Μειωμένη έως και 15% απόδοση AMD επεξεργαστών στα Windows 11

Με τα Windows 11 να μετρούν περίπου μία εβδομάδα στην αγορά, αρκετοί είναι εκείνοι που έτρεξαν να αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους. Λίγες ημέρες αργότερα, εμφανίστηκαν τα πρώτα «σύννεφα».

Αρκετοί κάτοχοι AMD επεξεργαστών ανέφεραν μειωμένη απόδοση στα συστήματά τους. Μάλιστα, η ίδια η AMD αναγνώρισε το πρόβλημα και σημείωσε πως αυτό αφορά όλους τους επεξεργαστές της που είναι συμβατοί με τα Windows 11, δηλαδή από την σειρά Ryzen 2000 και έπειτα.

Ανάμεσα στα προβλήματα που σημειώθηκαν είναι η αύξηση του latency, μέχρι και 10-15%, λόγω δυσλειτουργίας της μνήμης L3 cache. Το παραπάνω επηρεάζει σημαντικά και το gaming και κυρίως όσους ασχολούνται με online multiplayer τίτλους. Ένα άλλο πρόβλημα αφορά το σύστημα UEFI CPPC2, το οποίο δηλώνει στο λειτουργικό ποιοι πυρήνες είναι οι κατάλληλότεροι για να τρέξουν μία διεργασία. Το συγκεκριμένο σύστημα δεν συνεργάζεται σωστά με AMD επεξεργαστές και τα Windows 11 για την ώρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μειωμένη απόδοση σε εργασίες που αφορούν την απόδοση ενός πυρήνα.

Η AMD και η Microsoft έχουν ήδη αναγνωρίσει τα προβλήματα και ετοιμάζουν ενημερώσεις που θα τα διορθώνουν. Αυτές αναμένονται σύντομα, ίσως ακόμη και μέσα στον Οκτώβριο.

I can only show you the door...