Σε πόση ώρα έρχεται το λεωφορείο; Εφαρμογή με ειδοποιήσεις

Διαθέσιμη είναι από τον Οκτώβρη του 2018 η εφαρμογή Πάμε Στάση για
κινητά, tablet και wearables, η οποία ενημερώνει τους επιβάτες για διαδρομές, στάσεις και αφίξεις των λεωφορείων και τρόλεϊ της Αττικής. Τέλος η αναμονή, τώρα μπορείς να γνωρίζεις σε πόση ώρα έρχεται το λεωφορείο.

πότε έρχεται το λεωφορείο

Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή που σε ειδοποιεί τι ώρα θα περάσει το επόμενο λεωφορείο στέλνει ειδοποιήσεις για την ακριβή ώρα άφιξης του λεωφορείου στη στάση που έχει επιλεχθεί. Παράλληλα, παρέχει πληροφορίες για τα δρομολόγια των λεωφορείων καθώς και ενημερώνει το επιβατικό κοινό για τυχόν απεργίες και κλειστούς δρόμους όσο αυτό φυσικά είναι δυνατό.

σε πόση ώρα έρχεται το λεωφορείο

Τέσσερις μήνες μετά την κυκλοφορία της εφαρμογής αριθμεί περίπου 33.000 εγκαταστάσεις σε συσκευές Android και iPhone και 1.500 ενεργούς χρήστες καθημερινά που χρησιμοποιούν λεωφορεία ώστε να ξέρουν σε πόση ώρα έρχεται.

Σύμφωνα με την ομάδα της εφαρμογής Πάμε Στάση καθημερινά 1.500.000 Αθηναίοι χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παρόλο που χρησιμοποιούν τις υπάρχουσες εφαρμογές μέσων μαζικής μεταφοράς, ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο ξοδεύοντας χρόνο και περιμένοντας στη στάση.

σε πόση ώρα έρχεται το επόμενο λεωφορείο

Με την εφαρμογή Πάμε Στάση, ο χρήστης ρυθμίζει μία φορά την ειδοποίηση και η εφαρμογή αναλαμβάνει να τον ειδοποιεί καθημερινά (ή τις ημέρες που έχει επιλέξει) για το πότε πρέπει να ξεκινήσει ώστε να επιβιβαστεί στο λεωφορείο.

Σε πόση ώρα έρχεται το λεωφορείο;

Σκοπός της εφαρμογής είναι ο χρήστης να προγραμματίσει έγκαιρα τις μετακινήσεις του, χωρίς περιττές αναμονές στις στάσεις. Μάλιστα η εφαρμογή υποστηρίζεται από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Acein).

Μέσω της εφαρμογής, το επιβατικό κοινό της Αθήνας μπορεί:

  • Να λαμβάνει ειδοποιήσεις για την ακριβή ώρα άφιξης του λεωφορείου ή του τρόλεϊ σε συγκεκριμένη στάση.
  • Να βλέπει όλες τις αγαπημένες του στάσεις με ένα κλικ, τον χρόνο άφιξης του λεωφορείου στην στάση, όλα τα δρομολόγια, καθώς και πότε αναχωρεί το επόμενο δρομολόγιο.
  • Να λαμβάνει ειδοποιήσεις για προβλήματα στη γραμμή, όπως
    απεργίες, πορείες και κλειστοί δρόμοι.
σε πόση ώρα έρχεται το λεωφορείο

Ερχόμενες Εκδόσεις
Σύντομα, η εφαρμογή θα εμπλουτιστεί και με τις παρακάτω λειτουργίες:
● Ολοκληρωμένο trip planner, που θα προτείνει την βέλτιστη διαδρομή, θα κάνει πρόβλεψη για την άφιξη του λεωφορείου και θα στέλνει ειδοποίηση για να ξεκινήσει ο χρήστης την διαδρομή του.
● Εμφάνιση των κοντινότερων στάσεων σε σχέση με την θέση του
επιβάτη στον χάρτη.

Βρείτε την εφαρμογή εδώ για Android, εδώ για iOS, αλλά και το επίσημο site της εφαρμογής εδώ.

Asus ZenFone 8 Android