Android 13: Διαρροή αποκαλύπτει τις πρώτες νέες λειτουργίες που φέρνει

Μπορεί οι περισσότεροι να μην έχουμε δει -επίσημα- το Android 12 στις συσκευές μας, όμως η Google ήδη εργάζεται πάνω στο Android 13. Η επόμενη έκδοση του λειτουργικού θα φέρει την κωδική ονομασία “Tiramisu” και ήδη έχουμε εικόνα από κάποια νέα χαρακτηριστικά της.

Android 13

Το XDA-Developers έδωσε στη δημοσιότητα κάποια screenshot που αποκαλύπτουν τις νέες λειτουργίες του Android 13. Η πρώτη από αυτές φέρει την ονομασία Panligual. Μέσω αυτής ο χρήστης μπορεί να επιλέγει διαφορετική γλώσσα για κάθε εφαρμογή που έχει εγκατεστημένη.

Αρκετά πιο ενδιαφέρουσα, είναι η αλλαγή που αφορά τα notifications. Πλέον, η δυνατότητα δημιουργίας ειδοποίησης από μία εφαρμογή είναι «δικαίωμα», το οποίο απαιτεί πλέον άδεια από τον χρήστη. Ακριβώς, όπως συμβαίνει και με τις άλλες άδειες που παραχωρούμε σε εφαρμογές, για να χρησιμοποιούν την τοποθεσία μας ή το μικρόφωνο της συσκευής μας. Πρόκειται για μία πολύ χρήσιμη κίνηση που θα μειώσει σημαντικά τις ενοχλητικές και ανούσιες ειδοποιήσεις που λαμβάνουμε τώρα στις συσκευές μας (οι οποίες απενεργοποιούνται με λιγότερο πρακτικό τρόπο).

Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε για το Android 13. Σίγουρα αυτό θα φέρει και άλλες νέες λειτουργίες τις οποίες αναμένουμε με αρκετό ενδιαφέρον.

I can only show you the door...