Πρόστιμο 12 εκ. δολαρίων στην Apple για παραπλάνηση καταναλωτών

Πρόστιμο ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων καλείτε να πληρώσει η Apple στην γειτονική Ιταλία. Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού της γειτονικής χώρας η Apple παραπλάνησε τους αγοραστές των iPhone.

iphone 12

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Επιτροπή, η Apple διαφημίζει υπερβολικά πολύ την αντοχή της συσκευής σε νερό, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει πως αυτή είναι υπό προϋποθέσεις. Εκτός αυτού, η εταιρία παρόλο που διαφημίζει την αντοχή των iPhone σε νερό, δεν καλύπτει στην εγγύηση ζημιές που προκαλούνται από νερό ή άλλα υγρά. Το παραπάνω οφείλεται βέβαια και στο γεγονός πως είναι δύσκολο να εντοπιστεί αν μία ζημία προκλήθηκε από έκθεση σε νερό, μέσα στα όρια αντοχής της συσκευής, ή έξω αυτά.

Πρόκειται για μία παράδοξη κατάσταση η οποία από ότι φαίνεται οδήγησε την επιτροπή στην “τιμωρία” της Apple. Ταυτόχρονα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως μέχρι σήμερα καμία άλλη επιτροπή δεν εντόπισε το συγκεκριμένο πρόβλημα στην προώθηση των συσκευών της εταιρίας.

Όσον αφορά την Apple, η εταιρία δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο και μένει να δούμε αν θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ιταλίας και άλλα κράτη. Παράλληλα αυτή η εξέλιξη “προειδοποιεί” και τους υπόλοιπους κατασκευαστές, να είναι πιο προσεκτικοί με τους ισχυρισμούς τους.

OnePlus Nord Android