Η Καλαμάτα ορθώς απέρριψε το 5G της Huawei, αλλά για λάθος λόγο!

Πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο της Μεσσηνίας αποφάσισε να μην ανανεωθεί η σύμβαση για την 5G κεραία της Wind που υπάρχει στην Καλαμάτα με αποτέλεσμα να πρέπει να αφαιρεθεί από 1/1/2020. Οι πιο πολλοί με μία πρώτη ματιά, ακόμα και οι πιο “έμπειροι” δημοσιογράφοι στην Ελλάδα έχουν ήδη κάνει προσβλητικές αναφορές και δημοσιεύσεις μέχρι και για “αμόρφωτους”, χωρίς να γνωρίζουν τι διακυβεύεται και τι ακριβώς “κρύβει” η Wind.

Η Wind προσπαθεί να κρύψει όσο αυτό είναι δυνατόν πως για την κεραία 5G χρησιμοποίησε εξοπλισμό της Huawei. Της Huawei που Αμερική, Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες αμφισβητούν για λόγους Εθνικής ασφάλειας. Για την ακρίβεια Γερμανία και Αγγλία έχουν στείλει αναλυτικές αναφορές μέσα στο 2019 στις οποίες περιγράφουν τα κενά ασφαλείας που υπάρχουν στον 5G εξοπλισμό της Huawei με την τελευταία να αρνείται να τα επιλύσει.

Το λάθος που έκανε το δημοτικό συμβούλιο ήταν να ΜΗΝ επικαλεστεί να αφαιρεθεί η κεραία 5G της Huawei για λόγους εθνικής ασφάλειας όπου υπάρχουν αποδείξεις και έρευνες από Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και να αντικατασταθεί με εξοπλισμό Nokia ή Ericsson. Γι’αυτό ακριβώς έχουν βρει απέναντί τους αρκετούς πολίτες και μέσα ενημέρωσης.

Ο πραγματικός λόγος που η Μεσσηνία απέρριψε το 5G είναι για λόγους ανησυχίας σχετικά με την δημόσια υγεία, κάτι που μάλλον δεν ισχύει. Οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει πως το 5G είναι λιγότερο “επιβλαβές” από το 4G.

Όσο για τις αναφορές ότι με το 5G η πόλη θα γίνει πιο “έξυπνη” είναι απλά στάχτη στα μάτια. Όλες οι υπηρεσίες που έχουν αναφέρει όπως έξυπνες θέσεις στάθμευσις και όχι μόνο μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς πρόβλημα μέχρι και με ταχύτητες 3G… Παρόλα αυτά οι ταχύτητες 5G μπορούν να έχουν πλεονεκτήματα σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις που ο μέσος χρήστης όμως πολύ δύσκολα θα δει σε σύγκριση με το 4G.

Leave a Reply

Mην καταχωρείτε προσωπικά δεδομένα στα πεδία.

3 Comments

 1. Ψεύτες!!!
  Καρκίνωμα είναι !!!
  Κάψιμο τις κεραίες μαζί με τις εταιρίες!

 2. Η αλήθεια είναι πως το 5g σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες χρειάζεται για να ξεκινήσει η απομακρισμενη ιατρική ή η αυτόνομη οδήγηση.Δεν θυμάμαι αν και τα δύο αλλά σίγουρα το ένα δεν θέλει τόσο μεγάλη ταχύτητα όσο μικρη καθυστέρηση, το γνωστό ping.Αρα αναγκαστικά αυξάνουν τα όρια της ταχύτητας για να πετύχουν την ελάχιστη καθυστερηση.

  Τωρα για τον μέσο χρήστη το 5g είναι άχρηστο.Ακόμα και τέτοιες ταχυτητες να υπάρξουν, τα πακέτα στην Ελλάδα δεν θα επιτρέπουν να το γυρνας στο 5g.

  Επίσης με τεστ που έχουν γίνει με samsung s10 5g στα 5ghz της κεραίας πιάνεις ταχύτητα μέχρι και 1.5gbps αλλά αν απομακρυνθείς 50 μέτρα ή μπει κάποιο εμπόδιο ανάμεσα, πάει χάθηκε το σήμα.Στα 2.4ghz πιάνεις 300-500mbps αλλά περνάει και τοίχους.Αυτο σημαίνει πολλές κεραίες.

  Το αποτέλεσμα είναι ότι έξω κοιτάνε να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα και εδώ ακόμα δεν ξέρουμε αν το κινητό, το ασύρματο τηλέφωνο και ο φούρνος μικροκυμάτων εκπέμπουν ακτινοβολία ή ραδιενεργεια..