5 κορυφαία δωρεάν icon packs για Android

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Android σε σχέση με τον ανταγωνισμό στα mobile λειτουργικά είναι η δυνατότητα παραμετροποίησης σε όλα σχεδόν τα επίπεδα. Αν και σε εσάς αρέσει η παραμετροποίηση ένα τα πιο εύκολα πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε είναι η εμφάνιση του κινητού σας μέσω ενός third party launcher που θα σας δώσει πολλές νέες δυνατότητες που ο stock launcher συνήθως δεν υποστηρίζει. Μία από αυτές είναι και η αλλαγή των εικονιδίων. Έτσι σκεφτήκαμε να φτιάξουμε μία λίστα με 5 κορυφαία και δωρεάν 5 icon packs για να αλλάξετε την εμφάνιση της συσκευής σας.


Voxel

δωρεάν icon pack voxel

Το Voxel είναι το αυτό που χρησιμοποιούσα πριν μεταπηδήσω στο Silhouette. Όλα τα εικονίδια είναι τετράγωνα κάτι που είναι ιδανικό για όσους θέλουν να έχουν όλα τους τα εικονίδια ομοιόμορφα, και έχουν μία ελαφριά σκιά προς τα κάτω και αριστερά που τα κάνει ακόμα πιο όμορφα.  Λόγω του κοινού σχήματος το icon masking γίνεται πολύ εύκολα και φαίνεται πολύ καλό, αν και μπορεί να μην χρειαστεί καν  αφού το Voxel διαθέτει περισσότερα από 1500 icons. Εντός της εφαρμογής θα βρείτε και πολύ όμορφα wallpapers εμπνευσμένα από το material design. Η λίστα επιλογής των εικονιδίων έχει και εδώ χωριστεί σε κάποιες βασικές κατηγορίες αν και δεν είναι τόσο αναλυτικά όσο θα θέλαμε.


Moonshine

δωρεάν icon pack moonshine

Αντλώντας έμπνευση από τα στοκ Android εικονίδια το Moonshine Icon Pack ήρθε για να τα βελτιώσει στον απόλυτο βαθμό. Έτσι εκτός του flat σχεδιασμού δεν υπάρχει κάποιο άλλο κοινό στοιχείο μεταξύ των εικονιδίων, όπως ίδιο σχήμα για παράδειγμα, αλλά αυτό κάθε άλλο παρά πρόβλημα είναι. Τα εικονίδια έχουν πλέον το καθένα το δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα και το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο. Η εφαρμογή αριθμεί αυτή τη στιγμή περισσότερα από 925 εικονίδια, ενώ εντός αυτής θα βρείτε και αρκετά material wallpapers, ενώ και εδώ ο developer δεν παρέλειψε να κατατάξει τα εικονίδια αλφαβητικά, κάτι που θα έπρεπε να γίνεται σε όλα τα icon pack κατά τη γνώμη μας.


Numix Fold

δωρεάν icon pack numix fold

Επόμενο στη λίστα των Top 5 free icon packs είναι το Numix Fold. Όπως μαρτυρά και το όνομα του, τα εικονίδια του Numix μοιάζουν να “διπλώνουν” στη μέση. Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι κατά κύριο λόγο παστέλ, ενώ τα εικονίδια είναι είτε κυκλικού είτε τετράγωνου σχήματος. Στα αρνητικά του συγκεκριμένου icon pack είναι ότι διαθέτει λίγα εικονίδια σχετικά με άλλα της λίστας (250) αλλά και εδώ έχουμε icon masking. Επίσης δεν υπάρχει κάποια κατηγοριοποίηση των εικονιδίων στη λίστα οπότε ίσως να χρειαστεί να ψάξετε λίγο παραπάνω για να βρείτε κάποιο εικονίδιο. Η εφαρμογή διαθέτει και κάποια wallpapers ενώ μέσω αυτής μπορείτε να κάνετε και request στον developer για την προσθήκη κάποιου icon. Παρά τα κάποια αρνητικά της το Numix Fold είναι μια πολύ όμορφη δουλειά και βρίσκεται στην 4η θέση του Top 5 free icon packs. Αν θέλετε κάτι πιο απλό σε παρόμοιο στυλ υπάρχει από τον ίδιο developer και το Numix Circle icon pack. Δεν είναι πλέον διαθέσιμο.


Squircle

5 κορυφαία icon packs squircle

Το όνομα Squircle προήρθε από τον συνδυασμό των λέξεων square και circle και αυτό γιατί το σχήμα των εικονιδίων του συγκεκριμένου icon pack παραπέμπει σε αυτά τα δύο βασικά σχήματα. Όλα τα icons είναι σχεδιασμένα με χρωματιστό περίγραμμα, ενώ πολλά από τα εικονίδια θα τα βρείτε σε δύο μορφές, flat και shadow, για να επιλέξετε ποιο σαν αρέσει περισσότερο. Το Squircle αριθμεί πάνω από 800 εικονίδια, αλλά και πολλές εναλλακτικές επιλογές για το ίδιο εικονίδιο. Ο developer έχει κάνει ίσως την πιο λεπτομερή κατάταξη των εικονιδίων και έτσι θα μπορείτε να βρείτε πολύ εύκολα κάποιο που ψάχνετε. Επίσης, θα βρείτε και εδώ wallpapers μέσα από την εφαρμογή ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να ζητήσετε την προσθήκη κάποιου εικονιδίου. Δεν υπάρχει πλέον.


Silhouette

5 κορυφαία δωρεάν icon packs

Είναι το icon pack που ανακάλυψα πιο πρόσφατα από όλα όσα θα διαβάσετε παρακάτω, και η αλήθεια είναι ότι ενθουσιάστηκα. Διαθέτει έντονα χρώματα που τονίζουν τα εικονίδια και δημιουργούν μία αντίθεση. Διαθέτει και icon masking αλλά αυτό περιορίζεται σε ένα τετράγωνο με ένα μικρότερο εικονίδιο μέσα του (όπως φαίνεται στην εφαρμογή Vine). Αυτή τη στιγμή διαθέτει περισσότερα από 700 εικονίδια τα οποία περιλαμβάνουν και δυναμικό εικονίδιο ημερολογίου, και ελπίζουμε στο μέλλον να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η συλλογή. Επίσης θα θέλαμε να δούμε και την ενσωμάτωση wallpapers εντός της εφαρμογής που θα τονίζουν ακόμα περισσότερο την πολύ όμορφη αυτή δουλειά. Τέλος, ο developer έχει κάνει εξαιρετική δουλειά όχι μόνο στη σχεδίαση των εικονιδίων αλλά και στην ίδια την εφαρμογή αφού έχει χωρίσει τα εικονίδια αλφαβητικά αλλά και σε κατηγορίες κάνοντας έτσι ακόμα πιο εύκολη τη ζωή μας. Πραγματικά εξαιρετική δουλειά που πάει κατευθείαν στην κορυφή του Top 5 free icon packs! Δεν υπάρχει πλέον.

Sony