Αδιάβροχα κινητά | Τα καλύτερα και πιο ανθεκτικά που υπάρχουν

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιο κινητό βράχηκε από δικό μας λάθος και τελικά χάλασε ή απέκτησε κάποιο μόνιμο πρόβλημα. Γι’αυτό ακριβώς δημιούργησα αυτό εδώ το άρθρο: για τους λίγο πιο απρόσεκτους ή και αυτούς που το χρειάζονται για επαγγελματική χρήση και άλλα. Θα ξεκινήσω με τα πιο οικονομικά αδιάβροχα κινητά της Ελληνικής αγοράς και, όσο θα κατεβαίνουμε, η τιμή θα ανεβαίνει.

αδιαβροχα κινητα

“Τούμπανο”

  • LG G6 – Μέγιστη προτεινόμενη τιμή: 300€

Το LG G6 είναι το κινητό που θα επιλέξει ο πιο διαβασμένος, αυτός που δε θέλει απλά ένα αδιάβροχο κινητό, αλλά θέλει το κάτι παραπάνω! Το G6 προσφέρει απόδοση ναυαρχίδας, έχει δυνατές φωτογραφικές δυνατότητες για την τιμή του και φυσικά είναι ανθεκτικό. Πιο συγκεκριμένα παρέχει προστασία IP68 κατά του νερού που σημαίνει πως είναι πλήρως αδιάβροχο, αλλά και στρατιωτικού τύπου πιστοποίηση MIL-STD-810G το οποίο το καθιστά ακόμα πιο γερό. Παρόλα αυτά όμως καταφέρνει και παραμένει κομψό, όμορφο και με ιδανικό μέγεθος. Αν το το G6 είναι στο budget σου, τότε ίσως είναι μονόδρομος αν θες ένα από τα καλύτερα κινητά που δεν θα πάθει τίποτα αν πέσει στο νερό, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.

αδιαβροχα κινητα

Οικονομικό

Είναι σίγουρα το καλύτερο και ταυτόχρονα πιο οικονομικό αδιάβροχο κινητό που μπορείτε να βρείτε. Προσφέρει προστασία IPΧ7 που μεταφράζεται σε αντοχή κάτω από νερό έως 30 λεπτά και βάθος έως 1.5 μέτρο. Ακόμα, έχει και προστασία Gorilla Glass 3 στην οθόνη αφής, που σημαίνει ότι δεν σπάει εύκολα ούτε κάνει γρατσουνιές με κλειδιά, κάτω από φυσιολογικές συνθήκες.

αδιαβροχα κινητα

Αναμφίβολα το πιο άσχημο αδιάβροχο κινητό που έχει βγει εδώ και χρόνια. Είναι με IP68 εννοείται και αντέχει μισή ώρα έως το 1.5 μέτρο βάθος. Δυστυχώς όμως, δεν έχει καν Gorilla Glass και αρκετοί είναι οι χρήστες – συμπεριλαμβανομένου του αδερφού μου – που μία μικρή πτώση μισού μέτρου ήταν αρκετή για να ραγίσει η οθόνη. Αν πρόκειται να το έχετε σε θήκη, τότε ίσως να αντέξει κάποια πτώση.

αδιαβροχα κινητα

Ανθεκτικό

  • Samsung Galaxy Xcover 4 – Μέγιστη προτεινόμενη τιμή: 180€

Το Xcover 4 είναι το μοναδικό αδιάβροχο κινητό στη λίστα με στρατιωτικές προδιαγραφές αντοχής MIL-STD-810G! Έχει οθόνη 5.0″ HD και προστασία IP68 που το καθιστά ένα καλό και ανθεκτικό κινητό, με μεγάλη διάρκεια ζωής σύμφωνα με τη πιστοποίηση MIL που ανέφερα πιο πάνω. Από τεχνικά χαρακτηριστικά είναι μέτριο, έχει 2GB RAM και φοράει Exynos 7570 με 4 πυρήνες. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 2800mAh, αλλά τα 14nm του chipset θα βοηθήσουν αρκετά την αυτονομία του. Το Xcover θα το προτείνω σε όσους θέλουν ένα καλό ανθεκτικό κινητό σε λογική τιμή. Ιδανικό και για GPS πλοήγηση, αφού υποστηρίζει GLONASS και BDS για απροβλήματιστο εντοπισμό της θέσης.

ανθεκτικο κινητο

Όμορφο

  • Sony Xperia M5 – Μέγιστη προτεινόμενη τιμή: 190€

Για το Xperia M5, αξίζει να προσπεράσετε το M4 Aqua που βρίσκεται από πάνω. Είναι όμορφο, με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά για ελαφρύ multitasking. Έχουμε και εδώ προστασία IP68 έως 1.5 μέτρο βάθος σε νερό για μισή ώρα. Δυστυχώς, και εδώ βλέπουμε να απουσιάζει προστασία Gorilla Glass, οπότε σίγουρα θα χρειαστείτε μια θήκη. Θετικό πως η οθόνη είναι υψηλής ανάλυσης FullHD. Αν θέλετε κάτι όμορφο με προστασία κατά του νερού (αδιάβροχο κινητό) σε όχι και τόσο υψηλή τιμή είναι ιδανική επιλογή.

αδιαβροχα κινητο

  • Sony Xperia Z5 – Μέγιστη προτεινόμενη τιμή: 220€

Αρκετά όμορφη και δυνατή πρόταση, αλλά για ακόμη μια φορά βλέπουμε να απουσιάζει η προστασία Gorilla Glass, κάτι που δεν δικαιολογείται για το εύρος τιμής του. Παρέχει προστασία IP68, δηλαδή είναι ένα αδιάβροχο κινητό και αντέχει έως το 1.5 μέτρο βάθος νερού για 30 λεπτά το πολύ. Φοράει δυνατό επεξεργαστή SnapDragon 810 και για multitasking είναι ό,τι πρέπει.

αδιαβροχα κινητα

Αν είστε με το στρατόπεδο της Samsung, τότε το A5 2017 είναι ό,τι πρέπει. Είναι κομψό και δεν του λείπει τίποτα, αν φυσικά εξαιρέσουμε το βαρύ interface (touchwiz). Με λίγα λόγια, αν δεν έχετε σκοπό να το γεμίσετε με εφαρμογές, είναι μια χαρά επιλογή. Η τιμή του έπρεπε να ήταν το πολύ 280€, αλλά τουλάχιστον έχει καλές κάμερες και όπως αναφέρει και το άρθρο, είναι ένα από τα λίγα αδιάβροχα κινητά που κυκλοφορούν εκεί έξω. Η προστασία που παρέχει είναι IP68, αδιάβροχο έως το 1.5 μέτρο έως 30 λεπτά, αλλά και dust proof.

αδιαβροχα κινητα

One Response

  1. Anonymous 19/11/2018

Leave a Reply