Τα Καλύτερα Κινητά Σε Λίστα Με Μειονεκτήματά!

Αν δεν θέλεις να χάσεις χρόνο ψάχνοντας και αναλύοντας για μέρες ποια είναι τα καλύτερα κινητά για το 2023 η παρακάτω λίστα δημιουργήθηκε για σένα. Πιο συγκεκριμένα είναι η μοναδική στην Ελλάδα που ανανεώνεται εδώ και χρόνια με τα καλύτερα smartphones. Ακόμα, η λίστα εμπεριέχει και μειονεκτήματα καθώς κανένα κινητό τηλέφωνο δεν είναι τέλειο. Πάντα αντικειμενικά όπως μόνο το TechValue γνωρίζει και μπορεί.

Δοκίμασε δωρεάν την αποκλειστική μηχανή Σύγκριση Κινητών του TechValue!

τα καλύτερα κινητά 2023

Τα Καλύτερα Κινητά 2023

Στη λίστα υπάρχουν οικονομικές λύσεις, ναυαρχίδες, ανταγωνιστικά flagship killers, αλλά ακόμα και τα καλύτερα κινητά για το 2023. Σε περίπτωση που θέλεις να πέσεις σε budget, αλλά όχι σε δυνατότητες, υπάρχει και γι’ αυτό λύση με μικρές παραχωρήσεις. Ας μην χάνουμε άλλο χρόνο, πάμε να δούμε μαζί τα καλύτερα κινητά για το 2023.

Προσοχή, στη λίστα μας δεν θα βρείτε iPhone της Apple. Αυτό γιατί προορίζονται κυρίως για συγκεκριμένη και πιο επαγγελματική χρήση. Για την πλειονότητα των χρηστών τα iPhone δεν αξίζουν τα χρήματα που κοστίζουν, με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις όπου οι χρήστες κρατάνε την συσκευή τους για πάνω από 5 χρόνια, λόγο της μακροχρόνιας υποστήριξης που παρέχει η Apple. Εξειδικευόμαστε στα SmartPhones και γνωρίζουμε καλά τι προτείνουμε στους αναγνώστες μας.


Samsung Galaxy A34 | 2023 | Μην πέσεις πιο χαμηλά!

Αν ψάχνεις το καλύτερο οικονομικό κινητό που μπορείς να αγοράσεις, ώστε να το κρατήσεις τουλάχιστον 4-5 χρόνια, τότε το A34 της Samsung είναι μονόδρομος. Οι τιμές έχουν ανέβει, οπότε ίσως σου φανεί περίεργο που κοστίζει κάτι λιγότερο από 300€, ενώ σε κάποια καταστήματα κοστίζει περίπου 250€, αυτή είναι η νέα πραγματικότητα. Αν πέσεις πιο χαμηλά σε κόστος για το επόμενο σου κινητό το μόνο σίγουρο είναι πως θα βγεις χαμένος. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο σαν σύνολο στα χρήματα αυτά, ενώ η Xiaomi πλέον στη μεσαία κατηγορία είναι παρελθόν. Το Α34 θα αναβαθμίζεται για τα επόμενα 5 χρόνια, ενώ είναι και αδιάβροχο με προστασία IP67, δηλαδή χαρακτηριστικά που δεν μπορεί να τα πλησιάσει η Xiaomi.

Τα καλύτερα κινητά

Μειονεκτήματα

  • Αν πρέπει να εντοπίσουμε ένα μειονέκτημα για να αναφέρουμε, αυτό σίγουρα είναι ο μέτριος MediaTek επεξεργαστής, θα θέλαμε να είναι της Qualcomm.
  • Ακριβό στις γνωστές αλυσίδες με τεχνολογικά προϊόντα στην Ελλάδα.

Samsung Galaxy A34 Χαρακτηριστικά


Σειρά Google Pixel 8 | 2023 | Απόλυτη εμπειρία Android με την καλύτερη υποστήριξη

Τα λόγια είναι περιττά για την σειρά Google Pixel 8. Η Google με την σειρά Pixel 8 κατάφερε να ξεπεράσει μέχρι την Apple σε χρόνια υποστήριξης, αφού τα Pixel θα απολαύσουν τουλάχιστον 7 χρόνια βασικών αναβαθμίσεων! Αυτό σημαίνει πως μέχρι το 2030 το Pixel σου θα είναι πάντα γρήγορο, ασφαλές και ενημερωμένο. Μπορεί να είναι λίγο ακριβά, αλλά εδώ μιλάμε για μία δυνατή μακροπρόθεσμη επένδυση, αλλά και χαρακτηριστικά και συνολική εμπειρία ναυαρχίδας.

Google Pixel 8 | Google Pixel 8 Pro

google pixel 8

Μειονεκτήματα

  • Ο επεξεργαστής Google Tensor G3, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε επεξεργαστική ισχύ συσκευές με chipset όπως SnapDragon 8Gen2 ή 8Gen3. Παρόλα αυτά είναι κάτι που δεν πρέπει να σε ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς και ο Google Tensor G3 είναι ισχυρός.
  • Τέλος, δεν υπάρχει desktop mode, όπως για παράδειγμα το Dex που προσφέρει η Samsung σε όλες τις ναυαρχίδες και είναι ένα δυνατό χαρακτηριστικό.

Xiaomi 13 | 2023 | TechValue Ναυαρχίδα

Η Xiaomi μπορεί να έχει αποτύχει παταγωδώς από το 2021 και μετά με την μεσαία κατηγορία και όχι μόνο, αλλά το Xiaomi 13 πλέον μπορεί να το βρει ο καθένας κάτω από 700 ευρώ. Δεν είναι και καμιά τρελή ευκαιρία, αλλά είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές αν αναζητάς ναυαρχίδα και δεν θέλεις δώσεις 1.000 ευρώ και βάλε. Έρχεται με τον SnapDragon 8 Gen 2 με εσωτερικό τύπο μνήμης UFS 4.0 και είναι σίγουρα μία συσκευή που δεν πρέπει να προσπεράσεις. Εφόσον μιλάμε για ναυαρχίδα εννοείται πως είναι πλήρως αδιάβροχο με πιστοποίηση IP68, ενώ θα λάβει 3 μεγάλες αναβαθμίσεις Android. Εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί μία από τις καλύτερες ναυαρχίδες για το 2023.

Μειονεκτήματα
Δυστυχώς το Xiaomi 13 διαθέτει ένα μειονέκτημα, κατά την σχεδίαση έγινε λάθος και δεν ήταν δυνατό να χρησιμοποιηθεί προηγμένο ανθεκτικό γυαλί όπως το Victus. Γι’ αυτό αναγκαστικά χρησιμοποιήθηκε το “παλιό” Gorilla Glass 5 παρόλο που πρόκειται για ναυαρχίδα.

καλύτερο κινητο ναυαρχίδα 2023

Σειρά Samsung Galaxy S23| Η σίγουρη επαγγελματική λύση

Αν είσαι επαγγελματίας και σε ενδιαφέρει η εγγύηση, αλλά και μία σοβαρή συσκευή τότε η σειρά Galaxy S23 που αποτελείται από 3 συσκευές είναι για σένα. Ενημερώσεις, δυνατές κάμερες, αδιαβροχοποίηση και αρκετά αξεσουάρ είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη σειρά S23 να ξεχωρίζει. Αν είσαι από τους χρήστες που χρειάζονται ένα λίγο πιο μικρό σε μέγεθος smartphone, τότε το απλό S23 σου ταιριάζει γάντι καθώς πλέον τα μικρά κινητά ναυαρχίδες είναι δυσεύρετα.

Galaxy S23 | Galaxy S23 Plus | Galaxy S23 Ultra

Galaxy S23 Exynos

Μειονεκτήματα

  • Πολλές φορές με τις ενημερώσεις δημιουργούνται προβλήματα. Αν έχεις Samsung ποτέ μη βιαστείς να εγκαταστήσεις ενημέρωση συστήματος, περίμενε τουλάχιστον μία βδομάδα.
  • Το OneUI είναι λίγο βαρύ, ενώ η Samsung σε πολλά πράγματα δεν είναι όσο ξεκάθαρη θα έπρεπε.

Google Pixel 6a | Ενημερώσεις, ομαλή εμπειρία και φωτογραφικές επιδόσεις στο επίκεντρο σε προσιτή τιμή

Αν ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης της οθόνης δεν σε συγκινεί και θες να εστιάσεις στα πιο ουσιώδη χαρακτηριστικά της επόμενης συσκευής σου, τότε το Pixel 6a σου ταιριάζει. Είναι κινητό της ίδιας της Google που δημιούργησε το Android που μεταφράζεται σε απόλυτη και ομαλή εμπειρία Android, αλλά και κορυφαίες φωτογραφικές δυνατότητες. Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα κοστίζει περίπου 320€ και σύντομα θα σε βάλει σε δίλλημα. Άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα που έχει είναι προστασία IP67 που το καθιστά πλήρως αδιάβροχο!

Google Pixel 6a Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Μειονεκτήματα

  • Στα 320€ που κοστίζει στην Ελλάδα πραγματικά δεν μπορούμε να του προσάψουμε κανένα αρνητικό. Έχει κερδίσει με ευκολία την θέση στη αποκλειστική λίστα του TechValue για καλύτερα κινητά του 2023.
τα καλύτερα κινητά 2023

Vivo V23 5G | Καλύτερο Κινητό με Focus στην Selfie Κάμερα

Αν για κάποιο λόγο το επόμενο σου κινητό θέλεις να εστιάζει στην selfie κάμερα η αναζήτησή σου μόλις ολοκληρώθηκε. Το Vivo V23 5G εκτός από διπλό εμπρόσθιο LED flash (με 3 διαφορετικές επιλογές φωτισμού) και 2 selfie κάμερες, δίνει την επιλογή μέχρι και για καταγραφή video σε ανάλυση 4K με την selfie κάμερα. Αυτό για κάποιους είναι ένα αρκετά σημαντικό χαρακτηριστικό που δεν προσφέρουν ούτε κάποιες ναυαρχίδες με διπλάσιο κόστος. Έρχεται με Android 12, ενώ έχει ήδη αναβαθμιστεί σε Android 13.

Μειονεκτήματα

  • Το Vivo V23 5G δεν έχει μειονεκτήματα, αλλά θα έπρεπε να διαλέξουμε ένα, είναι το OIS το οποίο απουσιάζει από την βασική κάμερα στην πλάτη.
καλυτερο κινητο για selfies 2023

Xiaomi Poco F4 | Η απόλυτη οικονομική πρόταση με ισχυρές επιδόσεις

Κάθε χρόνο και πιο λίγα κινητά καταφέρνουν να κερδίσουν μία θέση στην λίστα με καλύτερα TechValue κινητά. Το Xiaomi Poco F4 κατάφερε να μπει στη λίστα μόνο για την ανταγωνιστική τιμή του σε συνδυασμό με τα ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά του, γιατί από θέμα υποστήριξης με ενημερώσεις λογισμικού υστερεί σημαντικά. Έρχεται με OLED E4 οθόνη με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, αλλά και προστασία Gorilla Glass 5 για να μην κάνει εύκολα γρατσουνιές. Φοράει τον ισχυρό SnapDragon 870 και κυριολεκτικά μιλώντας δεν θα κολλήσει πουθενά.

Μειονεκτήματα

  • Το πιο σημαντικό του μειονεκτήματα είναι η υποστήριξη του με αναβαθμίσεις που δυστυχώς θα κρατήσει μόνο 2 χρόνια και στη συνέχεια θα χάσει γρήγορα την αξία του. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει τίποτα άλλο πιο ισχυρό στα χρήματα αυτά. Προτείνεται μόνο για Gamers.
τα καλύτερα κινητά του 2023

Samsung Galaxy S21 FE | Η πτώση τιμής, το κάνει καλύτερο!

Το Samsung Galaxy S21 FE όταν αρχικά κυκλοφόρησε στην Ελληνική αγορά δεν συγκινήθηκε ουδείς. Αυτό γιατί η τιμή του ήταν αρκετά υψηλή χωρίς λόγο. Αυτό όμως έχει αλλάξει, αφού η τιμή του πήρε τον κατήφορο σε μόλις λίγες μέρες και πλέον μπορεί ο καθένας να το βρει πιο χαμηλά από 500€. Είναι ξεκάθαρα ένα flagship killer με ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και από τα ελάχιστα smartphone της λίστας με τα καλύτερα κινητά, που είναι πλήρως αδιάβροχο με προστασία IP68! Αν βρίσκεσαι σε αναζήτηση συσκευής το Galaxy S21 FE πρέπει να βρίσκεται σίγουρα ανάμεσα στις επιλογές σου. Τέλος, είναι σχεδόν βέβαιο σύμφωνα με τον ιστορικό της Samsung, πως θα πάρει 4 “μεγάλες” αναβαθμίσεις, ενώ κυκλοφορεί ήδη με Android 12, ενώ 5 χρόνια θα κρατήσουν και οι ενημερώσεις ασφαλείας. Οπότε αυτόματα μετατρέπεται σε άψογη επιλογή αν θες να το κρατήσεις παραπάνω από 3-4 χρόνια, χωρίς ποτέ να νιώσεις ότι πάλιωσε!

Μειονεκτήματα:

  • Δεν έχει αρνητικά, αλλά αν δεν τον βρείτε κάτω από 450€ μην το προτιμήσετε, δεν αξίζει παραπάνω.

Περισσότερα: Samsung Galaxy S21 FE

Από τα καλύτερα κινητά του 2023 το Galaxy S21 FE

Samsung Galaxy A52s | Το Καλύτερο κινητό στα έως 260€ για μακροπρόθεσμη χρήση και όχι μόνο

Το Galaxy A52s μπορεί να είναι συσκευή που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2021 και όχι το 2022, αλλά ακόμα και τώρα, 1 χρόνο μετά συνεχίζει να είναι μία εξαιρετική επιλογή. Επιπρόσθετα, καμία συσκευή της Xiaomi δεν μπορεί να το ανταγωνιστεί σε κανένα επίπεδο, ειδικά τώρα που κοστίζει μόλις 260€! Αν το Poco F3 δεν σου ταιριάζει τόσο, τότε το A52s προορίζεται για σένα. Έχει δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά, είναι πλήρως αδιάβροχο και η Samsung έχει ήδη ανακοινώσει πως θα πάρει 3 μεγάλες αναβαθμίσεις, κάτι που η Xiaomi δεν εφαρμόζει ούτε στις ναυαρχίδες… Οπότε αν θες ένα αξιόπιστο, οικονομικό και δυνατό κινητό που θα κρατήσεις παραπάνω από 2 χρόνια, το A52s είναι μονόδρομος.

Μειονεκτήματα:

  • Το A52s της Samsung δεν έχει μειονεκτήματα, είναι πλήρως αδιάβροχο, έχει OIS για καλύτερες φωτογραφίες, καλύτερη υποστήριξη με αναβαθμίσεις από οποιοδήποτε Xiaomi και πλέον, ανταγωνιστική τιμή.
Καλύτερο Κινητό 2023 Galaxy A52s

Xiaomi Poco F3 | Το καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό Gaming smartphone

Το Poco F3 είναι χωρίς δεύτερη σκέψη η καλύτερη συσκευή που θα μπορούσε κανείς να αγοράσει το 2021 αν θέλει εστιάσει αποκλειστικά στον TechValue (VFM) όρο και αναζητά ένα gaming κινητό. Δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό κοντά στα 300 ευρώ για αγορά από Κίνα χωρίς τελωνείο. Εκτός από την δύναμη το επόμενο δυνατό του σημείο είναι η οθόνη αφού είναι τεχνολογίας OLED με δυνατή φωτεινότητα που φτάνει τα 1300 nits, αλλά και ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Τέλος, ο ισχυρός SnapDragon 870 που φοράει είναι βέβαιο πως δεν θα απογοητεύσει σε καμία διεργασία τον χρήστη, το Poco F3 μπήκε με άνεση ανάμεσα στα καλύτερα κινητά.

Μειονεκτήματα:

  • Ενώ έχει οθόνη OLED ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι στα πλάγια και όχι στην οθόνη.
καλύτερο κινητό 2022 gaming

Xiaomi Mi 11i | Από τα καλύτερα κινητά σαν σύνολο και Killer του Realme GT

Το Mi 11i της Xiaomi μπορείς να το βρεις σε τιμή κάτω από 450€, αλλά έρχεται με αξιόλογα τεχνικά χαρακτηριστικά για την τιμή του. Φοράει τον SnapDragon 888, δηλαδή chipset για ναυαρχίδες που βλέπουμε μέχρι και με διπλάσιο κόστος. Έχει μεγάλη μπαταρία, δυνατή οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 120Hz και το πιο σημαντικό του πλεονέκτημα είναι πως φωτογραφικά βάζει κάτω με ευκολία τον άμεσο ανταγωνιστεί του, το Realme GT. Δυστυχώς η Realme φέτος δεν κατάφερε να ξεχωρίσει με καμία συσκευή. Τέλος, το Mi 11i προσφέρει μέχρι και τυπική προστασία κατά του νερού (ελαφρώς αδιάβροχο) με πιστοποίηση IP53.

Μειονεκτήματα:

  • Δυστυχώς για την Realme που φέτος “έμεινε στο ράφι” το Mi 11i δεν έχει μειονεκτήματα.
2021: Τα καλύτερα κινητά

Asus ZenFone 8 | Η καλύτερη αδιάβροχη flagship killer πρόταση με μικρό μέγεθος

Η Asus με την ανακοίνωση του ZenFone 8 εντυπωσίασε, αφού είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μία μικρή συσκευή σε μέγεθος από την Asus και μάλιστα με δυνατή τιμή και χαρακτηριστικά. Δεν υστερεί σχεδόν πουθενά και είναι η μοναδική πρόταση που αξίζει τα λεφτά που ζητάει (έως 600 ευρώ) και ταυτόχρονα είναι πλήρως αδιάβροχο. Φοράει το πιο δυνατό chipset της Qualcomm δηλαδή τον SnapDragon 888.

Μειονεκτήματα:

  • Δεν έχει μειονεκτήματα το Asus ZenFone 8, παρόλα αυτά οι φωτογραφικές του δυνατότητες είναι μόνο αυτές που πρέπει για τα λεφτά που ζητάει, αλλά και τα χαρακτηριστικά που προσφέρει.
τα καλύτερα κινητά

OnePlus 9 | Το καλύτερο σωστά ισορροπημένο FlagShip Killer κινητό

Το OnePlus 9 είναι μία συσκευή που μπορεί να χαρακτηριστεί σχεδόν ναυαρχίδα. Φοράει ότι πιο δυνατό προσφέρει αυτή τη στιγμή η Qualcomm και έρχεται με το καλύτερο και πιο ελαφρύ Android skin που υπάρχει. Αν σε ενδιαφέρει το UI, οι επιδόσεις και η ποιότητα κατασκευής χωρίς όμως να πληρώσεις “αέρα” όπως για παράδειγμα ζητάει η samsung για ένα αντίστοιχο κινητό, τότε το OnePlus 9 σου ταιριάζει απόλυτα. Επίσης η OnePlus είναι από τις ελάχιστες εταιρίες που χωρίς να το ανακοινώνει πολλές φορές προσφέρει 3 μεγάλες (3 χρόνια) αναβαθμίσεις στα κινητά της.

Μειονεκτήματα:

  • Δεν είναι αδιάβροχο όπως οι πιο πολλές ναυαρχίδες πλέον, αλλά η πιο χαμηλή τιμή δικαιολογεί αυτή την έλλειψη.
καλυτερα κινητα 2022

Samsung Galaxy A52 5G | Καλή “μακροπρόθεσμη” πρόταση μεσαίας κατηγορίας

Αν αυτό που ψάχνεις είναι ένα κινητό που θα μπορούσες εύκολα να κρατήσεις μέχρι και 3-4 χρόνια το Galaxy A52 5G ίσως να σου ταιριάζει. Τα πιο πολλά Android smartphones λαμβάνουν περίπου 2 μεγάλες αναβαθμίσεις (μία κάθε χρόνο), αλλά η Samsung στη περίπτωση του A52 5G ανακοίνωσε 3 μεγάλες αναβαθμίσεις κάνοντας την διαφορά. Αυτό το χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με την προστασία IP68 που το καθιστά αδιάβροχο είναι ένα κινητό που σίγουρα θα μπορούσες να κρατήσεις χωρίς να σε απογοητεύσει.

Μειονεκτήματα:

  • Η τιμή του είναι αρκετά τσιμπημένη γι’ αυτά που προσφέρει, το A52 5G δεν είναι σίγουρα μία TechValue πρόταση.
  • Η Xiaomi με τα ίδια χρήματα προσφέρει καλύτερες φωτογραφικές δυνατότητες.

Περισσότερα: Galaxy A52 5G

Τα καλύτερο κινητά 2022

Xiaomi Mi 10 Lite | Η καλύτερη συσκευή συνολικά στα 250€

Το Mi 10 Lite αποτελεί την καλύτερη και πιο ανταγωνιστική πρόταση μεσαίας κατηγορίας κοντά στο χρηματικό ποσό των 250€ για το έτος 2020. Φοράει SnapDragon 765G όπως πολλά επώνυμα smartphones με διπλάσιο κόστος και οι φωτογραφικές δυνατότητες του είναι αντίστοιχα δυνατές. Παρόλο που είναι οικονομικό υποστηρίζει δίκτυα επόμενης γενιάς 5G. Έχει οθόνη OLED, αλλά και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη. Αν αυτό είναι το budget σου, τότε το Mi 10 Lite είναι μονόδρομος, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.

τα καλύτερα κνητά

Μειονεκτήματα: Το Xiaomi Mi 10 Lite δεν έχει μειονεκτήματα για την κατηγορία που ανήκει. Αξίζει όμως να σημειωθεί πως τώρα τελευταία η εταιρία καθυστερεί τις αναβαθμίσεις.


OnePlus 8T | Το μοναδικό από τα καλύτερα κινητά του 2020 με Android 11

Το OnePlus 8T είναι η τελευταία flagship killer ναυαρχίδα που ανακοινώθηκε προς τα τέλη του 2020. Γι ‘αυτό ακριβώς έρχεται με Android 11 από το εργοστάσιο σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του που φοράνε 10. Αυτό σημαίνει πως το 2021 θα πάρει Android 12 και το 2022 Android 13. Από τεχνικά χαρακτηριστικά δεν υστερεί καθόλου και είναι μία καλή επιλογή για αγορά από κίνα περίπου στα 450€.

κινητά καλύτερα

OnePlus 8T Πλήρη Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Μειονεκτήματα: Το 8T δεν έχει σημαντικά μειονεκτήματα, αλλά αφού πρέπει να συμπεριλάβω 1 σίγουρα είναι οι φωτογραφικές του δυνατότητες. Έχει δυνατές κάμερες, αλλά δυστυχώς οι ανταγωνιστές του στην ίδια κατηγορία όπως το Xiaomi Mi 10 έχουν καλύτερες.


Realme 6 | Το καλύτερο κινητό έως 200€ για gamers και απόλυτης ομαλότητας

Το Realme 6 προορίζεται για χρήστες που αναζητούν ένα δυνατό κινητό για gaming, αλλά και απαιτητική χρήση με κόστος έως 200€. Η βασική του έκδοση έρχεται με τον δυνατό Helio G90T σε συνδυασμό με 4GB RAM και 64GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, αλλά βγαίνει μέχρι και με 8GB RAM και 128GB αντίστοιχα. Ακόμα ένα δυνατό του σημείο είναι η οθόνη που υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 90Hz, πράγμα που δεν έχει καταφέρει ούτε η Xiaomi σε αυτή την κατηγορία τιμής. Θετικό πως κυκλοφόρησε με Android 10 και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα πάρει Android 11.

καλύτερα κινητά

Μειονεκτήματα: Το μοναδικό μειονέκτημα που έχει είναι ότι φοράει chipset της MediaTek. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει πιθανότητα να μην υποστηριχτεί με αναβαθμίσεις όπως πρέπει από το 2022 και μετά.


Xiaomi Mi 10 | Η φωτογραφική flagship killer επιλογή

Το Xiaomi Mi 10 πλέον είναι απλά μια καλή flagship killer επιλογή αφού η OnePlus με τη σειρά 8 άλλαξε τα δεδομένα και αύξησε τον ανταγωνισμό. Φοράει και αυτό ότι καλύτερο υπάρχει όπως τον ισχυρό SnapDragon 865 με τον νέο τύπο μνήμης UFS 3.0. Δυστυχώς όμως για τους φίλους της Xiaomi δεν είναι η καλύτερη επιλογή καθώς το OnePlus 8 με προστασία IP68 (αδιάβροχο) το ξεπερνάει. Το μόνο σημείο που μπορεί το Mi 10 να ξεπεράσει το OnePlus 8 είναι οι φωτογραφικές δυνατότητες, αλλά και πάλι με μικρές διαφορές που ο μέσος χρήστης δεν θα καταλάβει ποτέ.

καλύτερα κινητά

Μειονεκτήματα: Η OnePlus άλλαξε τα δεδομένα, το γεγονός πως το Mi 10 δεν αδιάβροχο αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα. Αν σου αρέσουν τα κινητά της Xiaomi και έχεις συνηθίσει το MIUI μόνο σε αυτή τη περίπτωση το προτείνω.


OnePlus 8 | Η απόλυτη ολοκληρωμένη ναυαρχίδα χωρίς παραχωρήσεις

Το OnePlus 8 είναι απλά το καλύτερο κινητό που υπάρχει στην flagship killer κατηγορία ξεπερνώντας ακόμα και το Xiaomi Mi 10 και μάλιστα προσφέροντας πιο χαμηλή τιμή. Το OnePlus 8 είναι αδιάβροχο με προστασία IP68 κάτι που το πιο ακριβό Mi 10 δεν έχει. Φοράει ότι καλύτερο υπάρχει στην παγκόσμια αγορά και δεν να φοβηθεί τίποτα από κινητά που ζητάνε χιλιάρικο. Έρχεται με σχεδόν stock Android κάτι που το καθιστά ακόμα πιο γρήγορο. Τέλος, η OnePlus επειδή βγάζει λίγα κινητά κάθε χρόνο έχει την δυνατότητα να τα υποστηρίζει με αναβαθμίσεις για πολλά χρόνια.

κινητά καλύτερα

Μειονεκτήματα: Το OnePlus 8 είναι το μοναδικό κινητό στη λίστα που δεν κανένα μειονέκτημα. Είναι η πιο έξυπνη επιλογή που μπορείς να κάνεις αν θέλεις το πιο δυνατό και ολοκληρωμένο κινητό.


Samsung Galaxy A71 | Αξιόλογο mid-range για fans

Το Samsung Galaxy A71 το προτείνουμε αποκλειστικά σε όσους θέλουν ένα σχετικά οικονομικό και αξιόλογο κινητό αποκλειστικά της Samsung. Αυτή την στιγμή κοστίζει περίπου 320€ και όπως συμβαίνει συνήθως δεν είναι ανταγωνιστικό, αλλά μόνο ότι καλύτερο έχει να προσφέρει σε αυτό το χρηματικό ποσό η συγκεκριμένη εταιρία. Φοράει τον SnapDragon 730G και έχει μεγάλη μπαταρία με χωρητικότητα 4500mAh.

τα καλύτερα κινητά της Samsung

Samsung Galaxy A71 Πλήρη Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Μειονεκτήματα: Το Galaxy A71 είναι απλά ακόμα μία αξιόπιστη συσκευή. Μπορεί να είναι το καλύτερο κινητό για το έτος 2020 που η Samsung έχει να προσφέρει κοντά στα 300€, αλλά δεν είναι ανταγωνιστικό. Για παράδειγμα το Xiaomi Mi 10 Lite προσφέρει πιο δυνατά χαρακτηριστικά, αλλά και καλύτερες κάμερες και όλα αυτά σε πιο χαμηλή τιμή.


Realme 7 Pro | Aπλά ένα καλό mid-range

Αρκετά κινητά στη λίστα όπως τα OnePlus αξίζει να τα αγοράσει κανείς μόνο από Κίνα, αλλά στη περίπτωση που χρειάζεσαι ένα αξιόλογο κινητό από την Ελληνική αγορά ώστε να έχεις άμεσα εγγύηση τότε το Realme 7 Pro είναι μία μέτρια λύση. Το Realme 7 Pro προσφέρει 3 χρόνια εγγύηση μόνο σε συγκεκριμένα κινητά και το 7 Pro είναι ένα από αυτά. Έχει NFC, καλές κάμερες, μεγάλη μπαταρία 4500mAh και οθόνη OLED με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από αυτή.

καλύτερα κινητά

Μειονεκτήματα: Θα μπορούσε να έχει καλύτερη τιμή και οι αναβαθμίσεις καθυστερούν πάρα πολύ.


OnePlus 7T - 2019

OnePlus 7T | Καλύτερο TechValue χαρακτηριστικών

Αν αυτό που κυνηγάς είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά και φυσικά η ποιότητα κατασκευής το OnePlus 7T είναι αυτό που ψάχνεις. Έχει κυριολεκτικά ότι καλύτερο υπάρχει. Φοράει τον άριστο και ισχυρό SnapDragon 855+, έχει τον νέο και πιο γρήγορη τύπο μνήμης UFS 3.0 και έχει ρυθμό ανανέωσης 90Hz για ακόμα πιο smooth εμπειρία. Μπορείς να το βρεις στην μηχανή σύγκρισης τιμών του TechValue από 433€ για την έκδοση με 8GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου.

Τα καλύτερα κινητά

Μειονεκτήματα: Προσφέρει ανεπίσημα προστασία κατά του νερού, αλλά δεν είναι επίσημα αδιάβροχο με πιστοποίηση IP. Προσφέρει όμως ήδη αρκετά για τα λεφτά που ζητάει.

Realme 5i - 2019

Realme 5i – Το καλύτερο TechValue στα 130€!

Το Reale 5i είναι ένα από τα καλύτερα κινητά αν έχεις χαμηλό budget. Παρόλο που είναι άκρως οικονομικό δεν έχουν γίνει πολλές παραχωρήσεις. Φοράει τον SnapDragon 665 που μπορεί να σηκώσει με ευκολία οποιαδήποτε εφαρμογή, αλλά και τα πιο πολλά βαριά παιχνίδια του Play Store. Παραχώρηση δεν έγινε ούτε στην αυτονομία του αφού έχει τεράστια μπαταρία με χωρητικότητα 5000mAh.

τα καλύτερα smartphones

Μειονεκτήματα: Σαν οικονομικό κινητό είναι λογικό να έχει “μειονεκτήματα” με αποτέλεσμα η οθόνη του έχει ανάλυση HD και όχι FHD όπως τα πιο πολλά κινητά.


Xiaomi Mi 9T Pro - 2019

Xiaomi Mi 9T Pro – Το καλύτερο TechValue κινητό συνολικά

Η διαθεσιμότητα του Xiaomi Mi 9 έχει αρχίσει να μειώνεται και έτσι το Xiaomi Mi 9T Pro ήρθε να το αντικαταστήσει με την αξία του. Είναι με διαφορά το καλύτερο TechValue κινητό που υπάρχει μέχρι στιγμής αν θες να επενδύσεις μέχρι και το τελευταίο ευρώ σου με το καλύτερο τρόπο. Έχει pop-up selfie κάμερα και αποτελείται σχεδόν μόνο από οθόνη χωρίς καθόλου notch. Φυσικά από τεχνικά χαρακτηριστικά δεν υστερεί, φοράει ένα από τα πιο ισχυρά chipset, τον SnapDragon 855.

καλύτερα κινητά

Μειονεκτήματα: Παρέχει εξαιρετικές φωτογραφικές δυνατότητες, αλλά αν θες να εστιάσεις πιο πολύ σε αυτές και ειδικά στο βίντεο καλύτερα να πας στο Xiaomi Mi 9.

Samsung Galaxy S10e - 2019

Samsung Galaxy S10e – Το καλύτερο αδιάβροχο smartphone και ταυτόχρονα μικρό

Αν για κάποιο λόγο θες να πάρεις κινητό από την Ελληνική αγορά και μάλιστα Samsung το S10e είναι καλή επιλογή. Για αρχή είναι από τα ελάχιστα αξιόλογα κινητά που διαθέτουν πιο βολικό μέγεθος και είναι ιδανικό για χρήση με ένα χέρι. Έχει δυνατές κάμερες και μάλιστα είναι και αδιάβροχο. Εφόσον μπορείς να το βρεις στην Ελληνική αγορά κοίτα το στο skroutz για καλύτερη τιμή.

smartphones τα καλύτερα

Μειονεκτήματα: Το μόνο μειονέκτημα που έχει το S10e είναι ότι δεν φοράει chipset της Qualcomm που σαν σύνολο είναι πιο αποδοτικά σε σύγκριση με τα Exynos το οποίο μεταφράζεται σε μέτρια αυτονομία. Ίσως για κάποιους μειονέκτημα είναι και η οπή στην άκρη της οθόνης που δεν ικανοποιεί και τόσο στο μάτι.

Xiaomi Mi 9 - 2019

Xiaomi Mi 9 – Το καλύτερο TechValue κινητό για φωτογραφίες και βίντεο

Αν αυτό που θες είναι απλά το καλύτερο Value For Money κινητό της αγοράς τότε η αναζήτηση σου τελείωσε έτσι εύκολα. Το Xiaomi Mi 9 με μόλις 350€ περίπου προσφέρει ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά. Φοράει τον νέο SnapDragon 855 και η βασική έκδοση του έρχεται με 6GB RAM. Ακόμα, σύμφωνα με το DxOMark τραβάει τα καλύτερο βίντεο από κάθε κινητό της αγοράς. Αν ψήθηκες διάβασε τον οδηγό: Κινητά Από Κίνα. Παρόλο την χαμηλή τιμή έχει όλα τα σύγχρονα καλούδια, όπως Under Display Fingerprint οθόνη OLED και μοντέρνα σχεδίαση με μικρά bezel.

android smartphones τα καλύτερα

Μειονεκτήματα: Δυστυχώς δεν μπορεί να συμπεριληφθεί με άλλα αδιάβροχα κινητά αφού δεν προσφέρει καμία IP προστασία. Παρόλα αυτά είναι απολύτως λογικό να γίνει μία τέτοια παραχώρηση αφού ήδη για τα λεφτά που ζητάει δίνει πολλά! Τέλος, για κάποιους μειονέκτημα είναι ίσως και η μέτρια καταγραφή ήχου.

OnePlus 7 - 2019

OnePlus 7 – Το καλύτερο κινητό με stock Android

Το OnePlus 7 και αυτό δικαίως κατάφερε να μπει στην πιο δημοφιλής λίστα με τα καλύτερα κινητά. Φοράει και αυτό ότι καλύτερο, όπως SnapDragon 855 και έχει δυνατές φωτογραφικές δυνατότητες. Όπως πάντα σε OnePlus θα πας μόνο εάν θες μία πιο καθαρή εμπειρία Android. Για την ακρίβεια το OxygenOS για πολλούς, αλλά και για μένα είναι το καλύτερο skin που έχει υπάρξει ποτέ για Android. Αυτή τη στιγμή κοστίζει 450€ για αγορά από Κίνα χωρίς τελωνείο. Τέλος, είναι το μόνο κινητό στη λίστα με UFS 3.0.

Τα Καλύτερα κινητά

Μειονεκτήματα: Δυστυχώς ούτε το OnePlus 7 είναι αδιάβροχο παρόλο που η τιμή του είναι λίγο τσιμπημένη. Εκτός από αυτά, ακόμα ένα μειονέκτημα που έχουν γενικότερα τα OnePlus είναι η μέτρια διαχείριση της μπαταρίας σε σύγκριση ας πούμε με το MIUI της Xiaomi.

Xiaomi Mi 9 SE - 2019

Xiaomi Mi 9 SE – Απλά το καλύτερο TechValue μικρό

Xiaomi Mi 9 SE: Το Xiaomi Mi 9 SE είναι πραγματικά ότι καλύτερο έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής με μικρό μέγεθος για άνετη χρήση με ένα χέρι, αλλά και άκρως ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Η τιμή του ξεκινάει μόλις από τα 230€ περίπου για αγορά από Κινά από τον πιο δημοφιλή Ελληνικό οδηγό αγοράς για εξωτερικό. Φοράει τον δυνατό SnapDragon 712 και η βασική πιο οικονομική έκδοση του βγαίνει με 6GB RAM και 64GB ROM! Αν σε ενδιαφέρει το μέγεθος, αλλά και η τιμή τότε αυτό είναι το καλύτερο κινητό για σένα. Τέλος, έχει την ίδια κορυφαία κάμερα με το Mi 9 και τραβάει κορυφαίες φωτογραφίες.

τα πιο καλά κινητά σε λίστα

Μειονεκτήματα: Για τα λεφτά που ζητάει δεν μπορώ να πω ότι έχει μειονεκτήματα. Παρόλα αυτά δεν είναι αδιάβροχο και η μπαταρία του είναι απλά κανονική και όχι μεγάλη. Ακόμα, δεν έχει θύρα ακουστικών, θα πρέπει να έχεις ασύρματα.

Asus ZenFone 8 Android