Τι Είναι Το PayPal Και Πώς Δουλεύει; Ο Απόλυτος Οδηγός

Το PayPal είναι η “καλύτερη ψηφιακή τράπεζα” για συναλλαγές η οποία έχει δυνατές υπηρεσίες που καμία τράπεζα στην Ελλάδα δεν προσφέρει και είναι μονόδρομος για όλες τις αγορές σου μέσω ίντερνετ. Πριν δούμε αναλυτικά όμως τι είναι το PayPal και πως δουλεύει θα παρουσιάσω πρώτα το δυνατό χαρακτηριστικό που προσφέρει και πρέπει να γνωρίζεις.

Τι είναι το PayPal

Ασφάλεια μέχρι την παράδοση για online αγορές!

Το PayPal είναι η μοναδική τράπεζα που εγγυάται την ασφαλή παράδοση του αντικειμένου / πακέτου και σε αποζημιώνει αν χρειαστεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν για παράδειγμα παραγγείλεις οτιδήποτε από το εξωτερικό με tracking number (συστημένο) και πληρώσεις μέσω PayPal και το πακέτο χαθεί στη διαδρομή, το PayPal θα επέμβει και θα σε αποζημιώσει 100%.

Αν και προσωπικά δεν έχω χάσει ποτέ πακέτο και δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία PayPal Dispute, υπάρχει και προσφέρει μία έξτρα ασφάλεια. Οπότε ουσιαστικά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις ένα έμπιστο κατάστημα που υποστηρίζει PayPal πληρωμές για να κάνεις τις αγορές σου από το εξωτερικό χωρίς κανένα φόβο ή ενδοιασμό.

PayPal τι είναι

Τι μπορείς να κάνεις με το PayPal;

 • Άμεσα συναλλαγές με φίλους και γνωστούς μόνο με ένα PayPal email.
 • Να λάβεις χρήματα άμεσα όταν πρόκειται για PayPal Balance.
 • Να μεταφέρεις τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελλάδα μέσα σε 2 με 3 εργάσιμες μέρες.
 • Μπορείς να συνδέσεις μέχρι και μία απλή προπληρωμένη κάρτα Visa από Ελληνική τράπεζα και να ξεκινήσεις άμεσα τις αγορές μέσω PayPal με ασφάλεια έτσι απλά.
PayPal Ελλάδα

Τι είναι το PayPal

Το PayPal λοιπόν, ή επίσημα PayPal Holdings, Inc, είναι μία Αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία και αποτελεί μία έξυπνη εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές μεθόδους που δεν προσφέρουν σχεδόν κανένα πλεονέκτημα. Ιδρύθηκε το 1998 και το 2021 δήλωσε έσοδα 25,37 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής.

Εν συντομία, PayPal μπορεί να δημιουργήσει ο καθένας με το email του, στη συνέχεια να συνδέσει με αυτό μία κάρτα visa με μόλις μερικά κλικ και στη συνέχεια να απολαμβάνει τα πλεονέκτημα του.


Γιατί οι αγορές με PayPal είναι πιο ασφαλείς;

 1. Δεν χρειάζεται να εκθέτεις κάθε φορά τα νούμερα της κάρτας (Visa, MasterCard κ.α) απλά δίνεις το PayPal email σου , αφού πρώτα φυσικά έχεις συνδέσει την κάρτα σου με αυτό.
 2. Προσφέρει ασφάλεια με αποζημίωση μέχρι και την παράδοση για πακέτα με tracking number από το εξωτερικό.

Δημιουργία PayPal

Για να δημιουργήσεις το δικό σου PayPal κατευθύνσου εδώ. Τα βήματα είναι πολύ απλά σαν να δημιουργείς ένα email από την αρχή. Μόνο πρόσεξε ποιο email θα χρησιμοποιήσεις γιατί μετά αυτό θα γίνει το PayPal email σου που θα χρησιμοποιείς για όλες τις συναλλαγές.

Δημιουργία PayPal

Πώς βγάζω / βάζω χρήματα στο PayPal;

Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να βάλεις χρήματα στο PayPal. Μπορείς απλά να συνδέσεις μια Ελληνική προπληρωμένη κάρτα Visa και το PayPal θα χρησιμοποιεί αυτήν την κάρτα για όλες τις πληρωμές. Αν παρόλα αυτά θες να έχεις χρήματα στο PayPal (PayPal Balance) μπορείς να μεταφέρεις χρήματα από την κάρτα ή απευθείας από τον τραπεζικό σου λογαριασμό, αλλά θα χρειαστεί πάνω από 2 εργάσιμες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Για να βγάλεις χρήματα από το PayPal (σαν ανάληψη) υπάρχει μόνο ένας επίσημος τρόπος. Θα χρειαστείς τραπεζικό λογαριασμό στην χώρα που έχεις δηλώσει μόνιμη κατοικία και τα στοιχεία όπως όνομα θα πρέπει να είναι ίδια. Το PayPal έχει αρκετά αυστηρούς κανονισμούς, οπότε μην σου περνάει καν από το μυαλό να κάνεις “κομπίνα”.


Μεταφορά χρημάτων από PayPal σε Revolut

Παλαιότερα δεν μπορούσες να μεταφέρεις χρήματα από το PayPal στην Revolut, αλλά πλέον μπορείς. Η διαδικασία είναι ακριβώς ίδια με αυτή που προσθέτεις ένα Ελληνικό iBan και ο λογαριασμός πρέπει να είναι στο ίδιο όνομα. Αρκετά θετικό πως δεν χρεώνεται καμία προμήθεια για την μεταφορά χρημάτων μεταξύ PayPal και Revolut.


Κάρτα PayPal;

Το PayPal ως το πιο δημοφιλές και ασφαλές “ηλεκτρονικό πορτοφόλι” παρέχει την δυνατότητα για να βγάλεις φυσική κάρτα. Πιο συγκεκριμένα παρέχει προπληρωμένη κάρτα τύπου mastercard που για την ώρα δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κάρτα PayPal μπορείς να βρεις εδώ.

Κάρτα PayPal

Το PayPal στην Ελλάδα;

Εδώ και χρόνια εκατοντάδες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και καταστήματα υποστηρίζουν πληρωμές μέσω PayPal. Μερικά από τα πιο γνωστά ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα και όχι μόνο που υποστηρίζουν PayPal είναι:

 • MediaMarkt
 • e-Fresh
 • e-Food – Deliveras
 • ebay
 • Πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα τύπου skroutz
Πληρωμή με PayPal

Πώς πληρώνω με PayPal;

Αν υποθέσουμε ότι έχεις ήδη δημιουργήσει έναν PayPal λογαριασμό και έχεις συνδέσει μία κάρτα για να μπορείς να πραγματοποιήσεις πληρωμές τότε είσαι έτοιμος. Για να πληρώσεις με PayPal αρχικά θα πρέπει να δεις αν το υποστηρίζει το ηλεκτρονικό κατάστημα. Στην συνέχεια στο τελευταίο βήμα της εξόφλησης του καταστήματος θα πρέπει να επιλέξεις μέθοδο πληρωμής PayPal.

Κάπου εκεί θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο που θα ζητάει να κάνεις σύνδεση στο PayPal. Όταν δημιούργησες τον PayPal λογαριασμό σου έδωσες και ένα email, αυτό ακριβώς το email είναι το PayPal email σου! Οπότε για να συνδεθείς βάζεις το PayPal email σου και τον κωδικό του PayPal που είχες επιλέξει. Μετά απλά πατάς πληρωμή και ελέγχεις προσεκτικά αν όλα είναι σωστά, όπως το ποσό πληρωμής και η διεύθυνση αποστολής.

Asus ZenFone 8 Android

Leave a Reply

Mην καταχωρείτε προσωπικά δεδομένα στα πεδία.

14 Comments

 1. Πληρώνω πότε – πότε με pay pal, αλλά μέχρι τώρα δεν μου χρέωσαν ούτε λεπτό παραπάνω για να υποθέσω ότι κρατούν κάτι ως αποζημίωση παροχής υπηρεσίας. Μήπως μου τα χρεώσουν όλα μαζί και βρεθώ απροετοίμαστος;
  Πώς καί με ποιον τρόπο πληρώνεται το pay pal για τις υπηρεσίες που προσφέρει;

 2. Καλησπέρα Τα λεφτά που έχεις στο PayPal σου που αποθηκευονται? πχ έχεις 10€ μέσα στο PayPal σου που βρίσκονται τα 10? Στο PayPal ναι αλλά με ποιο τρόπο τα έχεις? Ευχαριστώ

 3. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ PAY-PAL ΓIA AΓΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

 4. Καλησπέρα, έχω ηλεκτρονικό κατάστημα, και παρέχω δυνατότητα πληρωμής με PayPal. Πως μπορώ να παρακολουθώ και να επιβεβαιώνω τα χρήματα που εισπράττω μέσω αυτού του τρόπου πληρωμής;
  Που αποθηκεύονται;
  Μπορώ να τα μεταφέρω σε κάποιο τραπεζικό λογαριασμό;

  1. Καλησπέρα,
   Πληρωμές και κινήσεις μπορείτε να παρακολουθείται από το paypal.com. Κάνετε σύνδεση με τα στοιχεία σας και εκεί θα εμφανιστούν όλες οι πληρωμές και οι κινήσεις του λογαριασμού σας αναλυτικά.
   Υπάρχει και δυνατότητα σύνδεσης του PayPal με Ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό ώστε να μπορείτε να μεταφέρεται τα χρήματα.

 5. Εδώ και δύο μήνες μου γράφει συνεχώς ότι έχω ένα υπόλοιπο 1,97 προσπαθώ να βρω τον τραπεζικό λογαριασμό για να τα στείλω στην Paypal έχω στείλει μία φορά σε ένα λογαριασμό που έβλεπα ότι από κει τραβάει η paypal όμως ποτέ δεν αφαιρέθηκε το ποσό δεν ξέρω πώς να πληρώσω αυτό το ποσό και από τότε μου είναι σφραγισμένο το PayPal Τι μπορώ να κάνω που μπορώ να βρω το λογαριασμό για να πληρώσω και να μη φαίνεται ότι χρωστάω

 6. Εδώ και δύο μήνες μου γράφει συνεχώς ότι έχω ένα υπόλοιπο 1,97 προσπαθώ να βρω τον τραπεζικό λογαριασμό για να τα στείλω στην Paypal έχω στείλει μία φορά σε ένα λογαριασμό που έβλεπα ότι από κει τραβάει η paypal όμως ποτέ δεν αφαιρέθηκε το ποσό δεν ξέρω πώς να πληρώσω αυτό το ποσό και από τότε μου είναι σφραγισμένο το PayPal Τι μπορώ να κάνω που μπορώ να βρω το λογαριασμό για να πληρώσω και να μη φαίνεται ότι χρωστάω

 7. Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω για την κάρτα του PayPal αν κοστίζει κάτι να την αποκτήσω και αν μπορούν να μου βάζουν το μισθό μου σε αυτή και έπειτα να τη χρησιμοποιώ ως απλη χρεωστική για τις καθημερινές μου συναλλαγές ή για ανάληψη από κάποια τράπεζα.(eurobank ή alpha )

 8. Γεια σας!!αν το αντικείμενο το παραλάβω φθαρμένο-σπασμενο κτλπ.με αποζημιώνει το PayPal;

 9. Δεν έχω κάρτα πιστωτική που να μπορώ να συνδέσω. Γίνεται να γίνει κανονικά η συναλλαγή;(καθώς θέλω να παραγγειλω κάποια πράγματα)

  1. Χαίρεται!

   Ενώ μου γράφει ότι έχει χρεώσει με 1,50 EUR την κάρτα μου και μου ζητάει τον 4ψήφιο κωδικό, δε μου έχει αποστείλει κανένα κωδικό εδώ και τέσσερις ημέρες.

   Πρέπει να κάνω κάτι; Ευχαριστώ.

 10. Έχω παραλάβει την καινούρια κάρτα που έχω δηλώσει στο paypal, η οποία λήγει το 10/2024.
  Η προηγούμενη έληγε το 10/2019
  Προσπαθώ να ενημερώσω το paypal account, αλλά μόλις συμπληρώνω όλα τα στοιχεία που μου ζητά και πατάω “Σύνδεση κάρτας” μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα:

  “Αυτή η κάρτα είναι συνδεδεμένη με άλλον λογαριασμό PayPal. Καταργήστε την κάρτα από τον άλλον λογαριασμό ή δοκιμάστε διαφορετική μέθοδο πληρωμής”

  Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

  1. Καλησπέρα σας, νομίζω είναι ξεκάθαρο το μήνυμα. Με κάποιο τρόπο αυτή η κάρτα είναι ήδη καταχωρημένη σε άλλον λογαριασμό ή μπορεί να την έχετε καταχωρίσει ήδη στο δικό σας λογαριασμό ξανά.

   Πηγαίνετε στο μενού “ψηφιακό πορτοφόλι”, ή “wallet” στα αγγλικά να δείτε μήπως την έχετε καταχωρίσει ήδη και στην συνέχεια προχωρήστε στην επιβεβαίωση της κάρτας.

   Ελπίζω να βοήθησα