Acer Predator Helios 300 Review – Value For Money για Open World Gamimg!

Όλοι γνωρίζουμε πως στα gaming laptops δεν υπάρχει τόσο σημαντικός ανταγωνισμός, κάτι στο οποίο έρχεται να δώσει απάντηση η Acer με την gaming σειρά Helios 300. Η συγκεκριμένη σειρά laptop είναι κάτι σαν την OnePlus στα κινητά, με τη διαφορά ότι τα gaming laptops μπορούν να φτάσουν εύκολα τα 2.000€ και πάνω.

Το Acer Predator Helio 300 κοστίζει λίγο περισσότερο από 1000€ στην Ελληνική αγορά και, όσο περίεργο και αν ακούγεται, αυτό είναι το δυνατό του σημείο σε συνδυασμό με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που προσφέρει και φυσικά τον υπάρχοντα ανταγωνισμό. Αλλά ας δούμε λίγο συνοπτικά τι φοράει το τουμπανάκι της Acer.

Acer Predator Helios 300

Βασικά Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • 17.3″ FullHD Οθόνη Τεχνολογίας IPS
  • Nvidia GeForce GTX 1050 Ti με 4GB RAM!
  • 16GB DDR4 RAM
  • 2.8GHz Intel core i7-7700HQ
  • Κόκκινο φωτιζόμενο πληκτρολόγιο
  • Microsoft Windows 10

Σε ποιον απευθύνεται;

Ξεκάθαρα σε φοιτητές ή χρήστες που χρειάζονται ένα δυνατό μηχάνημα για gaming ή βαριές διεργασίες όπως επεξεργασία βίντεο κ.α, αλλά και για όσους ταξιδεύουν ή αλλάζουν σπίτι συχνά.

Acer Predator Helios 300

Acer Predator Helios 300 Review

Δεν είναι ανάγκη να πω πολλά για την απόδοση του στα παιχνίδια, η παρουσία της Nvidia GeForce GTX 1050 Ti με 4GB RAM μιλάει από μόνη της! Μπορεί να παίξει παιχνίδια όπως Dota 2 με τα γραφικά στο τέρμα. Σε παιχνίδια όπως PUBG, χρειάστηκε να κάνω μικρές υποχωρήσεις κρατώντας όμως πολλές από τις ρυθμίσεις στο high! Για όλους εσάς που ψάχνετε ένα οικονομικό gaming laptop και παίζετε open world παιχνίδια, τότε αυτό το laptop δημιουργήθηκε ειδικά για εσάς!

Οθόνη: Πρόκειται για μια μεγάλη οθόνη 17.3″ τεχνολογίας IPS που όμως αρκετά γρήγορα συνήθισα και μάλιστα έχει ικανοποιητική χρωματική απόδοση. Το δυνατό του σημείο του δεν είναι σίγουρα η οθόνη του, αλλά για τα λεφτά που ζητάει και αυτά που προσφέρει σαν σύνολο είναι μια χαρά.

Acer Predator Helios 300

Πληκτρολόγιο: Το πληκτρολόγιο είναι φωτιζόμενο με μόνο μια σκάλα φωτεινότητας χωρίς να είναι RGB και τον φωτισμό να είναι ρυθμισμένος στο κόκκινο χρώμα, το οποίο είναι και αυτό αναμενόμενο για το κόστος του.

Η αίσθηση κατά την πληκτρολόγηση είναι όμορφη και αυτή που θα έπρεπε για ένα gaming laptop. Αν εκτός από επεξεργαστική ισχύ σε ενδιαφέρει και να γράφεις, τότε το Predator Helios 300 δεν θα απογοητεύσει. Τα κουμπιά είναι αθόρυβα, έχουν ιδανικό βάθος και προσωπικά μου πήρε περίπου 2 βδομάδες να το συνηθίσω και να αρχίσω να πληκτρολογώ γρήγορα σε αυτό.

Acer Predator Helios 300 Review

TouchPad: Ποτέ μα ποτέ δεν ήμουν φίλος με τα touchpads, οπότε δεν μπορώ πω πολλά για αυτά. Πιστεύω πως θα μπορούσε να έχει λίγο καλύτερη ακρίβεια και να μην είναι τόσο ευαίσθητο. Αν σου αρέσει να χρησιμοποιείς γενικά το TouchPad, τότε το συγκεκριμένο ίσως να μην βολέψει και τόσο για καθημερινή χρήση, αλλά σε ένα τόσο μεγάλο laptop η χρήση εξωτερικού ποντικιού επιβάλλεται.

Ποιότητα ήχου: Τα ηχεία έχουν εξαιρετική ποιότητα ήχου και απόλαυσα να το χρησιμοποιώ για αναπαραγωγή πολυμέσων. Έχει όμως ένα σημαντικό μειονέκτημα για τους gamers. Ο ήχος ναι μεν βγαίνει ποιοτικός, αλλά δυστυχώς λίγο “μπουκωμένος”, με αποτέλεσμα στο PUBG που το δοκίμασα να μην μπορείς να ακούσεις τα βήματα των αντιπάλων (πράγμα πολύ σημαντικό για το συγκεκριμένο παιχνίδι) και σχεδόν ούτε τα δικά σου.

Σχεδίαση / Φορητότητα: Προφανώς και δεν πρόκειται για ένα laptop που μπορείς να μεταφέρεις εύκολα. Αν σκοπεύεις να το μετακινήσεις με τσάντα πλάτης ή στο χέρι, φρόντισε να μην είναι μεγάλη η απόσταση!

Αντοχή – στιβαρό: Η σχεδίαση του παραπέμπει σε ένα αρκετά aggresive gaming μηχάνημα το οποίο είναι στιβαρό και το επιβεβαιώνουν τα σχετικά μεγάλα του bezel και, φυσικά, το βάρος του. Αν το μηχάνημα συντηρηθεί σωστά, τότε σίγουρα θα αντέξει αρκετά χρόνια, κάτι για το οποίο φημίζεται η Acer για τα laptops της.

Αυτονομία: Η αυτονομία του Acer Predator Helios 300 είναι πραγματικά μικρή! Με ένα τόσο δυνατό σύστημα ψύξης, επεξεργαστική ισχύ, αλλά και κάρτα γραφικών τόσο δυνατή είναι λογικό η μπαταρία να τελειώνει για πλάκα ακόμα και με απλή χρήση. Μου έβγαζε περίπου 2 με 3 ώρες χρήσης με την μπαταρία και σχετικά έντονη χρήση.

Θερμοκρασία: Το σύστημα ψύξης του Acer Predator Helios 300 (AeriBlade 3D Fan) είναι ένα από τα δυνατά του σημεία! Το δοκίμασα σε θερμοκρασία δωματίου, 28 βαθμούς, Ιούνιο μήνα και το laptop προφανώς και ζεστάθηκε, χωρίς όμως να ενοχλεί σε αντίθεση με άλλα, πιο ακριβά laptops.

Αθόρυβο σύστημα ψύξης: Το επίπεδο θορύβου του Predator Helios 300, όταν ανεβάζει θερμοκρασία και δουλεύουν οι ανεμιστήρες, κινείται στα ίδια επίπεδα με τους ανταγωνιστές του και κατά τη διάρκεια gaming έκανε αισθητή την παρουσία του.

Asus ZenFone 8 Android