ACS – Info Quest αύξηση τιμών: Έφοδος μετά από καταγγελίες

Κλιμάκιο ελέγχου της Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ελέγχει τα κεντρικά γραφεία της ACS σήμερα, 4/3/2020. Θυμίζουμε πως η γνωστή εταιρία ταχυμεταφορών ανήκει στην εταιρία Info Quest, που μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία των συσκευών της Xiaomi στην χώρα μας ανεπίσημα.

ACS αύξηση τιμών

Όλα ξεκίνησαν χθες, όταν ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, μαζί με Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, σε ανακοίνωση τους ανέφεραν πως η συγκεκριμένη εταιρία αύξησε απότομα τις τιμές της κατά 22.5%. Στην παραπάνω ανακοίνωση, η οποία γνωστοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναφέρει πως από την 1η Απριλίου η ACS δεν τηρεί ούτε ενυπόγραφες συμφωνίες που είναι σε ισχύ.

Το παραπάνω έρχεται σε αντίφαση με το άρθρο 23 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στις 20/3/2020, αφού προβλέπονται “περιορισμοί, αναφορικά με την συνομολόγηση και λήψη περιουσιακών ωφελημάτων, που αφορούν στην πώληση οποιουδήποτε αγαθού, ή υπηρεσίας, που είναι απαραίτητα για την υγεία, τη διατροφή, τη μετακίνηση και την ασφάλεια του καταναλωτή, ιδίως  δε των φαρμακευτικών προϊόντων, των μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής, όπως χειρουργικών μασκών, αντισηπτικών υγρών και άλλων υλικών απολύμανσης, εφόσον τα ωφελήματα αυτά υπερβαίνουν την αξία της παροχής, τόσο ώστε, το μικτό περιθώριο κέρδους, να είναι μεγαλύτερο από αυτό, της προ της 1ης Φεβρουαρίου 2020, για τα ως άνω προϊόντα και υπηρεσίες».

OnePlus Nord Android