Η Amazon κυκλοφορεί οικιακό ρομπότ και οι δημιουργοί του το θάβουν

Μία αρκετά περίεργη εξέλιξη προέκυψε τις τελευταίες ώρες, λίγο μετά την αποκάλυψη του οικιακού ρομπότ Astro της Amazon. Το Astro είναι ένα ρομπότ με ρόδες το οποίο προορίζεται για χρήση μέσα στο σπίτι. Όσον αφορά τις λειτουργίες του, μόλις χαρτογραφήσει ένα σπίτι μέσω της κάμερας που διαθέτει, μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα αλλά και να κάνει πιο απλές λειτουργίες. Για παράδειγμα, ενσωματώνει την ψηφιακή βοηθό Alexa, παίζει μουσική, ενώ το «πρόσωπό» του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βιντεοκλήσεις. Για την ιστορία το κόστος του είναι στα $999.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Astro, άτομα που έχουν δουλέψει σε αυτό έκαναν δηλώσεις στη γνωστή ιστοσελίδα Vice. Σε αυτές κράζουν το ρομπότ της Amazon, αναφέροντας πως δεν έπρεπε ποτέ να κυκλοφορήσει. Όπως σημειώνουν το ρομπότ είναι μία καταστροφή, πέφτει εύκολα από σκάλες και είναι πάρα πολύ εύθραυστο. Σε ανακοίνωσή της η Amazon, δηλώνει πως τα σχόλια των δημιουργών αφορούν παλαιότερη έκδοση, και πως η τωρινή έχει αρκετές βελτιώσεις.

Δυστυχώς για την ώρα ελάχιστοι ασχολούνται με το πραγματικό πρόβλημα του Astro. Φαίνεται πως όλοι πολύ εύκολα «χαρίζουν» την ιδιωτική τους ζωή σε μία συσκευή που έχει όχι μόνο μικρόφωνα, αλλά και κάμερες. Εννοείται πως το Astro είναι συνεχώς συνδεδεμένο στο διαδίκτυο και στέλνει δεδομένα στους cloud server της Amazon.

I can only show you the door...