Απατεώνες στο insomnia, έτσι τους ξεχωρίζεις

Καλώς ή κακώς το insomnia είναι μία από τις πιο γνωστές σελίδες στην Ελλάδα που μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει αγοραπωλησίες κινητών με αγγελίες και όχι μόνο. Το insomnia αρχικά έγινε γνωστό πριν αρκετά χρόνια για το forum συζητήσεων και τις αγγελίες που διαθέτει και τα τελευταία χρόνια δυστυχώς έχει επεκταθεί και στην $στοχευμένη$ $αρθρογραφία$ για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των διαφημιζόμενων του όπως Xiaomi, Samsung και όχι μόνο. Φαίνεται μάλιστα πως δεν τους αρέσει τόσο και η ελευθερία του λόγου που θέλει να επαναφέρει ο Elon Musk με την εξαγορά του twitter και το απέδειξαν γράφοντας άρθρο με οδηγίες για να διαγράψεις το προφίλ σου στο twitter, ενώ είναι γνωστό μεταξύ των μελών πως διαγράφουν ότι σχόλιο δεν τους αρέσει. Ας περάσουμε όμως στο βασικό μενού!

insomnia αγγελίες

Πώς ξεχωρίζεις τους απατεώνες στο insomnia.gr

Κάποτε, στις αγγελίες του insomnia μπορούσες να εμπιστευτείς εύκολα τον οποιοδήποτε, αλλά αυτό πλέον έχει αλλάξει κάνοντας την αγορά, αλλά και την πώληση αντικειμένων ακόμα πιο δύσκολη και επίφοβη για όσους δεν γνωρίζουν. Γι’ αυτό ακριβώς παρακάτω θα διαβάσεις μερικές χρήσιμες συμβουλές για να μην σε πιάσουν ποτέ κορόιδο.

  1. Χρυσός κανόνας, μην εμπιστεύεσαι κανέναν που αναφέρει πως δεν επιθυμεί τηλεφωνική επικοινωνία.
  2. Το insomnia έχει σύστημα αξιολογήσεων, να κοιτάς πάντα τις αξιολογήσεις των χρηστών για να κρίνεις πιο εύκολα.
  3. Μερικές θετικές αξιολογήσεις δεν σημαίνει πως ο πωλητής/αγοραστής είναι αξιόπιστος, πολλές φορές οι αξιολογήσεις είναι ψεύτικες.
  4. Η ημερομηνία δημιουργίας του λογαριασμού παίζει καθοριστικό ρόλο αν τα μηνύματα και η αγγελία σου φαίνεται ύποπτη. Είναι σχετικά σπάνιο φαινόμενο καινούργια προφίλ με λίγες θετικές κριτικές να είναι αξιόπιστα.
  5. Αξιολόγησε την κατάσταση καλύτερα πραγματοποιώντας τηλεφωνική επικοινωνία.
  6. Οι Έλληνες σχεδόν πάντα κρατάνε τις συσκευασίες από τα κινητά τους, αν η αγγελία αναφέρει πως δεν υπάρχει συσκευασία τότε είναι ύποπτο. Εδώ βέβαια υπάρχει περίπτωση να έχει αγοράσει την συσκευή από το ebay που είναι σύνηθες φαινόμενο η πώληση μεταχειρισμένων κινητών χωρίς συσκευασία.
  7. Ανέλυσε τις αξιολογήσεις του, αν σε ένα μήνα έχει πουλήσει 8 κινητά προφανώς και κάτι δε πάει καλά. Αξιολόγησε την κατάσταση και κρίνε.
Asus ZenFone 8 Android