Full Screen διαφημίσεις σε Xiaomi Mi Mix 2s αγορασμένο από Ελλάδα;

Δεν είναι φρέσκα νέα πως η Xiaomi τοποθετεί διαφημίσεις στο ίδιο της το UI με σκοπό το κέρδος. Κάτι που η συντριπτική πλειονότητα καταναλωτών καταδικάζει.

Αυτό που μέχρι στιγμής είχαμε δει και ήταν κάπως πιο “ανεκτό” ήταν οι μικρές διαφημίσεις σε μορφή κειμένου στην μπάρα ειδοποιήσεων, αλλά και στην οθόνη ξεκλειδώματος. Όταν είχα το PocoPhone για βασική μου συσκευή έτυχε να δω τέτοιες διαφημίσεις. Πιο συγκεκριμένα μερικές από αυτές διαφήμιζαν την Huawei. Την Huawei(!) στο Xiaomi(!) κινητό μου!

Η αλήθεια είναι πως από τότε δεν έχω ξαναδεί διαφημίσεις στο MIUI. Ούτε στο Mi 9 SE που δοκιμάζω τις τελευταίες μέρες, αλλά ούτε και στο Mi 9. Δυστυχώς όμως αναγνώστης του TechValue, o Ανδρέας Παπαδημητρίου είδε ξαφνικά να εμφανίζονται διαφημίσεις που καλύπτουν ολόκληρη την οθόνη. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι διαφημίσεις εμφανίζονται οπουδήποτε, ακόμα και κατά την πλοήγηση στις ρυθμίσεις, αλλά ακόμα και μετά από Factory Reset.

Xiaomi Mi Mix 2 διαφημίσεις

Από που είναι αγορασμένο;

Το Xiaomi Mi Mix 2s του αναγνώστη είναι αγορασμένο από το Mi Store του διανομέα Xiaomi για την Ελλάδα δηλαδή την info quest, αφού επίσημα η Xiaomi δεν έχει παρουσία στην Ελλάδα. Αυτό φυσικά δε παίζει κάποιο ρόλο, αφού όπως φαίνεται για την Xiaomi ακόμα και αν ο καταναλωτής έδωσε 200€ ευρώ παραπάνω για να έχει την εγγύηση της info quest που δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτήν που προσφέρει ένα αξιόπιστο κατάστημα του skroutz, δεν υπάρχει διαφορά. Θα έχει την ίδια αντιμετώπιση με κάποιον που αγόρασε από την Κίνα Global Version για να το πάρει πιο οικονομικά.

Γιατί το κάνει αυτό η Xiaomi;

Δυστυχώς ή ευτυχώς το MIUI δεν είναι ακριβώς της Xiaomi, πρόκειται για μία ξεχωριστεί εταιρία. Αυτό πάνω κάτω σημαίνει πως δεν έχουν τα ίδια κέρδη και συμφέροντα. Από την άλλη το Xiaomi Mi Mix 2s είναι πλέον ένα σχετικά παλιό κινητό που κατά 99% δεν έχουν πλέον οι reviewers ή αρθρογράφοι τεχνολογίας στα χέρια τους. Οπότε και η MIUI θεώρησε ότι ίσως την “βγάλουν καθαρή” και με ένα έξτρα εισόδημα.

Asus ZenFone 8 Android