Ανανεωμένη εμφάνιση για το Google Maps στο Android Auto

Το Android Auto ξεκίνησε την πορεία του -και την συνεχίζει- ως μία έκδοση του Android για τα multimedia center που βρίσκονται στα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα. Παράλληλα, η Google διέθεσε μία ξεχωριστή Android Auto εφαρμογή στο Play Store με στόχο να την χρησιμοποιούν όσοι δεν έχουν αυτοκίνητο με συμβατό media center. Έτσι ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό του ως αντίστοιχη συσκευή και να έχει την “Android Auto” εμπειρία.

post

Μέσω αυτής της εφαρμογής οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν απλουστευμένες εκδόσεις άλλων εφαρμογών για ευκολότερη χρήση εν κινήσει. Έτσι αποφεύγονται οι περιττές επιλογές και το design γίνεται πιο καθαρό και ευανάγνωστό. Το Google Maps φυσικά είναι μία εφαρμογή που ήταν διαθέσιμη μέσω του Android Auto, αφού πολλοί το χρησιμοποιούν ως βοηθό πλοήγησης. Πρόσφατα η Google θέλοντας να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης του διέθεσε ένα σημαντικό update που αλλάζει αρκετά την εμφάνιση της εφαρμογής.

Μην ξεχνάς πως η εφαρμογή Google Maps σε συνδυασμό με την υπηρεσία “Find My Device” μπορεί να σε βοηθήσει να εντοπίσεις την συσκευή σου αν χρειαστεί.

Πλέον, οι οδηγίες κατεύθυνσης εμφανίζονται στο αριστερό άκρο της οθόνης, με μεγαλύτερη γραμματοσειρά, χωρίς να καλύπτουν ολόκληρο το πάνω μέρος. Ταυτόχρονα τα μενού, πιάνουν αρκετά λιγότερο χώρο, χωρίς να κρύβουν το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης, όπως συνέβαινε παλαιότερα. Με αυτό τον τρόπο η χρήση της εφαρμογής θα είναι αρκετά πιο εύκολη, ενώ ο οδηγός δεν θα χάνει ποτέ επαφή με τον χάρτη.

OnePlus Nord Android