Το Android 12 θα είναι πιο “φιλικό” με εναλλακτικά app stores

Εδώ και λίγες εβδομάδες έχει ξεκινήσει μία τεράστια διαμάχη της Epic Games, δηλαδή της εταιρίας πίσω από το Fortnite, με τις Apple και Google. Η Epic θεωρεί άδικο το μερίδιο (που αγγίζει το 30%) που λαμβάνουν οι δύο εταιρίες όταν γίνεται μία πώληση μέσω των ψηφιακών τους καταστημάτων. Έτσι η Epic προσπάθησε να παρακάμψει το σύστημα, κάτι που οδήγησε στον αποκλεισμό της από τα δύο καταστήματα.

Εκεί φάνηκε και το μεγάλο πλεονέκτημα του Android, αφού ο καθένας μπορεί να κατεβάσει το Fortnite απευθείας από την σελίδα της Epic, ή μέσα από καταστήματα τρίτων, όπως αυτό της Samsung και να το εγκαταστήσει στην συσκευή του. Στο iOS φυσικά δεν γίνεται κάτι αντίστοιχο, με τον χρήστη να είναι κλειδωμένος στο κατάστημα της Apple και υποχρεωμένος να κάνει στην συσκευή του μόνο ότι αυτή επιτρέπει.

Αν δεν έχει το κινητό σου Play Store μάθε πως μπορείς να το εγκαταστήσεις δωρεάν.

Η Google φαίνεται πως επενδύει πάνω στο πλεονέκτημά της αφού όπως ανακοίνωσε στην επόμενη έκδοση του Android, την 12, θα έρθουν μεγάλες βελτιώσεις. Στο Android 12 θα είναι ακόμα ευκολότερη η εγκατάσταση εναλλακτικών καταστημάτων, όπως το Epic Games Store ή ακόμη και το F-Droid. Παράλληλα η εταιρία θα χτίσει ένα σύστημα ασφαλείας, ώστε οι χρήστες να μην έρχονται σε κίνδυνο χρησιμοποιώντας ένα τρίτο ψηφιακό κατάστημα. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό με ποιον τρόπο θα επιτευχθεί το παραπάνω.

Η εταιρία δεν έχασε την ευκαιρία και άφησε αιχμές κατά της Apple, αναφέροντας πως αντιμετωπίζει ισότιμα όλες τις εφαρμογές από όποιον και να προέρχονται, ακόμη και αν ανταγωνίζονται δικές της εφαρμογές. Φυσικά, το παραπάνω αναφέρεται στο Xbox Game Pass App, το οποίο η Apple μπλόκαρε και δεν άφησε να γίνει διαθέσιμο στο κατάστημά της. Αντίθετα η Google επέτρεψε κανονικά την κυκλοφορία του, ασχέτως αν πρόκειται για έναν ανταγωνιστή του δικού της Google Stadia.

OnePlus Nord Android