Πώς μπορώ να βρω τον αριθμό λογαριασμού μου;

Στον παρακάτω οδηγό θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες με εικόνες για να το πως μπορείτε να βρείτε τον αριθμό IBAN του κάθε λογαριασμού σας. Όσο περνάει ο καιρός στον οδηγό θα προστίθενται οδηγίες για περισσότερες τράπεζες, αλλά η διαδικασία είναι περίπου ίδια για όλες, η επιλογή των μενού αλλάζει μόνο.

Όλες οι παρακάτω οδηγίες απαιτούν ebanking.

Τράπεζα Πειραιώς σε PC

Θα χρησιμοποιήσουμε το ebanking της υπηρεσία Winbank σε desktop, δηλαδή για PC ή laptop που ανήκει στη τράπεζα Πειραιώς.

  1. Αφού συνδεθούμε με τους κωδικούς μας πηγαίνουμε στο μενού “Καταθέσεις” και πατάμε “Οι Λογαριασμοί μου”.
  2. Στη επόμενη οθόνη θα εμφανιστούν όλοι οι λογαριασμοί που διαθέτουμε στο όνομα μας μαζί με τον αριθμό IBAN που είναι αυτό που ψάχνουμε.
  3. Μπορούμε με το ποντίκι να επιλέξουμε ολόκληρο το IBAN που ξεκινάει από GR* και να το κάνουμε αντιγραφή ώστε να το στείλουμε εκεί που θέλουμε άμεσα, ή εναλλακτικά με το εικονίδιο της κοινοποίησης στέλνουμε τον αριθμό λογαριασμού με αυτόματο SMS ή email μέσω της winbank.
Πώς μπορώ να βρω τον αριθμό λογαριασμού μου;

Τράπεζα Eurobank σε PC

Στη Eurobank είναι πολύ εύκολο να εντοπίσουμε το IBAN ή τον αριθμό λογαριασμού της τράπεζας.

  1. Κάνουμε είσοδο με τους κωδικούς μας στο e-banking της Eurobank από υπολογιστή.
  2. Στο κεντρικό μενού, ή αλλιώς την πρώτη οθόνη που θα εμφανιστεί, φαίνονται όλοι οι λογαριασμοί που διατηρούμε μαζί με τα IBAN.
  3. Δίπλα από κάθε IBAN εμφανίζεται ένα εικονίδιο με 2 τετραγωνάκια, αυτό αν το πατήσουμε το IBAN γίνεται αντιγραφή έτσι ώστε να το κάνουμε επικόλληση σε κάποιο email ή όπου θέλουμε να το στείλουμε.
πωw μπορω να δω τον αριθμό λογαριασμου μου
Asus ZenFone 8 Android