Νέες μπαταρίες από αλουμίνιο και φόρτιση μόλις 1 λεπτό

Το κύριο μειονέκτημα που έχουν όλα τα gadgets, όπως τα smartphones και άλλα, είναι η αυτονομία που κρατάει από μία έως και λίγες ημέρες. Τώρα όμως, μια ομάδα νεαρών ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Stanford επινόησαν μια καινούργιου είδους μπαταρία, η οποία αποτελείται από αλουμίνιο και γραφίτη.

Μάλιστα, είναι τεχνολογικά πιο μπροστά ακόμα και από τις υπάρχουσες μπαταρίες λιθίου. Ένα από τα πλεονεκτήματα της μπαταρίας αλουμινίου είναι η γρήγορη φόρτιση, μόλις σε 1 λεπτό, χωρίς να φθείρεται η μπαταρία όπως γίνεται με τις συνηθισμένες λιθίου.

μπαταρια αλουμινιου γραφιτη

Ακόμα, οι μπαταρίες αλουμινίου ιόντων δεν ήταν δυνατό να παράγουν τα ίδια volt μετά από πολλές φορτίσεις. Σε αντίθεση όμως, αυτή η καινούργια μπαταρία που είναι κατασκευασμένη από ανόδους και καθόδους ιόντων αλουμίνιου φτιαγμένα από γραφίτη δεν έχουν σχεδόν καμία φθορά μετά από ακόμα και χιλιάδες φορτίσεις.

Τα πλεονεκτήματα δε σταματούν εδώ αφού η μπαταρία θα είναι ελαστική και ξέρετε τι συνεπάγεται αυτό! Το κόστος παραγωγής είναι ακόμα πιο χαμηλό από αυτό των κλασικών μπαταριών που έχουμε δει μέχρι τώρα αφού το αλουμίνιο είναι πιο οικονομικό υλικό από το λίθιο. Η μπαταρία αλουμινίου είναι πιο ασφαλής και δεν μπορεί να εκραγεί, ακόμα και κάτω από πίεση σε αντίθεση με τις υπάρχουσες.

Ένα βήμα πριν τη παραγωγή

Υπάρχει μόνο μια λεπτομέρεια που ακόμα δεν έχει καταφέρει να επιλύσει η ομάδα του Stanford πριν βγει η μπαταρία σε μαζική παραγωγή. Για την ώρα δε μπορεί να αποδώσει τα απαιτούμενα volt που χρειάζονται οι φορητές συσκευές, (3.7v ή 4.2v) αλλά οι ερευνητές υποστηρίζουν πως με ανώτερης ποιότητας υλικά θα μπορούσε να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα, αναμένουμε!

Asus ZenFone 8 Android