Πώς την πάτησα με τα ΕΛΤΑ και έχασα δέμα από GearBest!

Τα Χριστούγεννα του 2017 είχα πέσει σε μια ενδιαφέρουσα προσφορά από την Κίνα και δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Έτσι, δεν έχασα καθόλου χρόνο και έκανα την παραγγελία μέσω GearBest, με Belgium post για να αποφύγω φυσικά το τελωνείο και να έρθει εκτελωνισμένο από το κατάστημα. Όλα καλά μέχρι εδώ, σε μερικές μέρες είχα tracking number και περίμενα με αγωνία.

Πέρασα το tracking στην εφαρμογή Aftership για τον αυτόματο και περίμενα την ενημέρωσή του και (φυσικά) το ειδοποιητήριο από τα ΕΛΤΑ για να παραλάβω. Τελικά, αυτό που έγινε ήταν να μην παραλάβω ποτέ το αντικείμενο που είχα παραγγείλει, γιατί δεν δούλεψε κανένα από τα 2 που ανέφερα όπως έπρεπε. Ας το περιγράψω λίγο πιο αναλυτικά, για να μην την πατήσεις και εσύ.

πρόβλημα με ΕΛΤΑ

Αρχικά, δεν μου ήρθε ποτέ ειδοποιητήριο για να παραλάβω, ενώ στο tracking number υπήρχε σημείωση πως έχει σταλεί ειδοποίηση (όταν το είδα ήταν αργά). Τι έγινε με το ειδοποιητήριο κανείς δεν γνωρίζει, αφού μπορεί να το έχασε ο ταχυδρόμος, να το έκλεψε κάποιος γείτονας, να το πήρε ο αέρας… ή οτιδήποτε άλλο. Τι έγινε όμως με την εφαρμογή που έκανε αυτόματο εντοπισμό του tracking;

Για κάποιον λόγο η εφαρμογή δεν μπορούσε να τραβήξει τις ενημερώσεις του tracking που είχαν γίνει από τα ΕΛΤΑ, με αποτέλεσμα να μην μου έρθει ποτέ ειδοποίηση πως το πακέτο έχει μπει στη χώρα. Τελικά, το πακέτο παρέμεινε 20 ημέρες στα ΕΛΤΑ και στην συνέχεια το έστειλαν πίσω στον αποστολέα. Τα ΕΛΤΑ δεν έστειλαν ποτέ δεύτερο ειδοποιητήριο και δεν μπήκαν καν στο κόπο να πάρουν ένα τηλέφωνο, το οποίο αναγραφόταν πάνω στο πακέτο.

Γι αυτό ακριβώς δημιούργησα έναν αναλυτικό και εύκολο οδηγό για το πως να αντικαταστήσεις το ELTA Tracking με την πιο κορυφαία υπηρεσία στον κόσμο που είναι αυτοματοποιημένη, αλλά και δωρεάν.

Το μόνο ευχάριστο είναι πως η μέθοδος αποστολής Belgium Post του Gearbest δούλεψε όπως έπρεπε και δεν πέρασε τελωνείο, όπως και γίνεται πάντα.

Asus ZenFone 8 Android