περισσότερα παιχνίδια που θα βρεις στο Google Play Store δεν υποστηρίζουν τόσα πολλά καρέ το δευτερόλεπτο. Η πλειοψηφία των παιχνιδιών υποστηρίζει το πολύ μέχρι 60fps. Η λίστα της Asus όμως περιλαμβάνει παιχνίδια που μπορούν να τρέξουν μέχρι και τα 120fps.

Asus ROG Phone 2 120fps Gaming - 02

Αν λοιπόν σκέφτεσαι να αγοράσεις το ROG Phone II λογικό είναι να θες να απολαύσεις την οθόνη στο έπακρο. Γι’ αυτό και η Asus συνέλεξε όλα τα παιχνίδια με υψηλό ρυθμό ανανέωσης σε ένα άρθρο στο φόρουμ της.

Για να τρέξει ένα παιχνίδι στο μέγιστο των δυνατοτήτων του βέβαια, πρέπει να υπάρχει και το κατάλληλο hardware να το σπρώξει στα άκρα. Αν κάποιο smartphone μπορεί να τρέξει παιχνίδια στα 120fps αυτό είναι σίγουρα το Asus ROG Phone II. Με επεξεργαστή Snapdragon 855+, 12GB RAM και αποθηκευτικό χώρο UFS 3.0 οι επιδόσεις του είναι οι καλύτερες αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Εννοείται πως δεν χρειάζεσαι το Asus ROG Phone II για να απολαύσεις αυτά τα παιχνίδια στον καλύτερο βαθμό. Υπάρχουν κι άλλες επιλογές σε Android smartphone που προσφέρουν οθόνες υψηλότερης ανανέωσης. Το OnePlus 7 Pro, για παράδειγμα, διαθέτει οθόνη AMOLED 90Hz, ενώ και το Razer Phone 2 διαθέτει οθόνη 120Hz, αλλά, είναι τεχνολογίας IPS LCD.

Μερικά από τα διασημότερα παιχνίδια που τρέχουν με πάνω από 60fps είναι το Riptide GP, το Plague Inc και το Temple Run 2. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά όμως από μία γρήγορη οθόνη θα το αποκτήσεις σε ανταγωνιστικά online παιχνίδια όπως το PUBG και το Fortnite. Αυτά τα παιχνίδια όμως ακόμα δεν υποστηρίζουν μεγαλύτερο ρυθμό ανανέωσης. Οπότε, αν παίζεις αυτά τα παιχνίδια στο οκινητό σου, τότε δεν χρειάζεται να κάνεις αναβάθμιση σε νέο smartphone με high frame rate οθόνη.

Sony