Πρόγραμμα σημειώσεων | Μία εφαρμογή για κινητό και υπολογιστή

Σε πρόγραμμα σημειώσεων έχω αναφερθεί ξανά, όταν είχα γράψει για το Omni Notes, το οποίο όμως είναι μία σχετικά απλή εφαρμογή. Σήμερα θα δούμε το Google Keep, που έρχεται με υποστήριξη για περισσότερα λειτουργικά και δυνατότητες. Το μόνο που χρειάζεται να έχετε είναι Google Account, δηλαδή ένα mail με κατάληξη @gmail.com.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σημειώσεων μου αρέσει όχι μόνο για τις δυνατότητες, αλλά και για το διαφορετικό και ευχάριστο interface. Επίσης, είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι το Google Keep είναι διαθέσιμο σε πολλές και διάφορες πλατφόρμες, όπως iPhone, desktop, add-on αλλά και Android. Φυσικά όλες σας οι σημειώσεις συγχρονίζονται αυτόματα μέσω του Google λογαριασμού σας σε όλες τις συσκευές, αρκεί να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ.

πρόγραμμα σημειώσεων

Πρόγραμμα σημειώσεων

Πέρα λοιπόν από την απλή δυνατότητα να κρατάς σημειώσεις γράφοντας, το πρόγραμμα σημειώσεων σου δίνει την δυνατότητα να ηχογραφήσεις ένα voice memo το οποίο θα αναλάβει η φωνητική αναγνώριση της Google για να το μετατρέψει σε γραπτή σημείωση. Ακόμα, οι σημειώσεις μπορούν να εμπλουτιστούν και με φωτογραφίες και γενικότερα μπορεί να καλύψει διάφορες ανάγκες.

Σημαντικό ρόλο στο να μην ξεχάσεις κάτι, παίζουν τα reminders τα οποία το πρόγραμμα σημειώσεων της Google διαθέτει. Έτσι μπορείτε να ορίσετε μία ειδοποίηση σε κάθε σημείωση για να μην ξεχάσεις ποτέ κάτι. Επίσης, οι υπενθυμίσεις μπορούν να είναι και location aware, έτσι μόλις το Google Keep εντοπίσει ότι βρίσκεστε σε ένα συγκεκριμένο σημείο μπορεί να σε ειδοποιήσει για συγκεκριμένη σημείωση.

Πρόγραμμα σημειώσεων

Ως δημιούργημα της Google, δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα σημειώσεων η αναζήτηση. Θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη αν έχεις πολλές σημειώσεις, και δεν βρίσκεις άμεσα αυτή που ψάχνεις. Επίσης, μπορείς να μοιραστείς τις σημειώσεις σου με άτομα που επιθυμείς, έτσι ώστε να μπορούν και αυτοί να προσθέσουν και να μοιραστούν κάτι στην ίδια σημείωση.

Γι’ αυτό και σου προτείνω να κατεβάσεις το Google Keep στο κινητό. Για ότι απορίες έχεις, άφησε σχόλιο από κάτω. Βρες την εφαρμογή εδώ.

Πρόγραμμα σημειώσεων