Alcatel 5 τεχνικά χαρακτηριστικά με θετικά και αρνητικά

H Alcatel φέτος μπήκε φουριόζικα στην αγορά με όχι 1, όχι 2, αλλά 9 συσκευές! Το Alcatel 5 είναι ένα από τα κινητά της εταιρείας που ξεχωρίζει από αυτό το πλήθος των νέων συσκευών της. Ένα προσεγμένο σχεδιαστικά κινητό που ανήκει στην ανταγωνιστική μεσαία κατηγορία και φτωχά τεχνικά χαρακτηριστικά για τα χρήματα που ζητάει.

Alcatel 5 χαρακτηριστικά

Η οθόνη του Alcatel 5 μετρά 5.7 ίντσες, είναι LCD IPS,  έχει ανάλυση 720 x 1440 και είναι αναλογίας 18:9, με τις διαστάσεις του να φτάνουν τα 152.3×71.1×8.4 χιλιοστά και βάρος τα 144 γραμμάρια. Το σώμα του είναι από μέταλλο και αυτό το προδίδουν λίγο και οι χρωματικές επιλογές στις οποίες θα κυκλοφορήσει, μεταλλικό μαύρο και μεταλλικό χρυσό. Τα bezel είναι ορατά μόνο στο επάνω μέρος της συσκευής, το οποίο φιλοξενεί κάμερες, αισθητήρες και ακουστικό. Παρόλα αυτά, δεν δικαιολογείται το τεράστιο bezel,

alcatel 5 χαρακτηριστικά

Φοράει το παλιό και οκταπύρηνο chipset MediaTek MT6750,  έρχεται πακέτο με την GPU Mali-T860MP2 και 2 εκδοχές μνήμης RAM. Αυτή με τα 2GB RAM συνοδεύεται από 16GB εσωτερικό χώρο και η δεύτερη των 3GB με 32GB. Και οι δύο εκδόσεις υποστηρίζουν επέκταση του αποθηκευτικού χώρου μέσω MicroSD έως 128GB όπως φαίνεται από τα χαρακτηριστικά. Διαθέτει αισθητήρα fingerprint στην πλάτη και φορτίζεται μέσω θύρας USB Type-C, έχοντας όμως μία σχετικά μικρής χωρητικότητας μπαταρία των 3000mAh.

alcatel 5

Πέρυσι ήταν το δακτυλικό αποτύπωμα και φέτος έχουμε τη διπλή μπροστινή κάμερα ως must… Και το Alcatel 5 δεν ξεφεύγει από το trend, έχοντας στο εμπρόσθιο μέρος έναν αισθητήρα 13MP με διάφραγμα f/2.0 και έναν δεύτερο στα 5MP. Η οπίσθια κάμερα είναι στα 12MP με διάφραγμα f/2.2 και μόνο κύρια δεν τη θεωρώ με αυτά τα χαρακτηριστικά! Η ποιότητα βίντεο και στις δύο κάμερες είναι στα 1080p.

Η τιμή διαμορφώνεται περίπου στα 230€, που δεν το λες και φθηνό με τα χαρακτηριστικά που κουβαλάει. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν αξίζει τα λεφτά που ζητάει.

alcatel 5 χαρακτηριστικά

Θετικά

  • Διπλή selfie κάμερα
  • Ιδιαίτερη σχεδίαση, αλλά τίποτα ιδιαίτερο

Αρνητικά

  • Μη ανταγωνιστική τιμή, υπάρχουν καλύτερα κινητά τηλέφωνα στα χρήματα που ζητάει
  • Φοράει παλιό και ξεπερασμένο επεξεργαστή της MediaTek
  • Όπως συνήθως, δεν θα πάρει update μελλοντικά
  • Το bezel πάνω από την οθόνη είναι πολύ μεγάλο