Υπολογισμός διοδίων, βενζίνης και κόστους μέσω Google Maps

Ακόμα και αν ταξιδεύεις λίγες φορές τον χρόνο, αυτή η εφαρμογή μπορεί να σου φανεί χρήσιμη όταν έρθει η ώρα γίνει ο υπολογισμός διοδίων. Με μόλις μερικά κλικ από το κινητό, η εφαρμογή υπολογίζει το κόστος της βενζίνης, των διοδίων, αλλά και τα χιλιόμετρα της διαδρομής που θα χρειαστεί να διανύσεις. Είναι ειδικά σχεδιασμένη για την Ελλάδα και περιλαμβάνει όλα τα διόδια με την βοήθεια των Google Maps.

Υπολογισμός διοδίων βενζίνης

Υπολογισμός διοδίων και βενζίνης

Ο τρόπος που δουλεύει και υπολογίζει η εφαρμογή είναι απλός. Αρχικά, πρέπει να εισαχθεί το σημείο εκκίνησης και τερματισμού για το επιθυμητό ταξίδι, ώστε να μπορεί να υπολογίσει το κόστος των διοδίων, αλλά και της βενζίνης σε ευρώ (€). Το σημείο εκκίνησης ή τερματισμού μπορεί να είναι μια διεύθυνση ή ακόμα και ένα χωριό που μπορεί να επιλεχθεί και χειροκίνητα αν χρειαστεί. Στη συνέχεια, θα εμφανίση στον χάρτη την διαδρομή, αλλά και πού ακριβώς είναι τα διόδια.

υπολογισμός διοδίων

Στο τελικό στάδιο, επιλέγεται ο τύπος του οχήματος. Υποστηρίζει συμβατικά αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία και τριαξονικά, ώστε να υπολογίσει με ακρίβεια το κόστος της βενζίνης και των διοδίων. Στην ίδια οθόνη, θα πρέπει να εισαχθεί η γενική κατανάλωση καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα που καίει το όχημα. Τέλος, πρέπει να εισαχθεί η τιμή καυσίμου ανά λίτρο και πόσα άτομα θα είναι στο ταξίδι, ώστε να υπολογίσει τα έξοδα ανά άτομο αν χρειαστεί.

Στην συνέχεια υπάρχει δυνατότητα να φορτωθεί αυτόματα η διαδρομή στην εφαρμογή Google Maps με ένα κλικ, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η πλοήγηση. Όλες οι δυνατότητες της εφαρμογής είναι δωρεάν, αν όμως θέλει κάποιος να υποστηρίξει τον προγραμματιστεί μπορεί να αγοράσει την εφαρμογή έναντι 3.99€. Καλά ταξίδια και με προσοχή! Κατέβασε την εφαρμογή για Android εδώ.

Leave a Reply