Ιδιωτική περιήγηση για Android στο internet με τον Firefox Focus

Οι σύγχρονοι browsers, είτε για desktop είτε για smartphone, έχουμε συνηθίσει να είναι γεμάτοι με χαρακτηριστικά και σε κάθε έκδοση να αποκτούν ακόμα περισσότερα. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τον Firefox Focus που εστιάζει στην ιδιωτική περιήγηση. Ο νέος browser της Mozilla είναι πολύ απλός και δίνει έμφαση στην προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Είχε κυκλοφορήσει τον περασμένο Νοέμβριο στο iOS και τώρα έφθασε και στο Android. Οπότε ήρθε η ώρα και για εμάς να τον γνωρίσουμε και να σας τον παρουσιάσουμε για να έχετε απόλυτη ιδιωτική περιήγηση.


Προσοχή, ο Firefox Focus παρέχει ιδιωτική περιήγηση μόνο από τη πλευρά του φυλλομετρητή, δεν κρυπτογραφεί δεδομένα και δεν μπορεί να συγκριθεί με την ασφάλεια και την ιδιώτικότητα που μπορεί να προσφέρει ένα VPN.


Firefox Focus ιδιωτική περιήγηση

Firefox Focus – Απλός και ασφαλής

Στον Firefox Focus για Android και iOS θα βρείτε τα απολύτως απαραίτητα για να πλοηγηθείτε στο internet. Το μόνο που έχει είναι μία γραμμή διεύθυνσης και τίποτε άλλο. Δεν έχει ούτε ξεχωριστά tabs να φανταστείτε. Δεν θα βρείτε ούτε extension, account manager ή κάτι άλλο. Είναι έτσι σχεδιασμένος για να μπορεί να μεγιστοποιήσει την ασφάλειά σας online.


Για άνετη περιήγηση η απόδοση της γραμμής είναι σημαντική, δοκίμασε την ταχύτητα του ίντερνετ εδώ δωρεάν.


Ο Firefox Focus μπλοκάρει από την αρχή όλες τις διαφημίσεις και τους trackers που παρακολουθούν τη συμπεριφορά σας online. Αν συναντήσετε κάποια σελίδα η οποία είναι μη προσβάσιμη λόγω ad-blocker, αλλά θέλετε να την επισκεφθείτε, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιλογή στις ρυθμίσεις.

Για να φανταστείτε πόσο επικεντρωμένος στην ασφάλεια είναι ο Focus, δεν μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο μίας σελίδας από το resents menu όταν βγείτε προσωρινά από τον browser! Επιπλέον, ακόμα και η δυνατότητα για λήψη screenshot (Πώς Κάνω Print Screen;) είναι απενεργοποιημένη από default. Και αυτές όμως οι δυνατότητες μπορούν να απενεργοποιηθούν στις ρυθμίσεις. Τέλος, στο κάτω μέρος της σελίδας που βρίσκεστε, μπορείτε πολύ γρήγορα να διαγράψετε το ιστορικό σας πατώντας το εικονίδιο με τον κάδο. Το ίδιο μπορεί να γίνει και μέσα από το notification panel, αφού και εκεί υπάρχει η ίδια η επιλογή.

περιηγηση ιδιωτικη για android

Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα ο Firefox Focus να είναι απίστευτα γρήγορος. Είναι από τους γρηγορότερους browsers στο Android και σίγουρα πολύ γρηγορότερος από τον Firefox της Mozilla.

Αν σας απασχολεί και εσάς η ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο, τότε πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε και εσείς τον Firefox Focus. Υπάρχει, όπως προείπαμε, τόσο σε Android όσο και iOS. Σύνδεσμο και για τις δύο εκδόσεις θα βρείτε στο τέλος του άρθρου.

Sony