Η Google με το Android 11 θα εστιάζει πιο πολύ στη καταγραφή βίντεο!

Android 11 βίντεο

Μην ξεχνάμε πως το Android ξεκίνησε περίπου το 2004 ως λειτουργικό σύστημα για φωτογραφικές μηχανές που στην συνέχεια εξαγοράστηκε από την Google. Από τότε όμως έχουν περάσει πολλά χρόνια και ως λογική συνέχεια το γνωστό λειτουργικό σύστημα εξελίσσεται.

Σύμφωνα λοιπόν με φήμες, η Google ήδη πραγματοποιεί δοκιμές για να αυξήσει το όριο των 4GB ( MP4 ) που είχε θέσει το 2014 για τα αρχεία καταγραφής βίντεο. Μέχρι στιγμής αν η καταγραφή ενός βίντεο ξεπερνάει τα 4GB το Android θα συνεχίσει την καταγραφή σε δεύτερο αρχείο και πάει λέγοντας. Αυτή όμως δεν είναι και η καλύτερη λύση η αλήθεια είναι.

Αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτο καθώς ανάλογα την συσκευή και τον κατασκευαστεί το μέγιστο όριο ανά αρχείο μπορεί να αλλάζει. Για παράδειγμα το Pixel 4 για καταγραφή 4K διαχωρίζει τα αρχεία ανά 3.7GB ενώ το Xiaomi Mi 9 SE ανά 2.53GB. Αυτή η βελτίωση ήταν αναμενόμενη αφού τα τελευταία 2 χρόνια η ποιότητα καταγραφής βίντεο έχει βελτιωθεί δραματικά και ήδη τα κινητά έχουν αντικαταστήσει τις compact φωτογραφικές μηχανές (όχι τις DSLR).

Κοινός η Google δουλεύει ώστε να αναβαθμίσει το όριο των 32-bit αρχείων και να μπορεί επιτέλους να αξιοποιεί σωστά τα 64-bit. Η συγκεκριμένη κίνηση από την Google μπορεί να μην σημαίνει απαραίτητα ότι θα βελτιωθεί η ποιότητα των βίντεο με το Android 11. Όμως μπορεί να δουλεύουν πάνω και σε άλλα project που ίσως βοηθήσουν τους κατασκευαστές να δημιουργήσουν ακόμα πιο ποιοτική καταγραφή βίντεο.

Asus ZenFone 8 Android