ΕΛΤΑ: Δεν θα δώσουμε πίσω το χαράτσι 15€, γιατί μπορούμε

Τελικά αίσιο τέλος είχε η ιστορία με το χαράτσι 15€ που για κάποιες μέρες τα ΕΛΤΑ χρέωναν παραλήπτες αποστολών εκτός Ε.Ε με αντικειμενική αξία έως 22€. Μόλις εχθές τα ΕΛΤΑ ενημέρωσαν τον επίσημο τιμοκατάλογο και πλέον δεν αναφέρετε πουθενά η επίμαχη χρέωση!

Μόλις σήμερα όμως είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με τα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ στην Αθήνα. Τους ρωτήσαμε εάν έχουν σκοπό να αποζημιώσουν τους παραλήπτες που αδίκως πλήρωσαν 15€ αφού η χρέωση αναιρέθηκε μέσα σε λίγες μέρες, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη, ΟΧΙ. Παρόλο που η ΑΑΔΕ με εγκύκλιο ανάγκασε τα ΕΛΤΑ να συμμορφωθούν ώστε να αφαιρέσουν την χρέωση.

Δυστυχώς η παραπάνω κίνηση δεν φαίνεται να έχει κάποια λογική εξήγηση. Ακόμα και αποστολές που είχαν χρεωθεί με το χαράτσι οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ μετά από εντολή αφαίρεσαν την χρέωση. Δηλαδή ήταν θέμα τύχης εάν κάποιος πλήρωσε το χαράτσι ή όχι αφού εάν περίμενε λίγες μέρες ο παραλήπτης τελικά δεν θα πλήρωνε τίποτα.

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στο insomnia σχετικά με το ζήτημα. Όσες καταγγελίες και αν έγιναν από χρήστες του forum τα ΕΛΤΑ δεν έκαναν καμία κίνηση τόσες μέρες παρά τις αξιότιμες προσπάθειες τους. Μόνο όταν Κυριακή 9/2/2020 δημόσια το TechValue πήρε ξεκάθαρη θέση κατά της χρέωσης και δημιουργήθηκε τεράστια θύελλα αντιδράσεων με 100 κοινοποιήσεις της είδησης και όχι μόνο, την ίδια μέρα το βράδυ της Κυριακής τα ΕΛΤΑ κατέβασαν τον τιμοκατάλογο με το χαράτσι και την τρίτη ανέβηκε ο νέος. Επίσης κανένα άλλο μέσο δεν πήρε ξεκάθαρη θέση κατά του χαρατσιού, το οποίο με στεναχωρεί και επιβεβαιώνει την γενικότερη κατάντια…