Περισσότερους από 70 εκατομμύρια νέους χρήστες κέρδισε το Telegram όταν έπεσε το Facebook

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας ήταν σίγουρα το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισε το Facebook και οι πλατφόρμες του (Instagram, Messenger, WhatsApp). Οι δημοφιλείς υπηρεσίες ήταν κάτω για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα κάτι το οποίο είχε σημαντικές επιπτώσεις, και όχι δεν αναφερόμαστε μόνο σε όσους είναι εξαρτημένους με αυτές τις εφαρμογές.

Η αξία της μετοχής της εταιρίας κατρακύλησε, με τον Mark Zuckenberg να «χάνει» περίπου 8 δις δολάρια μέσα σε λίγες ώρες. Ταυτόχρονα το Facebook υπέστη ένα σημαντικό πλήγμα στην εικόνα του, αφού αποδείχθηκε ότι ακόμη και αυτός ο γίγαντας δεν είναι άτρωτος. Τα παραπάνω αν και σοβαρά, δεν είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που προέκυψαν για το Facebook.

Οι υπόλοιπες πλατφόρμες είδαν τεράστια άνοδο στους χρήστες τους. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ιδρυτής του Telegram, Pavel Durov, η υπηρεσία του είχε 70 εκατομμύρια νέους χρήστες την προηγούμενη Δευτέρα. Σίγουρα αντίστοιχη αύξηση θα είδε και το TikTok, αφού περίπου 3.5 δις χρήστες έμειναν χωρίς Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger.

Η επικεφαλής της επιτροπής ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Margrethe Vestager δήλωσε πως η πτώση του Facebook μας επιβεβαίωσε πόσο «κακό» είναι να βασιζόμαστε σε έναν ή δύο μεγάλους παίκτες για όλη την επικοινωνία μας.

Ακολουθήστε το group του Techvalue.gr στο Telegram.

I can only show you the door...