Η Google θέλει να ξαναμπεί στην αγορά των tablet με το Android 12L

Δεν είναι ψέματα πως εδώ και αρκετά χρόνια η Google μοιάζει να έχει παρατήσει την κατηγορία των tablet. Οι καταναλωτές είχαν στραφεί στις λύσεις της Apple, οι οποίες συνδύαζαν εντυπωσιακή υποστήριξη, λειτουργικότητα και τίμια χαρακτηριστικά. Δειλά, δειλά, τελευταία εντοπίζουμε μία τάση των κατασκευαστών να κυκλοφορούν και πάλι Android tablet.

Google Tablet

Πίσω από αυτήν την κίνηση ίσως κρύβεται η υποστήριξη της Google, η οποία μάλιστα προχώρησε ακόμη ένα βήμα ανακοινώνοντας το Android 12L. Η εν λόγω έκδοση του Android 12 είναι σχεδιασμένη για συσκευές που διαθέτουν μεγάλες οθόνες, όπως είναι τα tablet, κάποια foldables, αλλά και τα Chromebooks. Όπως είναι λογικό το γραφικό περιβάλλον έχει προσαρμοστεί για χρήση σε συσκευές με μεγάλες οθόνες, επιτρέποντας την ταυτόχρονη προβολή περισσότερων εφαρμογών, ενώ έχει επαναπροσδιοριστεί και το μέγεθος της μπάρας των ειδοποιήσεων. Ταυτόχρονα, έχουμε μία νέα taskbar, η οποία παραπέμπει περισσότερο σε Chromebook.

Για την ώρα το Android 12L είναι διαθέσιμο ως developer preview, με τους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση σε αυτό για να ετοιμάσουν σχετικό software. Η τελική έκδοσή του, αναμένεται να γίνει διαθέσιμη το πρώτο τρίμηνο του 2022.

I can only show you the door...