Ίσως η καλύτερη Material Design εφαρμογή για διαχείριση μηνυμάτων, SMS και MMS

Στην σημερινή εφαρμογή της ημέρας θα σου δείξω μία εφαρμογή διαχείρισης μηνυμάτων (SMS & MMS) που προσφέρει πολλές δυνατότητες που δεν θα βρεις στην στοκ εφαρμογή. Δίνει πιο πολλές επιλογές ακόμα και από Hangouts, το Messaging της Google, ή και της στοκ εφαρμογή της εκάστοτε εταιρίας, ενώ ταυτόχρονα έχει πιο όμορφο UI.

εφαρμογή για sms

Εφαρμογή για διαχείριση μηνυμάτων SMS

Ποιες είναι όμως αυτές οι έξτρα δυνατότητες στις οποίες αναφέρομαι; Αρχικά η πιο χρήσιμη θεωρώ πως είναι τα προγραμματισμένα μηνύματα. Αν είσαι από τους τύπους που το Πάσχα 00:01 μετά την ανάσταση τρέχουν να στείλουν τις ευχές σε φίλους, τους τότε το Textra θα σε βοηθήσει πάρα πολύ.

Μπορείς να συντάξεις το μήνυμά που θες ώρες πριν, και να ρυθμίσεις πότε θέλεις να αποσταλεί, ενώ μπορείς φυσικά να ορίσεις και πολλούς παραλήπτες. Ακόμα, η συγκεκριμένη εφαρμογή για μηνύματα και SMS υποστηρίζει floating notifications, έτσι ώστε να μπορείς να απαντήσεις άμεσα σε μηνύματα χωρίς να χρειαστεί να ανοίξεις την εφαρμογή.

Επίσης από την κεντρική σελίδα της εφαρμογής μπορείς μέσω gestures είτε να διαγράψεις μηνύματα ή να πραγματοποιήσεις κλήση στον αποστολέα. Αυτό γίνεται τραβώντας από τα αριστερά προς τα δεξιά, και από τα δεξιά προς τα αριστερά αντίστοιχα.

Σχεδίαση

εφαρμογή διαχείρισης μηνυμάτων sms mms

Αλλά αυτό που κάνει να ξεχωρίζει την εφαρμογή μηνυμάτων, δεν είναι οι πλήρεις δυνατότητες, αλλά το γεγονός ότι αυτές συνδυάζονται με μία εξαιρετική υλοποίηση Material Design, που ούτε πολλές εφαρμογές της ίδιας της Google δεν έχουν καταφέρει.

Ενώ είσαι μέσα σε μία συζήτηση μπορείς να έχεις άμεσα πρόσβαση σε μία επαφή, από την κάρτα πάνω δεξιά από την εικόνα της επαφής. Το κουμπί για σύνταξη μηνύματος είναι το λεγόμενο FAB και βρίσκεται κάτω δεξιά. Τέλος υπάρχει και δυνατότητα παραμετροποίησης του θέματος της εφαρμογής στα χρώματα που προτιμάς.

εφαρμογή διαχείρισης μηνυμάτων sms mms

 

Η εφαρμογή μέχρι πρόσφατα ήταν εντελώς δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις. Παρόλα αυτά μέσα από την τελευταία αναβάθμιση το Texta στην δωρεάν του μορφή έχει πλέον διαφημίσεις χωρίς να μειώνονται όμως οι δυνατότητες. Μπορείς όμως να τις απενεργοποιήσεις μέσα από σχετικό in-app purchase (το μόνο iap, δεν υπάρχει κάτι άλλο χρεώσιμο ως έξτρα).

Προσωπικά σαν χρήστης της εφαρμογής για πάνω από 2 χρόνια δεν το σκέφτηκα καν, και το €1,08 που πλήρωσα είναι τίποτα για μία εξαιρετική εφαρμογή. Οπότε αν θέλεις και εσύ να αποκτήσεις το Textra ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο στο Play Store.

Βρες την εφαρμογή εδώ.

Sony