Η Google ανακοινώνει την “Go” έκδοση του Android 12

Για ακόμη μία φορά η Google κάνει τη δική της προσπάθεια και κυκλοφορεί μία “ελαφρύτερη” έκδοση του Android που προορίζεται για φθηνότερες συσκευές. Μπορεί στα μέρη μας το παραπάνω να μοιάζει άκυρο, όμως πληροφοριακά αναφέρουμε πως από το 2018 και έπειτα, όταν ανακοινώθηκε το Android Go, περισσότεροι από 200 εκατομμύρια άνθρωποι το χρησιμοποιούν.

Android 12 Go

Η νέα έκδοση του Android 12 (Go Edition) υπόσχεται σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις, αλλά και βελτιώσεις ως προς τις επιλογές ιδιωτικότητας των χρηστών. Σύμφωνα με την ίδια τη Google οι εφαρμογές θα ανοίγουν έως και 30% ταχύτερα σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση Android Go. Παράλληλα, τα animation θα γίνουν πιο ομαλά, ενώ οι προγραμματιστές θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν το χρόνο φόρτωσης μίας εφαρμογής για να προβάλλουν κάτι καλαίσθητο, μέσω του SplashScreen API.

Βελτιώσεις αναμένονται τόσο και στην κατανάλωση μπαταρίας, αφού το λειτουργικό θα «παγώνει» εφαρμογές που έχουν να χρησιμοποιηθούν καιρό. Ανανεωμένη και πιο πλούσια η οθόνη των Recent Apps, θα προσφέρει ειδήσεις μεταφρασμένες στη γλώσσα που επιθυμεί ο χρήστης, μαζί με τη δυνατότητα μετάφρασης περιεχομένου που προβάλλεται στην οθόνη.

Τέλος, μαζί με τις υπόλοιπες αλλαγές, στο λειτουργικό κάνει την εμφάνισή του και το Privacy dashboard, με στόχο τον ευκολότερο έλεγχο των ρυθμίσεων ιδιωτικότητας του χρήστη.

Οι πρώτες συσκευές με προεγκατεστημένο Android 12 Go Edition αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2022.