Τι Είναι Το Viber Που Ξεπέρασε 1 δις λήψεις;

Με το Viber οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους με γραπτά μηνύματα, φωτογραφίες, εικονίδια, κλήσεις και βίντεο. Ακόμα, το viber είναι cross-platform οπότε οι χρήστες μπορούν να το χρησιμοποιούν σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα χωρίς να χάνουν την ροή των μηνυμάτων και της επικοινωνίας οπότε σίγουρα κερδίζει έδαφος και από εκεί.

Όπως αρκετές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων έτσι και το Viber απαιτεί SIM για να λειτουργήσει. Έτσι κάθε μοναδικός τηλεφωνικός αριθμός ουσιαστικά μετατρέπεται σε ένα προφίλ Viber με απλά λόγια.

Γενικότερα το Viber δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά στην Ελλάδα έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, αφού μέχρι και η Ελληνική κυβέρνηση στέλνει ειδοποιήσεις στους πολίτες με αυτό. Αναμφίβολα ο υπόλοιπος κόσμος γνωρίζει κυρίως το facebook messenger (εγκατάσταση), το WhatsApp, αλλά και τις δεκάδες προσπάθειες της Google που δεν τα πήγαν και τόσο καλά τελικά.

viber on a smartphone

Viber Χρησιμοποιεί και η Ελληνική Κυβέρνηση

Το μόνο σίγουρο είναι πως για να το χρησιμοποιεί η ίδια η Ελληνική κυβέρνηση, που σημαίνει πως έμμεσα το προωθεί στους πολίτες, υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ των δύο για να διατίθενται προσωπικά δεδομένα ή στοιχεία προτιμήσεων. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει μία εταιρεία, όπως για παράδειγμα ένα πολιτικό κόμμα να μάθει τι λένε οι πολίτες γι’ αυτό ή μέχρι και ποιο κόμμα αναφέρουν πιο συχνά οι χρήστες του Viber και όχι μόνο.

Το Viber λοιπόν χωρίς να προσπαθήσει ιδιαίτερα έχει καταφέρει να φτάσει το εντυπωσιακό νούμερο του ενός 1 δις λήψεων! Αυτό σημαίνει πως πλέον έχει πλησιάσει σε λήψεις γνωστές εφαρμογές όπως το Snapchat, Google Messages αλλά και το telegram.