Το απόλυτο 4K Mini PC για ένα ισχυρό και αξιόπιστο WorkStation από μόλις 315€!

Τα Mini PC έχουν μπει για τα καλά στην αγορά των PC και εκτός από το φορητό τους μέγεθος που είναι το πρώτο πλεονέκτημα που βλέπουν όλοι, έχουν ακόμα περισσότερα θετικά με το πιο σημαντικό να είναι το χαμηλό τους κόστος. Σε αυτό το review θα δούμε το καλύτερο VFM Mini PC που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απλές διεργασίες ή ακόμα και με τα πιο βαριά προγράμματα ή οποιαδήποτε συνδυασμό εργασιών.

καλυτερο mini pc για workstation

intel Core i7-11390H – CPU από ακριβά gaming laptop!

Η σειρά H της intel (High Performance) προορίζεται για ισχυρά laptop, αλλά και gaming laptop που κοστίζουν τουλάχιστον 1000€. Οπότε στη περίπτωση του GMK K2 Mini PC καταλαβαίνουμε ότι έχουμε ένα ισχυρό σύστημα που μπορεί να σηκώσει τα πάντα, εκτός από απαιτητικά παιχνίδια με μόλις 315€. Μπορεί ο i7-11390H να είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει από άποψης Value For Money και απόδοσης για workstations, αλλά δεν κάνει για gaming. Τα gaming laptop που τον φοράνε έχουν dedicated κάρτα γραφικών. Παρόλα αυτά, αν θες να παίζεις λιγότερο απαιτητικά παιχνίδια και emulators θα τα σηκώσει με άνεση.

Με τον i7-11390H θα μπορείς να τρέχεις χωρίς κανένα κόλλημα το dekstop σου σε οποιαδήποτε 4K οθόνη στα 60FPS χωρίς το παραμικρό κόλλημα ό,τι πρόγραμμα και αν δοκιμάσεις να τρέξεις ή όσες καρτέλες και αν ανοίξεις με τον αγαπημένο σου browser. Το GMK K2 Mini PC διαθέτει 2 θύρες HDMI 4K 60FPS, ενώ μέχρι και η θύρα type-c στο πίσω μέρος δέχεται και αυτή οθόνη, οπότε μπορείς να συνδέσεις μέχρι USB-C hub με display out.

Το καλύτερο Mini PC για WorkStation.

Γνήσια Windows 11 Pro;

Δεν παίζουμε εδώ, το GMK K2 είναι ένα σοβαρό Global Mini PC με πιστοποιημένα και ενεργοποιημένα Winodws 11 Pro, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα και φυσικά δεν χρειάζεται να μπλέξεις με Κινέζικα ή κάποια νέα εγκατάσταση των Windows. Είναι out-of-the-box έτοιμο για να σε υπηρετήσει για χρόνια!


Μνήμη RAM και αποθηκευτικός χώρος

Η συγκεκριμένη έκδοση στην οποία αναφερόμαστε έρχεται με 16GB RAM (SO-DIMM X2 DDR4 3200MHz επεκτάσιμη έως τα 64GB) που θα φανούν χρήσιμα σε πολλές περιπτώσεις, όπως στο video editing και 1TB M.2 2280 PCIe 3.0 o οποίος μπορεί αντικατασταθεί με έως 2TB. Workstation και με το παραπάνω δηλαδή, ενώ για όποιον θέλει να βελτιώσει την απόδοση του μπορεί να αντικαταστήσει την μνήμη RAM με πιο γρήγορη, αλλά δεν χρειάζεται. Όποιος ψάχνει Mini PC για Gaming σίγουρα θα προτιμήσει κάτι από το στρατόπεδο της AMD. Είναι γεγονός πως η intel υπερτερεί ακόμα και τώρα σε workstation λύσεις, ενώ η AMD είναι γνωστή για τα ισχυρά GPU που περιλαμβάνονται στα CPU.


Mini PC ή All In One;

Τα all in one είναι μπελάς, ενώ στις πιο πολλές περιπτώσεις δεν μπορείς να αναβαθμίσεις σχεδόν τίποτα, ενώ εάν στο μέλλον χρειαστείς διαφορετική οθόνη θα πρέπει να το αλλάξεις όλο. Μη μιλήσουμε καν τι γίνεται στη περίπτωση που χρειαστεί επισκευή, ενώ πολύ δύσκολα μπορεί να μετακινηθεί και συνήθως τα χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με την τιμή τους δεν έχουν καμία λογική.

Όλα αυτά τα προβλήματα τα λύνει ένα καλό και αξιόπιστο Mini PC όπως το GMK K2. Γενικότερα το μόνο που δεν μπορείς αναβαθμίσεις σε ένα Mini PC είναι το CPU, όλα τα υπόλοιπα όπως κάρτα WiFi, SSD και RAM αναβαθμίζονται. Στο GPU δεν θα αναφερθούμε γιατί προορίζεται για WorkStation και όχι για gaming.


Κουπόνι για προσφορά στα 315€

Το Geekbuying μας έδωσε το κουπόνι NNNGMK2 για να εξοικονομήσετε 24€ στο checkout. Το GMK M2 Mini PC θα το βρείτε εδώ από Ευρωπαϊκή αποθήκη με παράδοση σε 10 μέρες και φυσικά χωρίς τελωνείο.

Asus ZenFone 8 Android