Αποθήκευσε αυτόματα εικόνες στον Υπολογιστή με Google Photos

Αυτή η εφαρμογή θα σου λύσει μια για πάντα το πρόβλημα της αποθήκευσης των φωτογραφιών σου έτσι απλά. Ως γνωστών στον βωμό των “δεδομένων” η Google δίνει απλόχερα πολλές premium υπηρεσίες εντελώς δωρεάν. Μια από αυτές είναι το Google Photos, μια υπηρεσία που είναι διαθέσιμη μέσω εφαρμογής σε κινητό και tablet αλλά και στον υπολογιστή σου.

Φυσικά δεν απουσιάζει και ο ειδικός φάκελος για τις αγαπημένες μας φωτογραφίες. Μάθε περισσότερα για τις αγαπημένες φωτογραφίες Google.

Όπως πάντα με όλες τις υπηρεσίες της Google το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα google account που αν έχεις Android κινητό κατά 99% έχεις ήδη. Αν βάλεις την εφαρμογή, όλες οι φωτογραφίες σου θα αποθηκεύονται αυτόματα στο cloud και θα μπορείς να τις δεις σε σύντομο χρονικό διάστημα σε tablet και υπολογιστή χωρίς να κάνεις τίποτα. Φυσικά χρειάζεται σύνδεση στο internet για να μπορείς να συγχρονίζει εικόνες και video.

αποθήκευση φωτογραφιών

Αποθήκευση Φωτογραφιών και στον υπολογιστή

Δε σταματάει εδώ η Google, αφού η νέα εφαρμογή Google photos θα δίνει απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο στους χρήστες. Αυτό ισχύει ακόμα και για τα video, αλλά θα ρίξει ελάχιστα την ποιότητα στα 16MP. Αν δεν είσαι επαγγελματίας φωτογράφος τότε η ελάχιστη συμπίεση που κάνει δεν πρόκειται να σε ενοχλήσει. Οι εικόνες παραμένουν όπως είναι και με γυμνό μάτι δεν βλέπεις τη διαφορά.

Ο τρόπος οργάνωσης και αποθήκευσης έχει αλλάξει και είναι πιο εύκολο να βάλουμε σε μια τάξη τις φωτογραφίες μας, με βάση τις ημερομηνίες που τραβήχτηκαν ή ακόμα και μέσα σε άλμπουμ αν γίνουν πολλές. Ακόμα με ένα zoom in και zoom out όπως στην εφαρμογή Google Maps θα μικρύνει ή θα μεγεθύνει όλη τη gallery ανάλογα με το πόσες εικόνες θες να δεις σε μια “οθόνη”.

αποθήκευση φωτογραφιών

Μια από τις νέες λειτουργίες του Google Photos που βλέπουμε για πρώτη φορά είναι η αναγνώριση προσώπων και μπορεί να οργανώσει φωτογραφίες με βάση τα αυτά. Ακόμα, μπορούμε να αναζητούμε εικόνες ανάλογα με το τι απεικονίζουν όπως “the rainbow in karditsa” ή “the football game” και πάει λέγοντας. Αυτές οι πληροφορίες ονομάζονται metadata και η Google αναφέρει πως είναι ιδιωτικά.

αποθήκευση φωτογραφιών

Βρες την εφαρμογή εδώ.

Asus ZenFone 8 Android