Αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο | Τρόποι αποστολής | Κινέζικα Site

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος έκανε αγορά από Κίνα κάποιο από τα Κινέζικα κινητά που παρουσιάζουμε εδώ, ξαναπήρε. Η αλήθεια είναι ότι όλοι στην αρχή, μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης μας παραγγελίας, είχαμε τους προβληματισμούς μας σχετικά με το τι θα παραλάβουμε και ποιο site της Κίνας να επιλέξουμε. Η αγορά κινητού από Κίνα προσφέρει ένα βασικό πλεονέκτημα: κινητά έως και 200 ευρώ πιο φθηνά, χωρίς την υπερφορολόγηση που έχουμε στη χώρα μας και, φυσικά, χωρίς τελωνείο.

Αν δεν θέλετε να διαβάσετε όλο το άρθρο, παρακάτω σας έχω έτοιμα τα 2 καλύτερα sites για αγορές από Κίνα μέσω internet. Και στα δύο η ποικιλία είναι τεράστια και, αν φοβάστε, μπορείτε να κάνετε μια πρώτη δοκιμαστική παραγγελία. Gadgets και όχι μόνο ξεκινούν από 10 ευρώ, μόνο μην ξεχάσετε να επιλέξετε κάποιον αξιόπιστο κατασκευαστή, όπως αυτούς που προτείνουμε. Επίσης φροντίστε να επιλέξετε τους τρόπος αποστολής που προτείνουμε στη συνέχεια του άρθρου.

Τα 2 καλύτερα και πιο έμπιστα Κινέζικα Sites για αγορές κινητών από Κίνα και όχι μόνο: Banggood & Gearbest

Είναι σημαντικό πριν κάνετε τις αγορές σας από αυτά τα 2 sites να μπαίνετε από τα παραπάνω links και στη συνέχεια να πραγματοποιείτε τις αγορές σας. Έτσι, τα δύο αυτά καταστήματα βλέπουν ότι είστε αναγνώστες του TechValue και προσέχουν τις παραγγελίες ακόμα πιο πολύ.

Προσοχή: Αν θέλετε να αγοράσετε σε ανταγωνιστικές τιμές, θα πρέπει να κάνετε αγορά από Κίνα και όχι από skroutz ή άλλα καταστήματα. Δεν έχουν κάτι αρνητικό τα Ελληνικά καταστήματα, αλλά αυτό το άρθρο έγινε αποκλειστικά για αγορές από Κίνα σε πολύ πιο χαμηλές τιμές.

αγορες απο κινα

Αγορά από Κίνα χωρίς τελωνείο

Βασικός κανόνας: πριν κάνετε κάθε αγορά, θα πρέπει να μπαίνετε από τα παραπάνω links του Banggood και του Gearbest. Λοιπόν, πάμε να δούμε πώς αποφεύγουμε το τελωνείο νόμιμα και χωρίς μαϊμουδιές. Αν υποθέσουμε πως θέλουμε να πάρουμε ένα Κινέζικο κινητό που είναι ακριβό και δεν θέλουμε να περάσει σε καμία περίπτωση από τελωνείο, το πρώτο βήμα είναι να επιλέξουμε το Banggood.

Το Banggood, λοιπόν, έχει σχεδόν όλα τα κινητά διαθέσιμα με τρόπο αποστολής Priority Direct Mail, που ΔΕΝ περνάει τελωνείο και έρχεται κανονικά, με απόλυτη ασφάλεια και λίγο πιο γρήγορα. Μάλιστα, το Banggood δεν έχει ταρίφα 15-25€ στον συγκεκριμένο τρόπο αποστολής, όπως το GearBest. Στο Banggood, υπολογίζεται με το μέγεθος του πακέτου και, ανάλογα με το τι θέλουμε, έχει διαφορετική χρέωση.

Παρόλα αυτά, και το priority direct mail με EU Epxress είναι ασφαλής τρόπος αποστολής για online αγορές μέσω Gearbest και Κίνας γενικότερα, χωρίς τελωνείο.

Για παράδειγμα, όπως θα δείτε παρακάτω, για το Xiaomi Redmi 4X 16GB έχει μόλις 5.87€ έξτρα χρέωση, η οποία δεν είναι τίποτα αν αναλογιστούμε τι θα πληρώναμε αν τελικά πέρναγε τελωνείο ή – ακόμα χειρότερα – αν το αγοράζαμε από Ελλάδα. Για παράδειγμα, το Xiaomi Redmi Note 4X έχει κόστος αποστολής με P.D.M. 7.5€. Έτσι ακριβώς το παίζουν μάγκες κάποιοι που έχουν μικρά ηλεκτρονικά καταστήματα και λένε παράδοση από 4 έως 10 μέρες, αλλά άλλη ιστορία αυτή…

Ένα άλλος ασφαλής τρόπος αποστολής για αγορά από Κίνα, χωρίς τελωνείο και με GearBest, είναι το EU Express. Δυστυχώς, το GearBest έχει πολλές αποθήκες και στις πιο πολλές δεν είναι διαθέσιμη η επιλογή αυτή. Γι’ αυτό ακριβώς και σας προτείνω το Banggood για αγορά κινητών. Επίσης, να φροντίζετε να μην αγοράζετε πολλά πράγματα μαζί, που αυξάνουν τον όγκο του δέματος.

αγορα απο κινα χωρισ τελωνειο

Τώρα, αν θέλετε να αγοράσετε πιο μικρά και πιο φθηνά πράγματα, μπορείτε να επιλέξετε τον εντελώς δωρεάν τρόπο αποστολής, που είναι ουσιαστικά το China Post ή μερικές φορές κι άλλα… Το Banggood έτσι κι αλλιώς αναγράφει πιο μικρή αξία πάνω στην ετικέτα και είναι δύσκολο να περάσει τελωνείο. Προσέξτε μόνο να μην είναι τίποτα μεγάλο και βαρύ. Όσο πιο ελαφρύ και μικρό, τόσο πιο πιθανό να μην περάσει τελωνείο. Οι πιθανότητες γενικά να περάσει τελωνείο κάτι είναι πολύ μικρές, ειδικά για μικρές παραγγελίες που κάνουμε σαν ιδιώτες.

Κινητά από Κίνα

Τα έμπιστα καταστήματα για αγορές από Κίνα δεν είναι πολλά. Για την ακρίβεια, το νούμερο είναι μονοψήφιο, όπως διαπιστώσατε πιο πάνω. Προσωπικά, εμπιστεύομαι μόνο τα 2 συγκεκριμένα για όλες μου τις αγορές από Κίνα. Τα προτιμάω, γιατί έχουν τεράστια γκάμα. Είτε θέλω κινητό από Κίνα, είτε κάποιο gadget (που εδώ είναι πανάκριβα), ψωνίζω από εκεί. Μάλιστα, στις πιο πολλές περιπτώσεις, οι Κινέζοι αναγράφουν πιο μικρό κόστος από το πραγματικό πάνω στο κουτί, ώστε οι πιθανότητες να περάσει τελωνείο να είναι πολύ πιο μικρές.

Αν θέλετε να κάνετε μια πρώτη δοκιμαστική αγορά, μπορείτε να βρείτε κάποιο πολύ φθηνό gadget για αγορά από Κίνα μέσω internet. Επίσης, μπορείτε να έχετε υποστήριξη και να κάνετε ερωτήσεις για οποιαδήποτε απορία έχετε στα σχόλια κάτω. Μην ξεχνάτε πως όλες οι αγορές σας από Κίνα πρέπει να γίνουν μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής PayPal, για την απόλυτη ασφάλεια της συναλλαγής.

Γιατί είναι τόσο φθηνά τα κινητά από την Κίνα;

Τα Κινέζικα κινητά είναι τόσο φθηνά, γιατί οι μεσάζοντες είναι το πολύ δύο και σε μερικές περιπτώσεις μόνο ένας. Δηλαδή σε κάποιες περιπτώσεις μπορείς να αγοράσεις σχεδόν κατευθείαν από το εργοστάσιο. Αντίθετα, στα καταστήματα στην Ελλάδα, για να φτάσει το προϊόν στη βιτρίνα τους θα έχει περάσει τουλάχιστον από 4-5 μεσάζοντες, που ο καθένας θα έχει την ταρίφα του. Τα φυσικά καταστήματα εδώ έχουν πάρα πολλά έξοδα να πληρώσουν, όπως υπέρογκα ενοίκια, καλοπληρωμένα στελέχη, φόρους και άλλα πολλά, τα όποια ανεβάζουν τις τιμές τόσο πολύ.

Θα μου έρθει καινούργιο;

Τα 2 παραπάνω sites για αγορές από Κίνα που αναφέραμε είναι δοκιμασμένα από πολλούς Έλληνες. Τα συγκεκριμένα που προτείνουμε εμείς είναι αξιόπιστα, έχουμε κάνει πάνω από 100 παραγγελίες με επιτυχία και χωρίς να περάσουν τελωνείο.

Πότε θα μου έρθει;

Συνήθως μέσα σε 15 μέρες ή και παραπάνω. Παίζουν πολλά ρόλο. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι η αναμονή μπορεί να φτάσει 1 μήνα και παραπάνω, λόγω των αδειών που παίρνουν οι υπάλληλοι.

Αγορά από Κίνα Εbay

Το να αγοράσετε από το Ebay μέσω internet από Κίνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πληρώσετε τελωνείο. Για αγορές από Ebay δεν δίδεται η ευελιξία του τρόπου αποστολής, όπως στα sites που ανέφερα πιο πάνω. Για όλες τις αγορές σας από την Κίνα, να προτιμάτε τα sites που προτείνουμε και να μην ξεχνάτε να πατάτε τα links πριν την κάθε αγορά σας.

Από Ebay να προτιμάτε αντικείμενα μόνο εντός της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Αγορά κινητού από Κίνα με αντικαταβολή

Το ξέρω ότι είστε αρκετοί αυτοί που θα θέλατε να κάνετε ψώνια από την Κίνα με αντικαταβολή και να πληρώσετε κατά την παράδοση. Δυστυχώς όμως, αυτός ο τρόπος πληρωμής είναι διαθέσιμος μόνο για αγορές εντός της χώρας. Δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί καμία συναλλαγή στο εξωτερικό χωρίς να γίνει πληρωμή πρώτα.

Γι’ αυτό ακριβώς επιλέγουμε τρόπο πληρωμής PayPal. Αν κάτι πάει στραβά, δικαιούμαστε τα χρήματά μας πίσω.

Κινητά από Κίνα με Ελληνικά

Τα πιο πολλά Κινέζικα κινητά πλέον έρχονται με προ-εγκατεστημένα τα Ελληνικά από το εργοστάσιο. Όμως στην περίπτωση που έχει μόνο Αγγλικά και θέλετε να περάσετε την Ελληνική γλώσσα, έχουμε γράψει ξεχωριστό άρθρο. Κινητά από Κίνα με Ελληνικό μενού.

κινεζικα κινητα site

22 Σχόλια

 1. Μιχαλης Παραβαλος 29/06/2017
  • Αριστειδόπουλος 29/06/2017
 2. Kostas 19/07/2017
 3. giannis mousakos 30/08/2017
  • Αριστειδόπουλος 30/08/2017
 4. Mike 31/08/2017
  • Αριστειδόπουλος 02/09/2017
   • Mike 02/09/2017
 5. Andreas 31/08/2017
  • Mike 31/08/2017
  • Αριστειδόπουλος 02/09/2017
   • Andreas 06/09/2017
    • Αριστειδόπουλος 06/09/2017
 6. καλλιόπη 31/08/2017
  • Αριστειδόπουλος 02/09/2017
   • καλλιόπη 02/09/2017
 7. vagelis Tasios 03/09/2017
  • Αριστειδόπουλος 03/09/2017
   • vagelis Tasios 05/09/2017
    • Αριστειδόπουλος 05/09/2017
 8. παντελής 04/09/2017
  • Αριστειδόπουλος 05/09/2017