Εγκατάσταση Viber | Οδηγίες για κινητό και υπολογιστή

Εν συντομία:

Οδηγίες εγκατάστασης Viber

Αναλυτικές οδηγίες με βήματα για το πως μπορείς να εγκαταστήσεις το Viber στις συσκευές που επιθυμείς. Ο οδηγός καλύπτει την εγκατάσταση σε όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές, δηλαδή smartphones και υπολογιστή.

Χρόνος ολοκλήρωσης: PT4M

Χρειάζεσαι: Κινητό Τηλέφωνο

Επιπλέον: Android, iOS ή PC


Βήμα 1: Άνοιξε την εφαρμογή εγκατάστασης

Ανάλογα με την συσκευή που θέλεις να εγκαταστήσεις το Viber θα πρέπει να βρεις και την αντίστοιχη. Για παράδειγμα αν το κινητό σου είναι Android ψάξε για το Play Store, αν είναι Apple για το App Store. Αν θες να το εγκαταστήσεις σε υπολογιστή τότε επισκέψου την ιστοσελίδα του Viber.

google play store

Βήμα 2: Αναζήτησε το Viber

Στο Play Store ή στο App Store, εντόπισε την γραμμή αναζήτησης εφαρμογών, πληκτρολόγησε viber και στην συνέχεια “enter” για να εντοπίσει την εφαρμογή.

εγκατάσταση viber

Βήμα 3: Πάτα το κουμπί εγκατάστασης

Στην οθόνη πλέον θα βλέπεις την εφαρμογή του Viber, πατά πάνω σε αυτή και στη συνέχεια θα εμφανιστεί το κουμπί εγκατάστασης της εφαρμογής το οποίο και πρέπει να πατήσουμε για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της εφαρμογής.

Αναλυτικά:

Εάν δεν γνωρίζεις πώς μπορεί να γίνει η εγκατάσταση του Viber, αυτό σημαίνει πιθανότατα ότι είσαι αρχάριος. Γι’ αυτό ακριβώς, θα δούμε βήμα προς βήμα τη διαδικασία της εγκατάστασης. Παρακάτω θα βρεις αναλυτικές γραπτές οδηγίες, αλλά και βίντεο για να καταφέρεις να εγκαταστήσεις το Viber με επιτυχία, ανεξάρτητα από τις δεξιότητές σου.

Τι είναι το Viber;
Το Viber είναι μια διαπλατφορμική (cross-platform) εφαρμογή ανταλλαγής γραπτών και φωνητικών μηνυμάτων που λειτουργεί μέσω ίντερνετ και μπορεί να πραγματοποιήσει βιντεοκλήσεις, φωνητικές κλήσεις και όχι μόνο. Είναι διαθέσιμη για smartphones και υπολογιστές ενώ χρησιμοποιεί τον αριθμό τηλεφώνου του χρήστη για την ταυτοποίησή που απαιτείται. Το Viber επιτρέπει επίσης στους χρήστες να δημιουργούν δημόσια προφίλ, τα οποία είναι παρόμοια με αυτά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από επιχειρήσεις, διασημότητες και όχι μόνο. Η εφαρμογή κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2010 και σήμερα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές επικοινωνίας στον κόσμο.

εγκατασταση viber

Εγκατάσταση Viber Στο Κινητό Δωρεάν

  1. Αρχικά πρέπει να εντοπίσεις την εφαρμογή Play Store (ή App Store αν έχεις iPhone) στο κινητό σου όπου βρίσκονται όλες οι εφαρμογές και την ανοίγεις.
  2. Στο Play Store πάνω πάνω θα εμφανιστεί μία μπάρα, εκεί πληκτρολόγησε Viber και πάτα αναζήτηση ώστε να εντοπιστεί η εφαρμογή και να πατήσεις το πράσινο κουμπί που λέει εγκατάσταση ή install στα Αγγλικά. Η εγκατάσταση γίνεται δωρεάν, χωρίς καμία χρέωση, η εφαρμογή διατίθενται δωρεάν έτσι κι αλλιώς.
  3. Όταν τελειώσει η εγκατάσταση, μαζί με όλες τις εφαρμογές της συσκευής σου θα βρεις και το Viber, άνοιξε το και είσαι σχεδόν έτοιμος, η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε. Τώρα πρέπει να ακολουθήσεις τα βήματα της εφαρμογής ώστε να το ρυθμίσεις και να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του viber.
  4. Αν σου ζητηθεί, ανάλογα με την έκδοση λογισμικού που έχεις, αποδέξου τα δικαιώματα που απαιτεί. Για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται πρόσβαση σε επαφές, μικρόφωνο, κάμερα αλλά και αποθηκευτικό χώρο.
  5. Ολοκληρώνοντας θα χρειαστεί να πληκτρολογήσεις τον αριθμό της SIM που είναι στο κινητό. Προσοχή, αν δώσεις άλλο αριθμό ενδέχεται να μην δουλέψει σωστά ή να προκύψουν διάφορα προβλήματα.
  6. Στο τελευταίο στάδιο θα λάβεις SMS ή κλήση επιβεβαίωσης με ένα κωδικό που πρέπει να πληκτρολογήσεις όταν σου ζητηθεί και είσαι έτοιμος. Καλές συνομιλίες!

Οι οδηγίες για την εγκατάσταση του Viber δεν γίνεται να είναι πιο αναλυτικές. Ανάλογα με την έκδοση της εφαρμογής, αλλά και του λειτουργικού συστήματος ενδέχεται να υπάρχουν μικρές διαφορές. Αν εξακολουθείς να δυσκολεύεσαι, παρακολούθησε το βίντεο ακριβώς από πάνω που θα σε βοηθήσει περισσότερο.


Εγκατάσταση Viber στον υπολογιστή

Το Viber για υπολογιστή που βλέπετε στη παρακάτω εικόνα διαφέρει αρκετά από την εφαρμογή. Τα πάντα γίνονται από την άνεσή που ένα φυσικό πληκτρολόγιο και μία πιο άνετη και μεγάλη οθόνη μπορεί να προσφέρει. Είναι μια καλή εναλλακτική του Skype, αφού μπορούμε να κάνουμε και κλήσεις με εικόνα και ήχο.

Δεν χρειάζεται νέος λογαριασμός, τα μηνύματα θα συγχρονίζονται με αυτά του κινητού και αντίστροφα. Κατέβασε το Viber για υπολογιστή από εδώ.

εγκατάσταση Viber στον Υπολογιστή

Εγκατάσταση Viber για smartphones χωρίς Play Store

Για την εγκατάσταση του Viber σε συσκευές χωρίς Play Store τα πράγματα είναι λίγο πιο πολύπλοκα για εσάς τους αρχάριους. Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσετε το αρχείο εγκατάστασης από κάποια ανεπίσημη πηγή όπως αυτή.

Στη συνέχεια, συνήθως από την μπάρα ειδοποιήσεων θα πρέπει να ανοίξετε το αρχείο που έγινε download και να προχωρήσετε στην εγκατάσταση της. Ενδέχεται να χρειαστεί να ενεργοποιήσετε την επιλογή “άγνωστες πηγές” από τις ρυθμίσεις για να συνεχιστεί η διαδικασία εγκατάστασης.

Τέλος, χρησιμοποιείται το ανεπίσημο “Play Store” σαν να ήταν κανονικό. Οπότε προχωράτε στην αναζήτηση του Viber μέσα από την εφαρμογή APKpure, τόσο απλά.


Ακόμα, διάβασε πριν είναι αργά πως μπορείς να ανακτήσεις συνομιλίες, να πάρεις backup και γιατί δεν πρέπει να παραβιάσεις το Viber.


Αν σε νοιάζει η ασφάλεια, αλλά και να είσαι βέβαιος πως τα μηνύματα που στέλνεις τα βλέπεις μόνο εσύ και ο παραλήπτης τους, η απόλυτη λύση είναι το Singal.


Δείτε ακόμα: Εγκατάσταση Messenger

Asus ZenFone 8 Android