Android 11 beta: Αυτές είναι οι πρώτες συσκευές που θα το λάβουν

Πριν λίγες ημέρες η Google διέθεσε την πρώτη public beta για το Android 11, μετά από μία μικρή καθυστέρηση. Οι κάτοχοι των συσκευών Pixel 2, 2 XL, 3, 3 XL, 3a, 3a XL, 4 και 4 XL μπορούν ήδη να κατεβάσουν το συγκεκριμένο update μέσα από την συσκευή τους αν εγγραφούν στο beta πρόγραμμα της εταιρίας.

Xiaomi & Oppo
Όπως ήταν λογικό μετά την ανακοίνωση της Google και την διάθεση της public beta, πολλοί κατασκευαστές έσπευσαν να ανακοινώσουν το πότε και ποιες συσκευές τους θα λάβουν πρόσβαση σε αυτή. Πρώτη ξεκίνησε η Xiaomi, ανακοινώνοντας πως οι κάτοχοι των Mi 10, Mi 10 Pro και Poco F2 Pro θα έχουν σύντομα την δυνατότητα να δοκιμάσουν την Android 11 Beta. Αυτή ίσως κυκλοφορήσει σε μικρό κύκλο αρχικά, ενώ μέσω αυτής θα πάρουμε και μία γεύση από το MIUI 13. Η Oppo έτρεξε να απαντήσει στην ανακοίνωση της Xiaomi. Όπως έγινε γνωστό τα Find X2 και Χ2 Pro θα λάβουν το δικό τους Andoid 11 beta build πριν το τέλος του Ιουνίου.

OnePlus & Realme
Αντίστοιχη ανακοίνωση υπήρξε και από την OnePlus η οποία μάλιστα ήδη διέθεσε την πρώτη έκδοση της Android 11 beta για τα OnePlus 8 και 8 Pro. Σύμφωνα με τους χρήστες, το συγκεκριμένο build είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο, με πολλές ατέλειες και ακατάλληλο για καθημερινή χρήση. Φυσικά, από τον χορό δεν θα μπορούσε να λείψει η Realme. Η κινεζική εταιρία ανακοίνωσε πως η ναυαρχίδα της, το X50 Pro 5G θα λάβει το δικό του Android 11 Beta 1 build στις αρχές Ιουλίου.

Οφείλουμε να τονίσουμε πως η εγκατάσταση των beta build, σε συσκευές πέραν των Google Pixel, είναι μία αρκετά απαιτητική διαδικασία για μη εξοικειωμένους χρήστες. Ταυτόχρονα, δεν την προτείνουμε σε κανέναν για καθημερινή χρήση, αφού είναι ασταθείς και πολλές εφαρμογές – λειτουργίες των συσκευών είναι απενεργοποιημένες και δημιουργούν προβλήματα. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον και ευχάριστο το γεγονός πως κάποιοι κατασκευαστές προσπαθούν να είναι στην αιχμή της τεχνολογίας.

OnePlus Nord Android