in dot gr: “Πάρτε τους μετανάστες στα σπίτια σας και δώστε στους τούρκους ό,τι θέλουν”

Μπορεί το TechValue να είναι ιστοσελίδα που εστιάζει στην τεχνολογία, αλλά με αφορμή κορυφαίους ξένους Tech YouTubers που όταν χρειάζεται κάνουν πολιτικές αναφορές είπα να εκφράσω την άποψη μου.

Μένω κοντά στο κέντρο της Αθήνας τα τελευταία 2 χρόνια και η πικρή αλήθεια είναι ότι υπάρχουν δεκάδες στενά στα οποία φοβόμαστε να περπατήσουμε, στα οποία δεν θα δεις ποτέ κοπέλα να περπατάει μόνη της βράδυ…

Δεν πειράζει όμως, γιατί με βάση τις απόψεις συντάκτη του in.gr αυτό που μετράει είναι να σχηματίσουμε μία καλή εικόνα ανθρωπιάς στο εξωτερικό. Πάμε όμως να δούμε τι έγραψε ο “Έλληνας” αρθρογράφος και να το αναλύσουμε εν συντομία.

Ο σκοπός του συντάκτη είναι ξεκάθαρος, αρχικά θέλει να κάνει τον αναγνώστη να νιώσει τύψεις γι’ αυτούς τους ανθρώπους και εν τέλει να γίνει πιο ανοιχτός με την ιδέα που προσπαθεί να περάσει. Είναι ξεκάθαρα ένα άρθρο που κάνει επίκληση στο συναίσθημα χωρίς επιχειρήματα πέρα της ανθρωπιάς δίχως όρια, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να “πεθάνεις” εσύ για να ζήσει ο μετανάστης.

Δεν θέλει να περιγράψει το πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας γιατί ενδέχεται να τον φέρει αντιμέτωπο με την κυβέρνηση, αλλά και την ωμή πραγματικότητα που αρνείται να δει, τουλάχιστον δημοσίως. Ποια είναι αυτή; Δεν Υπάρχουν Κανόνες

  1. Η στάση του Έλληνα θα ήταν τελείως διαφορετική απέναντι στους “πρόσφυγες” αν η κυβέρνηση είχε φτιάξει ένα σύστημα διαχωρισμού. Δηλαδή να εξέταζε ποιοι είναι οι πραγματικοί πρόσφυγες, εγκληματίες, κατάσκοποι και ποιοι πραγματικά θέλουν να ενσωματωθούν στην κοινωνία μας και να προσφέρουν σε αυτή
  2. Η στάση της ΕΑ πρέπει να είναι πιο ρεαλιστική απέναντι σε “πρόσφυγες” που εγκληματούν. Συνελήφθει να εγκληματεί, δεν σεβάστηκε την χώρα που τον δέχτηκε, τον φιλοξένησε, του έδωσε επιδόματα χωρίς να “δικαιούται” και χωρίς να έχει προσφέρει σε αυτή. Επιστρέφει στη χώρα του και του απαγορεύεται η είσοδος στην Ε.Ε ή μπορεί να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του ο συντάκτης του άρθρου που το προτείνει
  3. Να υπάρχουν όρια. Για παράδειγμα αν οι κάτοικοι σε ένα νησί είναι 200, να μην μπορεί να δεχτεί παραπάνω από 10 πραγματικούς πρόσφυγες ώστε η τοπική κοινωνία να μπορεί να τους στηρίξει και να τους ενσωματώσει με επιτυχία χωρίς να αγανακτήσει και κυρίως να κινδυνεύσει
  4. Δεν γίνεται επειδή καμία άλλη χώρα δεν θέλει να δεχτεί “πρόσφυγες” να επωμιστούμε εμείς όλο το βάρος. Μόνο όσο μπορεί να “σηκώσει” η Ελλάδα στις πλάτες της χωρίς να την πλακώσει ή να υποφέρει. Πρέπει να μπουν όρια και αν αυτά ξεπεραστούν να υπάρχει σχέδιο, για παράδειγμα να βοηθάμε τους πρόσφυγες να φτιάχνουν βιογραφικά και έγγραφα ώστε να τους στέλνουμε οργανωμένα σε άλλες χώρες και όχι σαν κοπάδια.

Αυτά τα απλά μέτρα αν είχε εφαρμόσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση όλοι οι Έλληνες ανεξαιρέτως θα χαιρόντουσαν να βλέπουν πραγματικούς “υγιείς” πρόσφυγες να ενσωματώνονται στην κοινωνία μας.

Τώρα είμαστε μόνο ένα ξέφραγο αμπέλι, που μπαίνει όποιος θέλει, εγκληματεί όπως θέλει, αρκεί να έχει φύγει πριν φτάσει η αστυνομία και όλα καλά.

“Όχι στο διεθνές δίκαιο, να δώσουμε στους τούρκους ό,τι θέλουν”

Από τον ίδιο συντάκτη του in.gr γράφτηκε και το παραπάνω. Προτείνει να αγνοήσει η Ελλάδα το διεθνές δίκαιοι και να δώσουμε στην τουρκία αυτό ακριβώς που παρανόμως θέλει.

Με την ίδια λογική η τουρκία μπορεί να στρέψει τα κανόνια του πολέμου προς την Κύπρο για να διαπραγματευτεί το Καστελόριζο. Οπότε σύμφωνα με τον συντάκτη του in.gr για να αποφύγουμε τυχόν πόλεμο ας τους δίνουμε και από 1 νησί κάθε χρόνο.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Asus ZenFone 8 Android