Εντοπισμός Αντικειμένου | Παρακολούθησε το δέμα σου από το κινητό

Αν ψωνίζεις συχνά μέσω ίντερνετ, και ειδικά από την αγορά της Κίνας, είναι δεδομένο ότι θα λάβεις ένα tracking number για εντοπισμό αντικειμένου, ώστε να ελέγχεις την εξέλιξη της παραγγελίας. Το να κάνεις την ίδια διαδικασία όμως χειροκίνητα κάθε φορά, δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο, γι’ αυτό, σας προτείνω την εφαρμογή AfterShip, που μας ειδοποιεί αυτόματα μόλις το ο αριθμός εντοπισμού αντικειμένου ανανεωθεί. Χωρίς να χρειάζεται να είσαι κολλημένος στον υπολογιστή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το AfterShip αποδείχτηκε “προβληματικό”, διαβάστε τον νέο οδηγό για να αντικαταστήσεις, αλλά και να αυτοματοποιήσεις το tracking σύστημα των ELTA.

εντοπισμός αντικειμένου

Εντοπισμός αντικειμένου

Η εφαρμογή δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή, και κάνει τον εντοπισμό δεμάτων παιχνιδάκι. Ανοίγοντάς την, θα δεις δύο μόνο tabs, “Active” για τις παραγγελίες που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και “Archived” για αυτές που έχεις παραλάβει. Επίσης υπάρχει και ένα κουμπί “+” κάτω δεξιά για να προσθέσετε τον αριθμό για τον εντοπισμό του αντικειμένου.

Στη συνέχεια η εφαρμογή θα εντοπίσει αυτόματα με ποια μεταφορική εταιρεία έρχεται. Χωρίς να πατήσεις κάτι άλλο, θα έρχονται αυτόματα ενημερώσεις στο κινητό σου μόλις ο αριθμός εντοπισμού του πακέτου ενημερωθεί.

Εντοπισμός Αντικειμένου

Το AfterShip, παρότι πολύ απλοϊκά σχεδιασμένο, δεν υστερεί σε δυνατότητες. Η πιο βολική λειτουργία από όλες είναι η εξής: όταν λάβεις mail με τον αριθμό εντοπισμού αντικειμένου και κάνεις copy, τότε όταν ανοίξεις την εφαρμογή, καταλαβαίνει αμέσως ότι έχεις αποθηκευμένο tracking number και σε προτρέπει να το προσθέσεις. Ακόμα, διατίθεται και δυνατότητα σκαναρίσματος barcode, για να προσθέσεις ένα πακέτο σε λίστα, το οποίο μπορεί να φανεί χρήσιμο σε όσους αποστέλλουν πακέτα.

εντοπισμός δέματος εφαρμογή

Θετικά: Το πρόγραμμα είναι δωρεάν, και είναι αρκετά θετικό πως δεν έχει διαφημίσεις, κάτι σπάνιο για δωρεάν λογισμικό. Ακόμα, διαθέτει και πολύ καθαρό και εύκολο μενού (UI), κάτι που για παράδειγμα το 17Track, μία πολύ δημοφιλής εναλλακτική, δεν καταφέρνει τόσο καλά.

Αρνητικά: Το μόνο αρνητικό του AfterShip είναι ότι μερικές φορές δεν μου ανανέωνε γρήγορα κάποια tracking numbers, με αποτέλεσμα να φθάσει μία παραγγελία και το AfterShip ακόμα να μην έχει ενημερωθεί. Σημαντικό μειονέκτημα για μία εφαρμογή που κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά. Παρόλα αυτά, το φαινόμενο αυτό δεν είναι γενικευμένο και δεν έχει παρουσιαστεί παρά μόνο μία φορά. Γι’ αυτό και συνεχίζω να την χρησιμοποιώ, και την προτείνω.

Εντοπισμός Αντικειμένου
Sony