Μέσα στην επόμενη χρονιά φόρτιση στα 200W από την Xiaomi!

Μία νέα πληροφορία από την Κίνα αποκαλύπτει πως η φόρτιση στα 200W δεν είναι κάτι που θα αργήσουμε να δούμε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Xiaomi είναι έτοιμη να προχωρήσει στην κυκλοφορία συσκευών με τεχνολογία φόρτισης HyperCharge. Μάλιστα, αυτό θα γίνει αρκετά σύντομα, με την παραγωγή να ξεκινά τον Ιούνιο του 2022.

Η τεχνολογία HyperCharge έχει ήδη προβληθεί στο κοινό, μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο Xiaomi Mi 11 Pro. Αυτό φόρτιζε την 4,000mAh μπαταρία του, πλήρως, από 0% σε 100%, μέσα σε 15 μόλις λεπτά, ασύρματα, και μέσα σε 8 λεπτά ενσύρματα. Η τεχνολογία πιθανώς να εμφανιστεί πρώτα στην “ακριβή” έκδοση του Xiaomi Mi 12, δηλαδή στο Mi 12 Ultra.

Xiaomi Hypercharge 200W

Είναι όμως όλα τόσο θετικά; Σίγουρα όχι. Λίγο μετά την επίδειξη της τεχνολογίας από την Xiaomi, βγήκαν reports που ανέφεραν σημαντική μείωση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Συγκεκριμένα, μετά από 800 κύκλους φόρτισης η απόδοσή της είχε μειωθεί κατά 20%. Την ίδια στιγμή έχουμε ήδη συσκευές που μπορούν να φορτίσουν πλήρως μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ανάμεσα σε 30 και 45 λεπτά. Επομένως το κυνήγι της ακόμη ταχύτερης φόρτισης, για τους περισσότερους, μοιάζει περιττό.

I can only show you the door...