AliExpress Ελλάδα 2022: Ναι στο “AliExpress Χωρίς Τελωνείο”!

Όχι, δεν πρόκειται για ακόμα ένα “παρατράγουδο” των ΕΛΤΑ ή του τελωνείου, αλλά για αλλαγή στρατηγικής στο εμπόριο από την Ευρωπαϊκή ένωση εναντίον της Κίνας. Αυτό επηρεάζει άμεσα όλους όσους έχουν μάθει να παραγγέλνουν από AliEpxress στην Ελλάδα χωρίς τελωνείο ( έως 22€ ). Όσοι παραγγέλνετε πραγματάκια από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης γνωρίζεται πως οτιδήποτε με κόστος κάτω από 22€ δεν περνάει τελωνείο και δεν υπόκειται σε χρεώσεις ΦΠΑ/δασμών, κάτι που πλέον όμως δεν ισχύει. Μην μασάς όμως, συνέχισε το διάβασμα γιατί οι Κινέζοι βρήκαν λύση!

Με την νέα στρατηγική της Ευρωπαϊκής ένωσης αυτό φτάνει στο τέλος του και οι καταναλωτές θα επηρεαστούν από τον εμπορικό πόλεμο Ευρώπης Κίνας. Από 1η Ιουλίου 2021 όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες θα έχουν το δικαίωμα να χρεώνουν δασμούς και ΦΠΑ ακόμα και για μία θήκη κινητού με κόστος μόλις 2€.

aliexpress Ελλάδα χωρίς τελωνείο
Η σχετική ενημέρωση του ebay

AliExpress Ελλάδα χωρίς τελωνείο

Αυτό, θεωρητικά τουλάχιστον, σημαίνει πως σύντομα δεν θα συμφέρει η αγορά αγαθών μικρής αξίας αφού όπως όλα δείχνουν και μία μία θήκη κινητού στα 2€ θα έχει έξτρα χρέωση (δασμούς/ΦΠΑ) άλλα 30€, κάτι που στη πράξη δεν εφαρμόζεται και τόσο, αφού αρκετοί πωλητές και εταιρίες logistics φαίνεται να έχουν βρει την δική τους λύση στο πρόβλημα.

Όπως είχαμε προβλέψει η κατάσταση έχει ήδη γυρίσει “μπούμερανγκ” στην Ε.Ε. Δεκάδες εταιρίες logistics έχουν προετοιμαστεί και σε μεγάλο βαθμό έχουν αντικαταστήσει ΕΛΤΑ και τελωνείο και μάλιστα με ανταγωνιστικές τιμές και παράδοση με courier πόρτα πόρτα. Μία άψογη λύση είναι να αγοράζετε μέσω του οδηγού για αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο από συγκεκριμένα καταστήματα όπως το bangood gr. Αν αυτό που θέλεις δεν το έχει το banggood και θέλεις να αγοράσεις από το AliExpress συνέχισε το διάβασμα.


Υπάρχει λύση για AliExpress χωρίς τελωνείο!

Λύση 1: Οι Κινέζοι ξέρουν πολύ καλά πως να αποφεύγουν τις παγίδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πιο σίγουρη και εύκολη λύση που υπάρχει για να μην περάσει η παραγγελία σου από το AliExpress τελωνείο είναι να επιλέξεις αποθήκη από χώρες της Ευρώπης. Έτσι η παραγγελία σου δεν θα περάσει τελωνείο. Το καλό είναι πως οι πωλητές στο AliExpress που προσφέρουν αποθήκες εντός της Ε.Ε ολοένα και αυξάνονται οπότε όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση θα βελτιώνεται, αλλά και οι παραγγελίες θα φτάνουν πιο γρήγορα στον προορισμό τους!

Aliexpress τελωνείο
Προϊόν στο AliExpress με επιλογή Ευρωπαϊκής Αποθήκης!

Λύση 2: Το AliExpress και το ebay είναι marketplace. Αυτό σημαίνει πως για να μην περάσει τελωνείο η παραγγελία σου, θα πρέπει να παρέχει αντίστοιχη υπηρεσία ή μέθοδο αποστολής ο κάθε πωλητής ξεχωριστά. Κάποιοι πωλητές αναγράφουν στην περιγραφή πως οι αποστολές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν περνάνε τελωνείο, αλλά είναι λίγοι. Ακόμα, διαβάστε προσεκτικά τις μεθόδους αποστολής που είναι διαθέσιμες για κάθε αντικείμενο, για παράδειγμα υπάρχουν πολλές αναφορές πως η μέθοδος αποστολής “AliExpress Saver Shipping”, πολλές φορές δεν περνάει τελωνείο ακόμα και αν το αντικείμενο έρχεται από Κίνα.

Λύση 3, AliExpress Greece: Αν οι παραπάνω λύσεις δεν δουλεύουν για σένα μην απελπίζεσαι. Εντόπισε αυτό που θες να αγοράσεις, αφού πρώτα έχεις μπει από αυτό το link στο AliExpress και μετά πήγαινε στο checkout για να αγοράσεις αυτό που θες. Το πιο πιθανό είναι να εμφανίζεται “VAT included in your Order” όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα. Αυτό σημαίνει πως όταν παραλάβεις δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις ΦΠΑ στο τελωνείο, αφού συμπεριλαμβάνεται στο πόσο της πληρωμής που στην συνέχεια το AliExpress επιστρέφει στη κάθε Ευρωπαϊκή χώρα.

aliexpress greece

Χρησιμοποιώντας αυτό το Affiliate link του TechValue πριν κάθε αγορά σας από το AliExpress θα βοηθήσετε στην σωστή ενημέρωση και συντήρηση αυτού του άρθρου χωρίς καμία έξτρα χρηματική επιβάρυνση.

Asus ZenFone 8 Android

Leave a Reply

Mην καταχωρείτε προσωπικά δεδομένα στα πεδία.

 1. Το ξαναγράφω για να φαίνεται από όλους τους αναγώστες του άρθρου. Αν πλήρωσες VAT κατά την αγορά (όπως γίνεται πλέον σε όλα τα μεγάλα site: amazon, ali, ebay, etsy…) και στο ξαναζητάνε από το τελωνείο, θα κάνεις μέσω του ταχυδρομείου που παραλαμβάνεις διαφωνία για τελωνειακές χρεώσεις. Θα συμπληρώσεις μια φόρμα που θα σου δώσουν στο ταχυδρομείο και θα έχεις εκτυπώσει και θα βάλεις μαζί απόδειξη πληρωμής ΦΠΑ (εκτύπωσε την απόδειξη αγοράς του site που δείχνει ότι πλήρωσες VAT). Πληρώνεις 12 ευρώ και το αντικείμενο αποστέλλεται πίσω στο τελωνείο. Θα περιμένεις βδομάδες βέβαια, αλλά όταν το ξαναστείλουν θα σου επιστρέψουν τα 12 ευρώ και θα έχουν αφαιρέσει το ΦΠΑ που σου χρεώσανε. Αν έχουν χρεώσει κάποιο άλλο φόρο εκτός ΦΠΑ, πχ φόρο εισαγωγής, αυτό δεν αφαιρείται. Θα αφαιρεθεί μόνο ο χρεωμένος ΦΠΑ. Αυτό ισχύει για ΟΛΕΣ τις αγορές εκτός ΕΕ για τις οποίες πλήρωσες VAT/ΦΠΑ κατά την αγορά.
  Πληροφορίες:
  https://www.elta.gr/el-gr/%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82.aspx

 2. ξερει κανεις τι μπορουμε να κανουμε οταν εχουν κολλησει τα προιοντα ενα μηνα και στο τελωνειο αφου εχουν αποσταλλει απο ουγγαρια ?

 3. Αγόρασα ένα αντικείμενο από aliexpress πλήρωσα τον φορο στην Κινα και μου ζητάνε και από τα ΕΛΤΑ την ιδια αξία του προϊόντος. Τι πρέπει να κανω για να to αποφύγω είναι κάτω από 29 ευρώ

  1. Πλέον δεν έχει σημασία η αξία του αντικειμένου, και 1 ευρώ να κάνει αν δεν είναι από ευρώπη, περνάει από τελεωνείο. Θα κάνεις μέσω του ταχυδρομείου που παραλαμβάνεις διαφωνία για τελωνειακές χρεώσεις. Θα συμπληρώσεις μια φόρμα που θα σου δώσουν στο ταχυδρομείο και θα έχεις εκτυπώσει και θα βάλεις μαζί απόδειξη πληρωμής ΦΠΑ (εκτύπωσε από άλι την απόδειξη αγοράς που δείχνει ότι πλήρωσες VAT). Πληρώνεις 12 ευρώ και το αντικείμενο αποστέλλεται πίσω στο τελωνείο. Θα περιμένεις βδομάδες βέβαια, αλλά όταν το ξαναστείλουν θα σου επιστρέψουν τα 12 ευρώ και θα έχουν αφαιρέσει το ΦΠΑ που σου χρεώσανε. Αν έχουν χρεώσει κάποιο άλλο φόρο εκτός ΦΠΑ, πχ φόρο εισαγωγής, αυτό δεν αφαιρείται. Αυτό ισχύει για ΟΛΕΣ τις αγορές εκτός ΕΕ για τις οποίες πλήρωσες VAT/ΦΠΑ κατά την αγορα.
   Πληροφορίες:
   https://www.elta.gr/el-gr/%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82.aspx

 4. Ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω τι τελικά περνάει μέσα από Ουγγαρία (χωρίς τελωνείο κλπ) και τι έρχεται με δασμούς και ΦΠΑ από aliexpress. Μυστήριον….

 5. Ενδιαφερομε να αγορασω ενα συγκεκριμενο καλαμι ψαρεματος αξιας 90-100 $ μου ειπαν οτι θα πληρωσω επι πλεον εκει 50 ευρω φορο , και οτι δεν θα πληρωσω αλλα εδω στην Ελλαδα . Δηλαδη οτι υπαρχει οριο-ταβανι στα 150 ευρω . Μπορειτε να με ενημρωσετε ; Να το παραγγειλω η οχι ; Η θα μου ζητησουν μετα εδω αλλα 100 ευρω;;;;;;;;;;;;;;Σας ευχαριστω !!

 6. Θελω να παραγγείλω απο το aliexpress η το
  ebay κοσμηματα ασημενια κ αλλα ειδη σπιτιού
  Η παραγγελία μου μπορεί να ειναι στα 200 ευρώ
  Περιπου Μπορειτε να με βοηθήσετε εχω αγνοια απο αυτα Θα πληρωσω τελωνείο κ τι αλλο?Επισης πως να κανω την πληρωμή?Πως ειναι καλυτερα?

 7. Καλησπέρα
  Εχω παραγγείλει απο ali express και εχει track num. TYZR………YQ
  Γνωριζουμε με τι θα ερθει;
  Ελτα παντος δεν είναι
  Ευχαριστώ

 8. Εμενα στειλανε τα Ελτα πισω 5 αντικειμενα λογω λανθασμενης ή ελλιπους διευθυνσης.Ακρη με το αλιεξπρες δεν βρηκα.Εκανα dispute και τα χρηματα δεν μου τα επεστρεψαν παρολο που τους εστειλα κι αποδειξεις που εδειχναν οτι επεστραφηκαν στον αποστολεα.Προσοχη

 9. Από Aliexpress αγοράστε άφοβα έχω κάνει τρεις αγορές από Κίνα όλες έρχονται μέσω Ουγγαρίας Το φέρνει ο ταχυδρόμος στο σπίτι χωρίς κανένα πρόβλημα

  1. Πληρώνουμε τελωνείο? Έχω πάρει πραγματάκια μέχρι 13-15€ εκεί… Πρώτη φορά παραγγελνω πληρώνω τελωνείο και αν ναι που??

 10. Λοιπόν, παραδόθηκε από τα ΕΛΤΑ σήμερα (22/9 έναντι προγραμματισμένης 24/9) στο σπίτι χωρίς καμία επιβάρυνση. Φέρει ένδειξη και εξωτερικό φάκελο από Ουγγαρία. Επομένως, από ότι προκύπτει από την όλη διακίνηση του, “ξεπλύθηκε” από προέλευση τρίτης χώρας σε προέλευση εντός ΕΕ. Συνεπώς όλα καλά. Θα δούμε και μελλοντικές παραγγελίες πως θα πάνε και αν υπάρξουν”αντίμετρα”.

 11. Ακόμα είναι στην Βουδαπέστη. Πέρασε εκτελωνισμό και έχει παραδοθεί στα Ουγγρικά Ταχυδρομεία (αποστολές εξωτερικού) του αεροδρομίου για αποστολή μέσω ΕΛΤΑ. Εμφανίζεται και στο tracking των ΕΛΤΑ με την ένδειξη “Ουγγαρία. Αποστολή”.

 12. Έχω παραγγείλει μέσω Aliexpress ένα εξάρτημα της DSLR μου αξίας 15,80€ περιλαμβανομένου VAT με Αliexpress standard shipping. Στο tracking (χρησιμοποιώ 17track) δείχνει ότι βρίσκεται εδώ και δύο μέρες στη Βουδαπέστη με την ένδειξη customs clearance successful και transit transportation. Θα δούμε αν ακολουθήθηκε η διαδικασία μέσω χώρας ΕΕ όπως το Banggood. Θα επανέλθω.

 13. Μου γράφει ότι το πακέτο μου βρίσκεται customs clearance started και αμέσως μετά customs clearance successfull.Σημαίνει ότι πέρασε τελωνείο και δεν θα πληρώσω κάτι;

 14. Καλημέρα σας. Θέλω να παραγγείλω από ALIENEXPRESS ένα διακόπτη για το αυτοκίνητο. Μου έχει βάλει φόρο το ALIENEXPRESS.Πληρώνω άλλους δασμούς η τελωνείο μόλις έρθει Ελλάδα? Έχω βάλει
  AliExpress Standard Shipping για μεταφορά.
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρω

 15. Καλησπέρα Αγόρασα έναν ασύρματο για την δουλειά μου από AliExpress,μου λέει πάνω ότι το VAT είναι πληρωμενω η αξία του ήταν 67 ευρώ ,ο αριθμός αποστολής ειναι LT8983211NL,δεν έχω ξανά παραγγείλει ποτέ ,για πείτε μου τι γίνεται?? πληρώνω τελωνείο;;αν ναι πότε ;;όταν το παίρνω από το κούριερ ;;ή κάπου αλλού πληρώνω;;με ειδοποιούν ;τι γίνεται;; ευχαριστώ

 16. Καλησπέρα, θέλω να κάνω μια αγορά από AliExpress και το αντικείμενο με τα μεταφορικά είναι γύρω στα 31€. Το AliExpress χρεώνει επιπλέον 6,61€ ΦΠΑ. Γνωρίζει κάποιος αν προκύψουν άλλα έξοδα όπως δασμοί κτλ;
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 17. Είχα παραγείλει 10/06 πακέτο με πινέλα συνολικό κόστος 15,61€ σήμερα ήρθε ειδοποίηση απο ΕΛΤΑ με sms που αναφέρουν “ΤΑΧ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ LT******348NL ME ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ 60€ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΓΙΑ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΧΧ ΧΧ ΤΗΛ 210ΧΧΧΧΧΧΧ”
  Είναι τρομερό το κόστος των 60ευρώ και αυτομάτως απαγορευτική η οποιαδήποτε συναλλαγή από Κίνα και Aliexpress…

  1. Ενημερωτικά κάτι που δεν φαίνεται στο sms έχουν αφήνσει πολλά κενά πριν και μετά από μια τελεία, οπότε ήταν 0,60€ τα έξοδα. Τα έχουν κάνει μαντάρα με τα μηνύματα από τα ΕΛΤΑ. Πηγαίνετε ή κάντε ένα τηλέφωνο μη γίνει άδικα επιστροφή των προιόντων που περιμένετε.

 18. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΑ ΔΕΝΑΤΑ ΑΠΟ ΚΙΝΑ ΜΕ ΑΞΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 22 EURO?