Έχεις Cosmote και δεν πιάνεις 4G; Ενεργοποίησε το δωρεάν

Μήπως είσαι στο δίκτυο της Cosmote και απορείς γιατί το κινητό σου πιάνει μόνο 3G και σέρνεται όταν προσπαθείς να πλοηγηθείς στο ίντερνετ; Η απάντηση είναι πολύ απλή, η Cosmote έχει απενεργοποίηση με “πονηρό” τρόπο το 4G και 4G+ ώστε να εξοικονομεί bandwidth μέχρι να το ενεργοποιήσει χειροκίνητα ο χρήστης.

Ευτυχώς η διαδικασία ενεργοποίησης του 4G και 4G+ είναι πολύ εύκολη και μπορεί να γίνει και με ένα απλό SMS. Παρακάτω θα περιγράψω μερικούς από τους τρόπους που μέχρι αυτή τη στιγμή ισχύουν και μπορείς να το ενεργοποιήσεις.

Τηλεφωνικός αριθμός για βλάβες ΟΤΕ χωρίς χρέωση.

4G Cosmote γιατί δεν δουλεύει
  1. Στέλνοντας SMS μόνο με το κείμενο 4G στο 1333, το SMS δεν χρεώνεται, αλλά πρέπει να υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο.
  2. Μέσω της εφαρμογής My Cosmote.
  3. Με τηλέφωνο στο 13888 για ιδιώτες και στο 13818 για επαγγελματίες.
  4. Με επίσκεψη σε φυσικό κατάστημα ώστε να στο ενεργοποιήσει κάποιος υπάλληλος της Cosmote.

Ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος είναι φυσικά το δωρεάν SMS στο 1333 και μέσα σε λίγα λεπτά η Cosmote θα σε έχει συνδέσει στο 4G/4G+ δίκτυο της. Την συγκεκριμένη κίνηση από την Cosmote δεν την θεωρούμε σωστή, αφού το 4G θα έπρεπε να είναι προσβάσιμο χωρίς κάποια ενέργεια από τον χρήστη.

Leave a Reply

Mην καταχωρείτε προσωπικά δεδομένα στα πεδία.

7 Comments

  1. Μόλις μου συνέβη τον ίδιο και με καρτοκινητο vodafone. Η ενεργοποίηση γινεται μόνο με αποστολή sms σε συγκεκριμένο αριθμό.

  2. ΣE ENHMEPΩNOYME OTI H ΠPOΣBAΣH ΣTO 4G/4G+ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ COSMOTE ΔEN YΠOΣTHPIZETAI ΣTO OIKONOMIKO ΣOY ΠPOΓPAMMA. ΓIA ΠEPIΣΣOTEPEΣ ΠΛHPOΦOPIEΣ ΠAPAKAΛOYME KAΛEΣE THN EΞYΠ.ΠEΛATΩN (IΔIΩTEΣ 13888, EΠAΓΓEΛMATIEΣ 13818)

  3. επισης μπορει να μην πιανει 4G εαν η καρτα sim ειναι παλια (το ποσο παλια δεν γνωριζω) αλλα σε μενα συνεβει και επιασε αφ οτου την αλλαξα με καινουρια.

  4. Σε ευχαριστώ πολύ για το tip του 4G της Cosmote..Το ενεργοποίησα…!!! ?

  5. …διαβάζοντας τα άρθρα σου, πάντα με εκπλήσσουν…είσαι καταπληκτικός! Σε ευχαριστώ για το χρόνο και την υπομονή σου που μας δίνουν τα φώτα!