Τα πρώτα laptops με AMD Ryzen στα 7nm είναι γεγονός και γονατίζουν την intel

Το γνωρίζαμε ότι κάποια στιγμή θα γινόταν καθώς η intel φαίνεται να έχει μείνει αρκετά πίσω στο ίδιο της το χρονοδιάγραμμα. Αυτό προφανώς δίνει τεράστιο προβάδισμα στην AMD που από το 2019 έχει σχεδόν εκτοξευθεί και πλέον μπορεί να συγκριθεί στήθος με στήθος σε κάθε τομέα με τα αντίστοιχα chipset της intel.

amd ryzen

Η Intel φαίνεται να έχει κολλήσει στα chipset βασισμένα στα 10nm για την ώρα ενώ τα πρώτα laptop ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά με τους νέους Ryzen της σειράς 4000 στα 7nm! Παρακάτω μπορείτε να δείτε ποια είναι τα νέα chipset της AMD στα 7nm:

  1. AMD Ryzen™ 3 4300U
  2. AMD Ryzen™ 5 4500U
  3. AMD Ryzen™ 5 4600U
  4. AMD Ryzen™ 7 4800U
  5. AMD Ryzen™ 7 4800H
  6. AMD Ryzen™ 9 4900H
  7. AMD Ryzen™ 9 4900HS

Η σειρά H προορίζεται κυρίως για gaming laptops.

Αυτό που πρέπει να κρατήσετε είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καν ανταγωνισμός από τη πλευρά της intel στην παραπάνω σειρά chipset που προορίζονται για ανταγωνιστικά και ισχυρά laptops. Αν αυτό που σας προβληματίζει είναι οι θερμοκρασίες των AMD, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε. Τα πρώτα laptop με τους νέους Ryzen φαίνεται να τα πηγαίνουν περίφημα ακόμα και σε αυτόν τον τομέα που πλέον αποτελεί κακό παρελθόν για την AMD, τουλάχιστον για την συγκεκριμένη σειρά.

Ένα από τα πρώτα laptop είναι το Lenovo Flex 5 14″ που ήδη κυκλοφορεί. Αν και προσωπικά δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στη Lenovo και στα laptop της το flex φαίνεται δυνατό value αν και όπως πάντα, προτείνω αναμονή μέχρι να πέσει κι άλλο η τιμή.