Η Huawei πιάστηκε να δειγματίζει φωτογραφίες από DSLR για selfies από κινητό!

Η Huawei δεν έχει το καλύτερο ιστορικό στον τομέα της διαφήμισης. Οι καμπάνιες για το P8 και P9 αποδείχθηκαν όχι και τόσο ειλικρινείς, με αυτή για το καινούριο Nova 3 να αποδεικνύεται μια από τα ίδια. Δε πειράζει όμως γιατί εσύ ξέρεις που μπορείς να βρεις ποια είναι τα καλύτερα κινητά!

Το 30 δευτερολέπτων διαφημιστικό δείχνει ένα ζευγάρι να τραβάει selfies σε διαφορετικές καταστάσεις και ώρες της μέρας, όπου με τη βοήθεια του Nova 3 και του beauty AI, τα αποτελέσματα είναι… επαγγελματικά!

https://www.youtube.com/watch?v=2Kf7g2XEWwI

Όλα πήγαιναν καλά για την Huawei, μέχρι τη στιγμή που η ηθοποιός της διαφήμισης, Sarah Elshamy, πόσταρε μερικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Τότε αποκαλύφθηκε πως η όμορφη selfie που είδαμε στο διαφημιστικό, τραβήχτηκε από μια μεγάλη DSLR και όχι από το Nova 3. Η φωτογραφία που στη συνέχεια κατέβηκε, αλλά την βλέπουμε από κάτω, δείχνει τον ηθοποιό που υποτίθεται βγάζει την selfie,  να μην κρατά απολύτως τίποτα!

Τώρα, η Huawei αναφέρει πως ποτέ δεν είπε ότι η διαφήμιση γυρίστηκε αποκλειστικά με το Nova 3 και ότι είναι ευρέως γνωστό πως ο χώρος της διαφήμισης είναι λίγο παραπλανητικός, θέλοντας να υποβιβάσει το συμβάν. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά, όπως πρόσφατα είδαμε και με το Samsung Galaxy A8, και υποθέτουμε πως έχει συμβεί και άλλες φορές που απλά δεν έχουν βγει προς τα έξω, αλλά μια τέτοια σκοπίμως παραπλανητική προωθητική ενέργεια αποτελεί δυσφήμιση για τα προϊόντα της κάθε εταιρείας, καθώς τα υποτιμά από μόνη της με αυτόν τον τρόπο.