Acer Swift 3 Review | Κατάφερε να ξεχωρίσει για πληκτρολόγιο, αντοχή και ήχο!

Acer Swift 3 Review

Η σειρά Swift 3 της Acer ανήκει στη μεσαία κατηγορία, προσφέροντας ένα ανταγωνιστικό σύνολο το οποίο ξεχωρίζει στα σημεία. Καταρχάς, στα χέρια μου για το παρόν review έχω την έκδοση με i5 8ης γενιάς και οθόνη 14″ IPS FullHD, η οποία προστατεύεται από Gorilla Glass χωρίς να είναι αφής.

  • Intel Core i5-8250U
  • 8GB RAM
  • 256GB SSD
  • 14″ FullHD IPS
  • Φωτιζόμενο πληκτρολόγιο

Σχεδιαστικά ξεχωρίζει για τον στιβαρό του χαρακτήρα, αφού το σώμα του αποτελείται από μέταλλο. Μου άρεσε πως είναι απαλό στην αφή και δεν παγώνει ιδιαίτερα ή έχει άγρια αίσθηση, σε αντίθεση με άλλα laptops που έχουν πέσει στα χέρια μου. Η μεταλλική κατασκευή σε συνδυασμό με την προστασία Gorilla Glass, τα συμβατικά bezel (που δεν τα λες και μικρά), αλλά και το stop όταν κλείνει η οθόνη του laptop, προσφέρουν μια νότα αντοχής στη συχνή μεταφορά του, αλλά και γενικότερα.

Acer Swift 3 Review

Θύρες

Από συνδεσιμότητα το Acer Swift 3 προσφέρει τα βασικά, όπως και τα πιο πολλά laptops στην κατηγορία του. Από τα δεξιά, έχει δύο θύρες για SD και USB 2 και από τα αριστερά υπάρχει κανονικού μεγέθους θύρα HDMI, δύο USB 3 θύρες και μια Type-C. Το πληκτρολόγιο είναι φωτιζόμενο με 2 σκάλες φωτεινότητας (όπως συνήθως) και υπάρχει και fingerprint αποδεκτής ακρίβειας.

  1. 1 x USB 2
  2. 2 x USB 3
  3. 1 x Type-c
  4. 1 x jack για ακουστικά
  5. HDMI
  6. Τροφοδοσία

Acer Swift 3 Review

Ήχος και πληκτρολόγηση

Αυτό που δεν περίμενα από ένα laptop μεσαίας κατηγορίας είναι να έχει καλό ήχο. Για την ακρίβεια, έχει αρκετά πιο ποιοτικά ηχεία από το Lenovo IdeaPad 720s με ηχεία JBL, που χρησιμοποιώ τους τελευταίους μήνες ως βασικό εργαλείο δουλειάς. Εκτός από τον ήχο και τη στιβαρή σχεδίαση, καθ’ όλη τη διάρκεια συμβίωσης με το Swift 3, μπορώ να πω με ευκολία ότι ξεχωρίζει και για το ποιοτικό keyboard που με βόλεψε πάρα πολύ στην πληκτρολόγηση, αφού έχει ιδανικό βάθος, απόσταση και feedback.

Acer Swift 3 Review

Για την απόδοση του Swift δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερο, αφού hardware και software είναι σταθερά πράγματα γενικότερα και αυτό που διαφέρει κυρίως είναι η σχεδίαση, τα περιφερειακά και το σύστημα ψύξης. Με απλή χρήση, όπως προβολή videos σε Netflix & Youtube σε ανάλυση 1080p και σερφάσιμα με πάνω από 10 ανοιχτές καρτέλες στον Chrome, το σύστημα ψύξης δεν ακούστηκε σχεδόν καθόλου. Φυσικά, σε πιο βαριές διεργασίες όπως video rendering (1080p), το σύστημα ψύξης κάνει αισθητή την παρουσία του, αλλά σε φυσιολογικό βαθμό.

Acer Swift 3 Review

Πού υστερεί;

Ωραία όλα αυτά, αλλά το Acer Swift 3 ανήκει στη μεσαία κατηγορία, που αυτομάτως σημαίνει πως κάπου πρέπει να έγιναν και υποχωρήσεις. Όπως διαπίστωσα, η μεγαλύτερη υποχώρηση φαίνεται να έγινε στην οθόνη. Ναι μεν είναι IPS και ανάλυσης FullHD, αλλά τα χρώματα σίγουρα δεν είναι όσο ζωηρά και έντονα θα ήθελα. Δεν αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα εκτός και αν χρειάζεσαι απόλυτη ακρίβεια χρωμάτων για τη δουλειά σου.

Αρκετά θετικά!

Τα σημεία όμως που ξεχώρισε είναι αρκετά για να γίνει ίσως το επόμενο 14″ laptop σου. Αν το Swift 3 σου άρεσε, μην ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά και στην υπόλοιπη σειρά Swift 3 της Acer, καθώς είναι μεγάλη!

Asus ZenFone 8 Android