Τα YouTube Shorts διαθέσιμα και στην Ελλάδα

Μετά από αρκετούς μήνες τα YouTube Shorts γίνονται διαθέσιμα στη χώρα μας. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Google η παραπάνω λειτουργία θα είναι διαθέσιμη από τις 14 Ιουλίου.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα YouTube Shorts είναι βίντεο μικρής διάρκειας που δημιουργούνται εύκολα και γρήγορα απευθείας από το smartphone. Πρακτικά, πρόκειται για την απάντηση της Google στο Tik Tok, το οποίο έχει κερδίσει τους περισσότερους νέους και εφήβους. Πέρα από την λήψη βίντεο, τα shorts επιτρέπουν και ένα γρήγορο edit, στα πρότυπα του Tik Tok.

youtube shorts

Μπορούμε να ενώσουμε πολλά διαφορετικά βίντεο, να προσθέσουμε κείμενο και φίλτρα, αλλά και να χρησιμοποιήσουμε audio samples από άλλα βίντεο. Σας θυμίζει κάτι; Σίγουρα το YouTube σε αυτή τη μάχη έχει ένα πλεονέκτημα και αυτό δεν είναι άλλο από τα δισεκατομμύρια ήδη υπάρχοντα samples που προέρχονται από τα βίντεο της πλατφόρμας. Εκεί θα πατήσει η Google για να καλύψει το χαμένο έδαφος, σε σχέση με τον “βασιλιά” Tik Tok.

Μέχρι στιγμής, τα Shorts ήταν διαθέσιμα για προβολή στην Ελλάδα, ωστόσο οι Έλληνες χρήστες δεν μπορούσαν να ανεβάσουν δικό τους περιεχόμενο. Πλέον, η υπηρεσία γίνεται διαθέσιμη σε 100 επιπλέον χώρες, συμπεριλαμβανόμενης και της δικής μας.