Λίστα με τα καλύτερα αδιάβροχα κινητά που μπορείτε να βρείτε

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιο κινητό βράχηκε από δικό μας λάθος και τελικά χάλασε ή απέκτησε κάποιο μόνιμα πρόβλημα. Γι’αυτό ακριβώς δημιούργησα αυτό εδώ το άρθρο: για τους λίγο πιο απρόσεκτους ή και αυτούς που το χρειάζονται για επαγγελματική χρήση και άλλα. Θα ξεκινήσω με τα πιο οικονομικά αδιάβροχα κινητά της Ελληνικής αγοράς και, όσο θα κατεβαίνουμε, η τιμή θα ανεβαίνει.

αδιαβροχα κινητα

1: Motorola Moto G 3rd gen – Μέγιστη προτεινόμενη τιμή: 130€

Είναι σίγουρα το καλύτερο και ταυτόχρονα πιο οικονομικό αδιάβροχο κινητό που μπορείτε να βρείτε. Προσφέρει προστασία IPΧ7 που μεταφράζεται σε αντοχή κάτω από νερό έως 30 λεπτά και βάθος έως 1.5 μέτρο. Ακόμα, έχει και προστασία Gorilla Glass 3 στην οθόνη αφής, που σημαίνει ότι δεν σπάει εύκολα ούτε κάνει γρατσουνιές με κλειδιά, κάτω από φυσιολογικές συνθήκες.

αδιαβροχο smartphone moto g

2: Sony Xperia M4 Aqua – Μέγιστη προτεινόμενη τιμή: 160€

Αναμφίβολα το πιο άσχημο αδιάβροχο κινητό που έχει βγει εδώ και χρόνια. Είναι με IP68 εννοείται και αντέχει μισή ώρα έως το 1.5 μέτρο βάθος. Δυστυχώς όμως, δεν έχει καν Gorilla Glass και αρκετοί είναι οι χρήστες – συμπεριλαμβανομένου του αδερφού μου – που μία μικρή πτώση μισού μέτρου ήταν αρκετή για να ραγίσει η οθόνη. Αν πρόκειται να το έχετε σε θήκη, τότε ίσως να αντέξει κάποια πτώση.

αδιαβροχο κινητο

3: Sony Xperia M5 – Μέγιστη προτεινόμενη τιμή: 200€

Για το Xperia M5, αξίζει να προσπεράσετε το M4 Aqua που βρίσκεται από πάνω. Είναι όμορφο, με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά για ελαφρύ multitasking. Έχουμε και εδώ προστασία IP68 έως 1.5 μέτρο για μισή ώρα. Δυστυχώς, και εδώ βλέπουμε να απουσιάζει προστασία Gorilla Glass, οπότε σίγουρα θα χρειαστείτε μια θήκη. Θετικό πως η οθόνη είναι υψηλής ανάλυσης FullHD. Αν θέλετε κάτι όμορφο με προστασία κατά του νερού σε όχι και τόσο υψηλή τιμή είναι ιδανική επιλογή.

Sony Xperia M5

4: Sony Xperia Z5 – Μέγιστη προτεινόμενη τιμή: 300€

Αρκετά όμορφη και δυνατή πρόταση, αλλά για ακόμη μια φορά βλέπουμε να απουσιάζει η προστασία Gorilla Glass, κάτι που δεν δικαιολογείται για το εύρος τιμής του. Παρέχει προστασία IP68 και αντέχει έως το 1.5 μέτρο βάθος νερού για 30 λεπτά το πολύ. Φοράει δυνατό επεξεργαστή SnapDragon 810 και για multitasking είναι ό,τι πρέπει.

αδιαβροχα κινητα

H λίστα θα μεγαλώνει αν της δείξετε λίγη αγάπη!