Η καλύτερη εφαρμογή για να αποθηκεύεις άρθρα ώστε να τα διαβάζεις και χωρίς internet

Αν το internet αποτελεί την βασική πηγή πληροφόρησης για σένα, τότε σίγουρα ένα μέρος αυτής γίνεται από το κινητό. Σίγουρα όμως θα έχεις βρεθεί σε καταστάσεις όπου δεν έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ από το κινητό σου, οπότε τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Εδώ έρχεται η εφαρμογή που θα σου παρουσιάσω, όπου σε προτρέπει αντί να διαβάζεται ένα άρθρο η μία σελίδα την ώρα που έχετε πρόσβαση internet, να αποθηκεύετε το άρθρο της ιστοσελίδας για ανάγνωση αργότερα.

αποθήκευση άρθρων και ιστοσελίδων για ανάγνωση χωρίς ίντερνετ

Πλεονεκτήματα αποθήκευσης ιστοσελίδων

Χρησιμοποιώ το Pocket από την αρχή σχεδόν της δημιουργίας του, όταν μάλιστα ονομαζόταν ακόμα Read it Later. Την βασική του χρησιμότητα σας την ανάφερα ήδη από τον πρόλογο, αποθηκεύεις άρθρα για ανάγνωση αργότερα ή όποτε θέλεις. Επιπλέον όμως η εφαρμογή υποστηρίζει πάρα πολλές πλατφόρμες, έτσι μπορείς να συγχρονίζεις το περιεχόμενό σου μεταξύ όλων των συσκευών σου για τα διαβάσεις άλλη στιγμή.

Για παράδειγμα, εκτός της εφαρμογής για iOS και Android, θα τη βρεις για desktop και browsers σε Windows και MacOS, αλλά ακόμα και για τον Dolphin Browser στο Android. Επίσης η εφαρμογή δουλεύει εξαιρετικά με το Share μενού του Android όπου μπορείς να επιλέξεις το Add to Pocket για να προστεθεί ένα άρθρο στη λίστα ανάγνωσής. Η εφαρμογή διαθέτει επίσης και λειτουργία αναζήτησης για να βρίσκεται πιο εύκολα κάποιο άρθρο ενώ υπάρχει και dark reading mode για όσους διαβάζουν την νύχτα. Ακόμα, διαθέτει και TabletUI για χρήστες ταμπλέτας.

Μειονεκτήματα της εφαρμογής για offline ανάγνωσης άρθρων

αποθήκευση άρθρων και ιστοσελίδων για ανάγνωση χωρίς ίντερνετ

Πραγματικά δυσκολεύομαι να σκεφθώ μειονεκτήματα για το Pocket. Αν έπρεπε να σχολιάσω κάτι είναι πως η αρχική κωδικοποίηση δεν υποστηρίζει καλά τα ελληνικά οπότε θα χρειαστεί να επιλέξετε άλλη γραμματοσειρά. Κατά τα άλλα μιλάμε για μία άρτια εφαρμογή σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα και support να χρειαστείτε, η ομάδα του Pocket θα ανταποκριθεί άμεσα στα ερωτήματά σας.

Μία ακόμα παρατήρηση που έχω όμως, είναι πως τα premium πακέτα που προσφέρουν αρκετές ενδιαφέρουσες λειτουργίες όπως μόνιμη αποθήκευση ιστοσελίδων, ακόμα και αν οι δημιουργοί τους τις κατεβάσουν από το ίντερνετ, είναι ιδιαίτερα ακριβά και κοστίζουν είτε €5 ανά μήνα ή €40 για ένα έτος, παρόλα αυτά οι συγκεκριμένες λειτουργίες αφορούν λίγους χρήστες.

αποθήκευση άρθρων και ιστοσελίδων για ανάγνωση χωρίς ίντερνετ

Θα προτείνω το Pocket σε όλους όσους κυκλοφορούν συχνά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για να μπορούν να διαβάζουν παντού ό,τι τους ενδιαφέρει. Γι’ αυτό λοιπόν ανοίξε το παρακάτω link προς το Play Store και κατέβασε το και εσύ το Pocket.

Βρες την εφαρμογή εδώ.

Sony