Τα Καλύτερα οικονομικά flagship smartphones, κανένα συμβιβασμό!

Μπορεί να κάνουμε focus στην mid-range κατηγορία κινητών συχνά, αλλά υπάρχουν πολλά οικονομικά flagship smartphones που πλησιάζουν επικίνδυνα τις δυνατότητες αυτών των πιο ακριβών μοντέλων όπως Galaxy S6, S7 και LG G5. Στο παρόν άρθρο θα επικεντρωθούμε μόνο σε οικονομικές και αξιόλογα κινητά ναυαρχίδες με προτάσεις από Ελλάδα και το εξωτερικό. Για τα καλύτερα mid-range ( μεσαίας κατηγορίας κινητά ) διαβάστε εδώ.


Ελληνική Αγορά

LG G4 –> Είναι το πρώτο smartphone που θα μπει στη λίστα αφού έχει τα πιο πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά από αυτά που θέλει ο μέσος χρήστης. Έχει κορυφαία κάμερα με διάφραγμα μόλις F/1.8 και παρόλο που είναι ναυαρχίδα του 2015 η κάμερα δεν έχει πολλά να ζηλέψει από αυτές του 2016. Ακόμα και τώρα είναι η μοναδική ναυαρχίδα με δερμάτινη πλάτη και όμορφη σχεδίαση σε γενικές γραμμές. Έχει καλή μπαταρία σε χωρητικότητα και οθόνη με ανάλυση 2K! Αυτή τη στιγμή κοστίζει μόλις 310€ στην Ελληνική αγορά!

κυρτό

LG G Flex 2 –> Δυστυχώς ή ευτυχώς το αμέσως δεύτερο οικονομικό flagship κινητό στη λίστα μας είναι και πάλι LG. Αυτή τη φορά όμως δεν είναι η κάμερα το δυνατό του σημείο, αλλά η οθόνη και η σχεδίαση. Έχει κυρτή οθόνη 5.5″ τεχνολογίας P-OLED που υπόσχεται έντονο μαύρο αλλά και ολοζώντανα χρώματα και έχει ανάλυση Full HD. Όλο το LG G Flex 2 είναι κυρτό αλλά και ελαστικό που είναι ακόμα μια ιδιαιτερότητα της P-OLED. Παρόλο που δεν είναι η κάμερα το δυνατό του σημείο έχει laser auto focus. Ιδανική επιλογή οικονομικού flagship κινητού για αυτούς που θέλουν να εστιάσουν στην οθόνη και στην σχεδίαση. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα κοστίζει περίπου 260€.

LG G Flex 2 vodafone

Nexus 5X –> Είναι το μοναδικό Nexus στη λίστα και όσους δεν γνωρίζουν αυτό σημαίνει πως η συσκευή θα λαμβάνει ενημερώσεις συστήματος ( Android ) πιο γρήγορα από κάθε άλλη συσκευή κατευθείαν από τη μαμά Google. Ακόμα, το UI είναι αγνό και φυσικά ότι πιο σε σβέλτο μπορείτε να βρείτε σε αυτή την κατηγορία τιμής. Τα θετικά όμως δεν τελειώνουν εδώ, το Nexus 5X έχει δυνατή κάμερα με αισθητήρα 12.3MP, διάφραγμα F/2.0 και μέγεθος εικονοστοιχείων 1.55μm, η κάμερα του με λίγα λόγια δεν πρόκειται να απογοητεύσει.

nexus 5x

Sony Xperia Z5 Compact –> Είναι το πιο μικρό αλλά και το πιο ακριβό στη λίστα με τα καλύτερα οικονομικά flagship smartphones! Η οθόνη του Z5 Compact έχει διάμετρο μόλις 4.6″ με ανάλυση HD λόγο της μικρής οθόνης. Όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του είναι ναυαρχίδας, έχει 23.0MP κάμερα αλλά και πιστοποίηση IP68 που το καθιστά αδιάβροχο. Ακόμα παρόλο το μικρό του μέγεθος έχει μπαταρία 2.700mAh. Αυτή τη στιγμή κοστίζει περίπου 340€ στην Ελληνική αγορά και είναι ιδανική επιλογή για αυτούς που θέλουν smartphone για άνετη χρήση με ένα χέρι.

sony xperia z5 compact

Στη λίστα σύντομα θα προστεθούν Galaxy S6 και HTC One M9 μόλις πέσουν ακόμα οι τιμές τους, για την ώρα είναι ακόμα τσιμπημένες. Τεχνικά όμως το Galaxy S6 είναι το πιο εξελιγμένο τεχνικά από όλα τα παραπάνω smartphones που αναφέρθηκαν αν και το touchwiz δε θα βοηθήσει ιδιαίτερα την κατάσταση.


Διεθνής αγορά

Xiaomi Mi5 –> Ακόμα είναι σε στάδιο προ παραγγελιών αλλά σύντομα θα είναι διαθέσιμο. Είναι το μοναδικό στη λίστα με τον νέο flagship chipset Qualcomm SnapDragon 820 στα 14nm. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως το Mi5 θα ξεκινάει από τα 300$, αξίζει να κάνετε λίγο υπομονή για το Mi5, είναι ένα smartphone γεμάτο θετικά και καταπληκτικό σχεδιασμό.

xiaomi mi5

OnePlus 2 –> Το OnePlus smartphone οι πιο πολλοί από εσάς ήδη το γνωρίζεται, πάνω του έχει πολλά θετικά χαρακτηριστικά αλλά δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα από τον ανταγωνισμό. Το μεγαλύτερο θετικό του είναι το stock android αλλά έχει και διάφορα bugs τα όποια πρόσφατα επιλύθηκαν και ίσως υπάρχουν κι άλλα. Καλή επιλογή θα έλεγα αν θέλετε κάτι καλό σαν σύνολο.

OnePlus 2

Letv Le One Pro –> Ακόμα ένα όμορφο flagship κινητό, κατασκευασμένο εξολοκλήρου από μέταλλο και από τα λίγα με οθόνη ανάλυσης 2K. Έχει φοβερή οθόνη, όμορφο μαζεμένο σχεδιασμό για συσκευή με 5.5″ και δυνατές φωτογραφικές δυνατότητες. Τρέχει Android Lollipop και το μεγάλου του αρνητικό είναι το custom ui της Letv που μοιάζει με αυτό του ios.

letv-le-one-pro-smartphone-review-techvalue-1

Μόλις βρω χρόνο και όρεξη θα προσθέσω πιο πολλές συσκευές!

Asus ZenFone 8 Android