Amnesia: Collection, ο τρόμος έρχεται στο PS4 το Νοέμβριο

Κυκλοφόρησε το 2010 και κατάφερε να κερδίσει κοινό και κριτικούς με την προσεγμένη, τρομακτική και κλειστοφοβική του ατμόσφαιρα. Εμποτισμένη με τα απαραίτητα horror συστατικά που πρέπει να έχει ένα παιχνίδι που σέβεται τον εαυτό του. Ειδικά όταν ανήκει σε ένα δύσκολο είδος, όπως αυτό του survival horror. To Amnesia κατάφερε να τρομάξει όσους ασχολήθηκαν τότε μαζί του και επιστρέφει ξανά με το Amnesia: Collection για να τρομάξει και τη νέα γένια gamers.

Amnesia: Collection


Amnesia: Collection

Παρόλο που ανήκει στο survival horror είδος, ξεχώρισε γιατί δεν ακολουθούσε το συμβατικό μονοπάτι που θέλει αυτά τα παιχνίδια να έχουν ένα σωρό από, μερικές φορές ανούσια jump scares. Και μόνο το περιβάλλον ήταν αρκετό για να δημιουργήσει το αίσθημα του φόβου. Η σκοτεινή του ατμόσφαιρα και η συνεχής προσπάθεια να επιζήσεις και να προχωρήσεις μέσα σε ένα κάστρο γεμάτο από τέρατα έδωσε έναν άλλο τόνο διαφορετικότητας σε αυτό το είδος. Και επιτέλους οι νεότεροι μπορούν να μάθουν τι εστί τρόμος, μέσα από το Amnesia: Collection.

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα στο PlayStation Blog, το Amnesia: The Dark Descent (2010), το expansion του Amnesia: Justine (2011) και το sequel Amnesia: A Machine for Pigs (2013) θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά σε κονσόλα και συγκεκριμένα για το PS4 στις 22 Νοεμβρίου. Η ανακοίνωση για το Amnesia: Collection, έγινε από τον Thomas Grip, creative director της Fictional Games.

Ο Thomas Grip δήλωσε για το Amnesia: Collection, “Όλα αυτά τα χρόνια ήμασταν κοντά στο να το μεταφέρουμε στις κονσόλες αλλά δεν υπήρχε η δυνατότητα ή δεν είχαμε τον απαραίτητο χρόνο για να το κάνουμε. Αυτό όμως αλλάζει, μιας και στις 22 Νοεμβρίου οι κάτοχοι PS4 θα μπορούν να πάρουν μέρος στο τρόμο του νέου τίτλου.”

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο όσον αφορά το πως θα κυκλοφορήσει το Amnesia: Collection, αν δηλαδή θα μπορείτε να το κατεβάσετε ή να το προμηθευτείτε σε φυσική μορφή. Σύμφωνα με πληροφορίες μπορείτε να το προ-παραγγείλετε μέσω του PlayStation Store με κόστος $30.

Amnesia: Collection

Πηγή