1666, ένα project που περιβάλλεται από μυστήριο

Οι εποχές που ζούμε δεν είναι και οι καλύτερες, όχι μόνο για την χωρά μας καθώς η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και χώρες του εξωτερικού. Από την άσχημη αυτή περίοδο δεν θα μπορούσε να μην μείνει ανεπηρέαστη και η gaming βιομηχανία, έτσι στούντιο με μεγάλη πορεία στον χώρο αναγκάζονται να κλείσουν, όπως για παράδειγμα η THQ, μια εταιρεία με μακρά πορεία που μας χάρισε μερικούς εξαιρετικούς τίτλους όπως τα Titan Quest, Warhammer 40K, Darksiders και Saints Row.

1666


1666

Όταν οι τίτλοι τέλους έπεσαν για την THQ αρκετά από τα project που υπήρχαν αγοράστηκαν από την Ubisoft, μέσα σε αυτά υπήρχε και ένα project του Patrice Desilets με τίτλο 1666. Για όσους δεν γνωρίζουν ο Patrice Desilets έχει εργαστεί στην παραγωγή των πρώτων τριών Assassin’s Creed, ενώ μετά από ένα διάστημα έφυγε από την Ubisoft. Μετά από ένα διάλειμμα ενός χρόνου ο παραγωγός επέστρεψε στην THQ. θέλοντας να βοηθήσει την εταιρεία να ορθοποδήσει ξανά χωρίς να υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όσο βρισκόταν στην THQ δεν εγκατέλειψε το project του “1666” ή ”Amsterdam: 1666”. Ο τίτλος είχε αρκετά κοινά στοιχεία με την σειρά Assassin’s Creed που είχε εργαστεί.

Μετά από λίγο καιρό ο Patrice Desilets αποχωρεί πάλι από την Ubisoft για να ανοίξει το δικό του στούντιο αυτή την φορά. Στις προσθέσεις του ήταν να μπορέσει να δουλέψει πάνω στο project που είχε ξεκινήσει, δεν μπόρεσε όμως να πάρει την IP του παιχνιδιού από την Ubisoft.

Φήμες ήθελαν το παιχνίδι να ακυρώνεται καθώς τα τελευταία 3 χρόνια δεν υπήρχε καμία πληροφορία γύρω από τον τίτλο. Πριν λίγες μέρες όμως έκανε την εμφάνιση του το trademark του 1666 φουντώνοντας τις φήμες ή για μια πιθανή πρόθεση της Ubisoft να εργαστεί πάνω στο project του Desilets ή θέλοντας έτσι να προβούν σε μια κίνηση ώστε ο τίτλος να καταχωρηθεί στην Ubisoft.

1666

Πηγή