Τι Είναι Το PayPal Και Πώς Λειτουργεί;

Το PayPal είναι η “καλύτερη ψηφιακή τράπεζα” για συναλλαγές η οποία έχει δυνατές υπηρεσίες που καμία τράπεζα στην Ελλάδα δεν προσφέρει και είναι μονόδρομος για όλες τις διαδικτυακές αγορές. Πριν δούμε αναλυτικά όμως τι είναι το PayPal και πως λειτουργεί ας δούμε πρώτα το δυνατό χαρακτηριστικό που προσφέρει και πρέπει να γνωρίζεις.

Τι είναι το PayPal

Ασφάλεια μέχρι την παράδοση για online αγορές!

Το PayPal είναι η μοναδική τράπεζα που εγγυάται την ασφαλή παράδοση του αντικειμένου / πακέτου και σε αποζημιώνει αν χρειαστεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν για παράδειγμα παραγγείλεις οτιδήποτε από το εξωτερικό με tracking number (συστημένο) και πληρώσεις μέσω PayPal και το πακέτο χαθεί στη διαδρομή, το PayPal θα επέμβει και θα σε αποζημιώσει 100%.

Αν και προσωπικά δεν έχω χάσει ποτέ πακέτο και δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία PayPal Dispute, υπάρχει και προσφέρει μία έξτρα ασφάλεια. Οπότε ουσιαστικά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις ένα έμπιστο κατάστημα που υποστηρίζει PayPal πληρωμές για να κάνεις τις αγορές σου από το εξωτερικό χωρίς κανένα φόβο ή ενδοιασμό.

PayPal τι είναι

Τι μπορείς να κάνεις με το PayPal;

 • Άμεσα συναλλαγές με φίλους και γνωστούς μόνο με ένα PayPal email.
 • Να λάβεις χρήματα άμεσα όταν πρόκειται για PayPal Balance.
 • Να μεταφέρεις τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελλάδα μέσα σε 2 με 3 εργάσιμες μέρες.
 • Μπορείς να συνδέσεις μία απλή προπληρωμένη κάρτα Visa από Ελληνική τράπεζα και να ξεκινήσεις άμεσα τις αγορές μέσω PayPal με ασφάλεια.
PayPal Ελλάδα

Τι είναι το PayPal

Το PayPal λοιπόν, ή επίσημα PayPal Holdings, Inc, είναι μία Αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία και αποτελεί μία έξυπνη εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές μεθόδους που δεν προσφέρουν σχεδόν κανένα πλεονέκτημα. Ιδρύθηκε το 1998 και το 2021 δήλωσε έσοδα 25,37 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής.

Εν συντομία, PayPal μπορεί να δημιουργήσει ο καθένας με το email του, στη συνέχεια να συνδέσει με αυτό μία κάρτα visa με μόλις μερικά κλικ και στη συνέχεια να απολαμβάνει τα πλεονέκτημα του.


Γιατί οι αγορές με PayPal είναι πιο ασφαλείς;

 1. Δεν χρειάζεται να εκθέτεις κάθε φορά τα νούμερα της κάρτας (Visa, MasterCard κ.α) απλά δίνεις το PayPal email σου , αφού πρώτα φυσικά έχεις συνδέσει την κάρτα σου με αυτό.
 2. Προσφέρει ασφάλεια με αποζημίωση μέχρι και την παράδοση για πακέτα με tracking number από το εξωτερικό.

Δημιουργία PayPal

Για να δημιουργήσεις το δικό σου PayPal κατευθύνσου εδώ. Τα βήματα είναι πολύ απλά σαν να δημιουργείς ένα email από την αρχή. Μόνο πρόσεξε ποιο email θα χρησιμοποιήσεις γιατί μετά αυτό θα γίνει το PayPal email σου που θα χρησιμοποιείς για όλες τις συναλλαγές.

Δημιουργία PayPal

Πώς βγάζω / βάζω χρήματα στο PayPal;

Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να βάλεις χρήματα στο PayPal. Μπορείς απλά να συνδέσεις μια Ελληνική προπληρωμένη κάρτα Visa και το PayPal θα χρησιμοποιεί αυτήν την κάρτα για όλες τις πληρωμές. Αν παρόλα αυτά θες να έχεις χρήματα στο PayPal (PayPal Balance) μπορείς να μεταφέρεις χρήματα από την κάρτα ή απευθείας από τον τραπεζικό σου λογαριασμό, αλλά θα χρειαστεί πάνω από 2 εργάσιμες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Για να βγάλεις χρήματα από το PayPal (σαν ανάληψη) υπάρχει μόνο ένας επίσημος τρόπος. Θα χρειαστείς τραπεζικό λογαριασμό στην χώρα που έχεις δηλώσει μόνιμη κατοικία και τα στοιχεία όπως όνομα θα πρέπει να είναι ίδια. Το PayPal έχει αρκετά αυστηρούς κανονισμούς, οπότε μην σου περνάει καν από το μυαλό να κάνεις “κομπίνα”.


Μεταφορά χρημάτων από PayPal σε Revolut

Παλαιότερα δεν μπορούσες να μεταφέρεις χρήματα από το PayPal στην Revolut, αλλά πλέον μπορείς. Η διαδικασία είναι ακριβώς ίδια με αυτή που προσθέτεις ένα Ελληνικό iBan και ο λογαριασμός πρέπει να είναι στο ίδιο όνομα. Αρκετά θετικό πως δεν χρεώνεται καμία προμήθεια για την μεταφορά χρημάτων μεταξύ PayPal και Revolut.


Κάρτα PayPal;

Το PayPal ως το πιο δημοφιλές και ασφαλές “ηλεκτρονικό πορτοφόλι” παρέχει την δυνατότητα για να βγάλεις φυσική κάρτα. Πιο συγκεκριμένα παρέχει προπληρωμένη κάρτα τύπου mastercard που για την ώρα δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κάρτα PayPal μπορείς να βρεις εδώ.

Κάρτα PayPal

Το PayPal στην Ελλάδα;

Εδώ και χρόνια εκατοντάδες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και καταστήματα υποστηρίζουν πληρωμές μέσω PayPal. Μερικά από τα πιο γνωστά ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα και όχι μόνο που υποστηρίζουν PayPal είναι:

 • MediaMarkt
 • e-Fresh
 • e-Food – Deliveras
 • ebay
 • Πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα τύπου skroutz
Πληρωμή με PayPal

Πώς πληρώνω με PayPal;

Αν υποθέσουμε ότι έχεις ήδη δημιουργήσει έναν PayPal λογαριασμό και έχεις συνδέσει μία κάρτα για να μπορείς να πραγματοποιήσεις πληρωμές τότε είσαι έτοιμος. Για να πληρώσεις με PayPal αρχικά θα πρέπει να δεις αν το υποστηρίζει το ηλεκτρονικό κατάστημα. Στην συνέχεια στο τελευταίο βήμα της εξόφλησης του καταστήματος θα πρέπει να επιλέξεις μέθοδο πληρωμής PayPal.

Κάπου εκεί θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο που θα ζητάει να κάνεις σύνδεση στο PayPal. Όταν δημιούργησες τον PayPal λογαριασμό σου έδωσες και ένα email, αυτό ακριβώς το email είναι το PayPal email σου! Οπότε για να συνδεθείς βάζεις το PayPal email σου και τον κωδικό του PayPal που είχες επιλέξει. Μετά απλά πατάς πληρωμή και ελέγχεις προσεκτικά αν όλα είναι σωστά, όπως το ποσό πληρωμής, η διεύθυνση αποστολής αλλά και η μέθοδο πληρωμής που έχεις επιλέξει από το PayPal.